Det sista av 2007..

Ber om ursäkt för den dåliga inläggsfrekvensen på sista tiden men skyller på att denna sida varit nere TVÅ gånger när jag försökt skriva. Tiden på lovet går fort och snart är det nytt år. Hela denna dag har gått åt till två saker, kolla på en dålig sportdag för både Sverige och Skellefte samt fixa de sista tävlingarna till imorgon.

Morgondagen ser lovande ut, vi blir 15 st i Ursviken som ska äta, festa, sjunga, dansa och leka in det nya året. Vill att det ska bli imorgon NU !! Skriver mer en annan dag.

Kämpar för att få skiten publicerad men blogg.se är emot MIG. Försök 3

Julafton..

..är inte samma sak som när man var liten men fortfarande väldigt trevligt. Höjdpunkten i år var att agera tomte hos kusinerna och lilla Julia på 8-9 år. Var inte riktigt samma GO hemma där alla "barn" numera har körkort.

4 st nya sällskapsspel till min numera gedigna samling är inte fy skam, ska bli kul när man kommer tillbaka till Umeå och "spelmaffian". Imorgon ser jag fram emot utgång på hemvändarkväll men mycket annat framöver lockar också.

Lekarna till nyårs börjar ta form och jag som "Lekmeister" är nöjd !

Varför ?

Jag har ett problem.

Om jag kunde spola tillbaka tiden till den 22 oktober 2001 skulle min första åtgärd vara att önska mig en digital kamera istället för en analog. Nu drygt 6 år senare sitter jag där med 1360 kort vilka bara finns framkallade och i en prydlig negativpärm. JAG VILL ha dessa kort i digital form. Har kollat runt lite på nätet och visst finns det att få tag i de som gör det för fyra kronor och nittiofem öre per bild. Detta skulle innebära drygt 6700 kr.
Hade jag varit ekonomiskt oberoende och glidit runt hade det inte varit något problem, nu är jag fattig student !

Alternativ nummer 2 är att framkalla alla kort igen vilket skulle gå på runt 2000-3000 kr men då ska man skanna in skiten sen också. Tror helt enkelt jag får ge upp idén !

Sådan far, (förhoppningsvis inte) sådan son!

Då var man hemma i Tjärns trygga vrå, den plats man känner bäst av allt här på jorden. Allt förändras väldigt långsamt och de flesta bor kvar i samma hus som 10 eller upp till 50 år tidigare. Lite glesbygdsvarning men då det ligger bara 3 km från staan är det bara charmigt.

Denna första kväll hemma på det sk jullovet (har ändå en hemtenta som hänger över oss och ska in den 19:e januari) började med pytt i panna när jag kom hem. Efter en välbehövd powernap i min soffa/säng kollade hela familjen på Bonde söker fru och det verkade som i alla fall två av fyra hittat sin fru eller man. Jag kollade sedan på Heroes i ensamhet vilket kändes konstigt (vi brukar se det i korridoren, främst jag och Maria).

Kvällen med familjen avslutades där den började dvs vid köksbordet, jag kämpar med min dagbok (där jag alltid är efter), syster med någon Engelska B läxa, morsan lägger in sill för julen men det mest "spännande" är en pappa som slår in julklappar.





Paketet är ganska stort med en julklapp till våra stuggrannar och farsgubben kämpar febrilt för att slå in det så fint som möjligt. Jag och syster begrundar hela processen och konstaterade båda tyst för oss själva att i ett vanligt "inslagartempo" hade man nog hunnit med ca 3 st. Tjugo minuter senare är paketet klart och väldigt fint. Pappa tittar nöjt ned på det och känner sig stolt över sitt verk.

Då yttrar syster den legendariska kommentaren: "Du tog väl bort prislappen ?"

Skräcken sprider sig i ögonen på pappa och han säger tillbaka: "Det trodde jag du gjorde ?!". Vid det här laget skrattar både jag och syster så att tårarna rinner. Hans "livsverk" var förstört och vi "barn" hade aldrig mått bättre!



Nu kallades paket - S.W.A.T in för att lösa situationen dvs morsan (som sedan länge var klar med sillen). På ett skickligt sätt får hon upp paket utan synbara skador så att prislappen sedan kan avlägsnas. 
Ertazz är glad igen.

Så kan det gå till när familjen Marklund förbereder sig för jul.

Dilemma.

Vad gör man om man måste nysa samtidigt som man håller på att ta på sig en tröja ?

Att göra en "bäver".

Gårdagskvällen avslutades med att köra Hangaroo tills dess att kängurun till slut överlevde. Ironiskt att det heter "hangaroo" men målet är att få den bittre lille kangaroon att överleva. Nåväl, detta gjorde att jag tog mig i säng lite senare än tänkt. Min mobil ringde kl 09:30, jag tog upp den och valde mellan "stänga av" eller "snooze". I vanliga fall har jag väldigt svårt för "snooze"-funktionen = traumatiska minnen från Torsgatan med en viss fröken Sundström som alltid snoozade i 45 minuter +.

I mitt översömniga tillstånd tänkte jag "varför snooza när man kan göra en bäver", fråga mig inte vart detta kom ifrån men jag övertygade mig själv att detta var mitt bidrag till Svenska akademins ordlista. Innebörden av att göra en bäver är att man istället för att snooza i 10 minuter ställer fram väckarklockan en halvtimme. Helnöjd med mitt nya uttryck gjorde jag 3 st bävrar i rad och vaknade kl 11:30. Hade då glömt av själva uttrycket utan minns bara att varje gång jag vaknade kändes det helt rätt att belöna mig med en halvtimme till.

image52

Nu är det upp till er läsare att börja använda det (eller nått).
Undra vad Horace säger om mina chanser?

En tidig julklapp till Caroline..

Jag och Caroline Ahlbäck gick hela högstadiet och gymnasiet tillsammans.

Under den tiden hann vi med allt från spanska i åk 6 med Mikael "Miguel" Kågström, att Carro inte gillade mig alls (delar av högstadiet) sen bli vänner och därefter ta studenten.
Från 1998 och fram till idag har vi nog bara haft två saker gemensamt under hela perioden.
Nummer 1 är kärleken till de vackra Klutmarkshällarna.
Nummer 2 är känslan för RIKTIGA skämt. Med riktiga skämt menas sk gubbskämt vilket uteslutande endast jag och Carro i kompiskretsen uppskattar.


image51

Per och Carro i min säng.

Igårkväll efter att P+C åkt på teater och jag kommit hem från lilla julafton så skickade Elinor en länk till en rolig blogg.
Idag såg jag nyheterna där de berättade att det blir allt vanligare med elektroniska julklappar etc.
Kopplingen mellan bloggen och elektroniska julklappar är att denna länk blir min julklapp till "Goocken" (Caroline)

Det är en gubbskämtsblogg som jag tror hon kommer att uppskatta. Kolla både gamla och nya luckor.

Visst har alla solar sina fläckar, kommer aldrig att förlåta dig för kortet med mig sittandes i sovsäcken med tandställning på någon klassresa för väldigt längesedan.

Nästan 10 år senare är hon tillsammans med min långe, tålamodsfulle, numera vältränade och bäste vän Per (Ja, han förtjänar också några snälla ord så här i juletid).
Hon har lagt fluffet på hyllan, blivit mer mörkhårig (nyfärgat) MEN det helhjärtade skrattet, varma hjärtat och den missfärgade/sköna blå/vita koftan är kvar sedan vi lärde känna varandra i Sörböleskolans kalla korridorer.

Hoppas du får en bra jul.



And the winner is..

Ja, då hade det gått lite drygt 10 dagar och svaren från min ordtävling ska publiceras! Ber om ursäkt för att det drog ut på tiden men helgen har varit rätt fullspäckad!
Lite dålig svarsfrekvens på bara 5 personer men kul att någon skrev i alla fall. Lite överraskande vinnare blev min tremänning Johan från sthlm tätt följt av förhandsfavoriten, kusin Jim. Richard presterade de absolut roligaste svaren och därför kommer en del av hans svar att publiceras i samband med rätt svar. Tjejerna gjorde också tappra insatser och jag tackar för bidragen. Har givit ett helt poäng då man satt svaret klockrent och ett halvt om man varit inne på rätt spår.

1. Johan Fhors 9,5 p (20 p)

2. Jim Andersson 7,5 p

3. Susanna Tengelin 3 p
Richard Lindström 3 p
Susanne Andersson 3 p

Här kommer då facit:
 
Emerald
- Lite oväntat kanske är rätt svar Diablo 2, hade hört det tidigare i magicsammanhang etc men först här det fastnade på riktigt.

Dunedin
- En del kopplade det till Sagan om Ringen men Nya Zeeland är ett mer korrekt svar. Namnet klingar så otroligt skönt när man säger det på engelska.

Richards svar:
Har fan ingen aning om vad detta är.... Kanske en stad? låter lite som en mesig men mysig irländsk stad....hmmm frågan är ju hur du kommit i konatkt med den isåfall? Brevvän i Irland kanske när du var yngre?? HA! så måste det vara...finns inga andra möjligheter!


Prosperity
- Magickort, inte oväntat satte både Jim och Johan den.

Richards svar: Detta ord kommer efter att ha varit kompis med mig efter alla dessa år...På svenska finns det inte riktigt något bra ord att beskriva mig, därför hittade du detta........ enkelt men sant. Säg fan inge annat!

Rachel
- Alla gissar vänner, vilket är FEL. En av de svåraste, namnet kommer från en av huvudpersonerna i bokserien "Animorphs".

Conquest
- Lite sidopoäng för Heroes och Settlers men det som är rätt svar, vilket jag trodde Jim skulle knäcka är det gamla dataspelet "Conquest of the new world" som vi spelade för väldigt många år sedan.

Retribution
- Magickort nummer 2, Johan tog den men inte Jim. Lite oväntat !!

Richards svar: Musikalbum utgivet av Judas Priest, måste vara det!! 

Min kommentar
- Luktar som att herr Lindström sökt på google ?

Wade Williams
- Prison break, inga konstigheter och alla hade rätt. Namnet klirrar också sådär härligt!

Rollercoaster
- Rätt svar är lite pinsamt men det är i alla fall från -97 -98 någon gång när B*witched släppte låten med samma namn. Richard närmast med Ronan Keating.

Neglect
- Den svåraste av alla, ordet kommer från när "Vem vill bli miljonär ?" hade en tittarfråga om vad Nokia har för slogan. Rätt svar då var "Connecting" etta av förslagen var "Neglecting", hade blivit orolig om någon knäckt den!

Richards svar: Låter som en äcklig version av nageltrång? typ när det är kört! I sånna fall har du fåttt ordet från det=) haha..... Exempel: - Du har haft nageltrång i 2 år nu och tyvärr har det nu bildats Neglect vid nagelbandet... - NEEEEEJJJ!!!!!!!!! - Jo tyvärr... - NEEEEEJJJJJJ!!!! - jo....
Min kommentar:  Skrattade så jag låg på golvet (nästan)

(of the) Heavens
- Diablo 1, Jim hade rätt alla andra fel.

Wyoming
- Geografiprogrammet Seterra är nog 100 % rätt men en bit på vägen är ju att skriva att det är en delstat.

Richards svar: Låter som en utveckling på whining...men typ att det är 1000 gånger värre.... Skulle kunna säga isåfall att du Wyoming när du förlorar i spel=)
Exempel: (Jag) - Haha du förlorade (Emil)
- Det gjorde jag inte alls, jag hade otur...(Whining)
(Jag) - haha spelar ingen roll...du förlorade
(Emil) - DET GJORDE JAG INTE ALLS....BUÄÄÄÄÄÄÄ ( Wyoming)
Min kommentar: Skrattade så jag låg på golvet (på riktigt)

Excalibur
- De flesta var inne på Svärdet i stenen + King Arthur etc. vilket gav en halv poäng. För full pott skulle man skrivit "Knights of the round" ett spel till Supernintendo som jag och Adam Holmkvist eggade på emulator.

Julia
- Lite tafatt försök från alla med "Romeo and Juliet", rätt svar är "Tekken 3". Både Jim och Johan hade rätt efter ytterligare ledtrådar men detta kvittades bort. Trodde Jim skulle klippa den där direkt.

Bracelet
- En till ganska svår, rätt svar är TV-spelet "Lufia" många tappra försök från olika dataspel men ingen som hade helt rätt. Roligast var som vanligt RL.

Richards svar: lovar att det är från nåt tv-spel???....eller? fan känns som att ja borde kunna denna?=(( Från den långa resan typ???? ja de e det..hmmm
Min kommentar: Tror du skulle ha hålit dig till tv-spel !!

Blowtorch

- "Worms", en riktigt bra grej att ha.

Richards svar:
Detta låter som en utveckling på blowjob? torch är väl ficklampa? blåslampa? Antingen har du varit med om nånting väldigt konstigt sexuellt eller så är det nån tråkig grej som rör just en blåslampa....gäsp

(by the) Moon
- Från "All4 Ones" gamla mellanstadiediscodänga "I swear". Johan hade rätt.

Dragon
- Enda frågan där det finns två helt rätta svar = Magic kortet "Shivan Dragon" alternativt supernintendo spelet "Double Dragon".

Enchanted (forest)
- Warriors prayer - Manowar. Både Jim och Johan tog denna relativt lätt gissar jag ?

Eternal (flame)
- Mycket riktigt, Bangles låt från tidigt 90-tal (?) Det är INTE att jämställa med Atomic Kittens cover! =P

Sparkling
- På Portelloflaskors ettikett, kul att något alltid haft samma omslag!! Susanna den enda som var nära rätt svar.


Det var alltihop, hoppas alla uppskattade den lilla tävlingen.




De sju dödssynderna.

Alla vet hur det är. Ibland får man en idé, denna kan under de första sekunderna verka hur bra som helst. Man tänker att denna måste jag genomföra. Precis på detta sätt var det denna förmiddag när jag satt och skrev bildtexter till kort från i våras på datorn. (ja jag vet att det bara är jag som orkar men hur snyggt är det när en fin bild heter DSCN00731.jpg, där ser ni, det är tävlingsfult.) I alla fall hade jag kommit fram till festen som jag och Malin hade hemma hos oss efter resan, väldigt många bilder togs denna kväll.

Den bild jag fastnade för allra mest var bilden på Per och Carro då de ligger i vår säng och njuter (fullt påklädda). Ingen minns när, hur eller varför bilden togs men den är väldigt klockren. Ganska snart efter jag kollat på bilden började min sjuka hjärna arbeta ut ett sammanhang där denna bild kunde förekomma. Jag ger er därför De Sju Dödssynderna. För att återknyta till inledningen, jag tyckte att denna idé var hur bra som helst då jag hittade ganska klockrena bilder till 3 av 7 dödssynder. Det blev sedan lite mer krystat men slutresultatet är jag nöjd med.

Högmod.

image44

Per i somras när han var övertygad om seger i kast med ringar. Jag vann med 10-9 i matcher efter att ha legat under med 7-9.
Högmodet i form av Per hade förlorat.


Girighet.

image45

Min förare Micke Lindberg i lumpen. Se hur girigheten segrat när han håller om det goda som vi fått av snälla Kn Näslund. Det var inte bara han som var girig utan både jag, han och Österlund tryckte i oss det goda innan vi kom tillbaka till de andra i plutonen. Det var sedan kul att visa korten för de andra.


Lust.

image46

Bilden som gav upphov till inlägget. Alla måste hålla med om att det ser ganska mysigt ut. Roligt att ingen minns när under kvällen bilden togs.


Avund.

image47

Den svåraste av alla. Jag gav därför upp och körde på uttrycket "grön av avund" . Enligt wikipedia är också grön den färg som står för avund.


Frosseri.

image48

Den synd där jag hade mest olika förslag. Fastnade till slut för denna, jag och Richard i somras med varsin gigantisk surströmmingsmacka. Frosseri på elitnivå.


Vrede.

image49

Börja bara med att inte bry dig om Emma i bakgrunden för hon är inte vrede på något sätt. Världens (i vanliga fall) snällaste David Nordström till vänster ser däremot ut som han har något otalt med blivande värnpliktsrådsmedlemmen Rasmus. Kort sagt, Vrede.


Lättja.

image50

Lättja jämställs ibland med lathet. Tyckte därför att denna bild passade perfekt, den är tagen när ja skulle flytta till Umeå med morsan och syster stabilt sovandes i baksätet. Det roliga var att de senare förnekade att de ens somnat.


Vilket ass!

Sitter och sorterar upp kort från i somras på datorn som blivit liggande lite för länge. Bilden nedan gav mig själv ett litet skratt i ensamheten framför datorn. Riktigt tight alltså, utan att säga vem det är kan ni få betygsätta från 0 - 10 där 0 är en ganska sladdrig rumpa och 10 är ett tight JLo-ass !!

image41

Tänk om..

..man bara kunde få lämna detta decembermörker och åka ut på en halvårs resa igen. Inga förplikterser, bara att ta dagen som den kommer, se så mycket som möjligt samt att ta hand om sig själv och de man reser med. Satt just och pratade med Ellen på MSN som äntligen ska ut och resa. En del av mig säger skippa skolan och hänga med, under tiden som förnuftet säger tvärtom.

Idag kl 13 hade solen växlat mellan sina två nuvarande lägen dvs från gryning till skymning - finns ingen dag.
För lite mer än ett år sedan kunde skymning och solnedgång vara något skönt. Solen var på väg ned efter 12 timmar av stekande hetta. Vi hade underbara solnedgångar på Lonely beach - Koh Chang, dessa avnjöts med en BBQ-middag för ca 20 kr, ett gott sällskap och ca 25-30 grader i skuggan.

image40

Jag vill tillbaka.

Caught like a fish.

Det inlägg kan anses vara en aning lågt (men inte lika lågt som Glocalnet).
För att höja temperaturen lite här på bloggen så har jag valt att publicera en konversation vilken visar motiven till att person X kommenterar så frekvent på den senaste tiden:

Per säger: haha jag battlar dig på thisiscarro.blogg.se

Emil säger: Svarat. Folk som bara ser oss i bloggsammanhang måste tro att vi hatar varandra

Per säger: Det gör inget, jag har fått mycket nya läsare sedan jag började förfölja dina åsikter, hahah

Per säger: 25 idag

Emil säger: Nice Jag är en jävla feeder..

Per säger: vore coolt med 100 läsare, 25st kan man ju ändå tycka BÖR läsa.

Bara för att trycka ned Yatzyförloraren lite mer kan jag berätta att jag ligger lite över 25 personer i snitt.
För att trycka ned mig själv kan jag skriva att det fortfarande är lite.
Kort sagt det jag och Yatzymannen vill är att trigga varandras bloggar till framgång.

Vi ska bli Schulman 1 (jag) och Schulman 2 (Yatzymannen).


En godartad ironi.

Har inte helt oväntat börjat lyssna på julmusik nu i julemånad och favoriterna är precis som ifjol The Pogues feat Kirsty MaColl - Fairytale of New York och Band aid - Do they know it´s christmas. Skillnaden är att ifjol var man full och sjöng dessa låtar på Scubar i Sydney under julen.Detta kommer tyvärr inte att upprepas i år. Lite tveksamt att man kan klassa Fairytale of New York som jullåt då den går under musikstilen Anglo-Irish folk-rock, poäng till den som hittar en annan artist i samma stil!

Det är dock låt nummer två - Do they know it´s christmas som är riktigt intressant att titta närmare på. Denna låt släpptes till julhandeln 1984 och överskottet gick till att lindra svälten i Afrika och framförallt Etiopien. I gruppen Band Aid (som lånat sitt namn från Johnson&Johnsons plåster med samma namn) ingick många i den dåtida artisteliten i Storbritannien och Irland. Ett bra syfte och en bra sång, försäljningen gick hur bra som helst. Jag tycker dessutom detta är en av de bästa jullåtar som gjorts, men jag är ändå lite kluven. Det som gör mig kluven är texten, den blandar och ger: Några exempel:

But say a prayer, Pray for the other ones.
- Är det bara jag eller känns det lite fel att man "ska be för de andra" ?
Känns som man på något sätt vill hjälpa till men samtidigt förstärka en "vi och ni" känsla.

Raise a glass for everyone, Here's to them, Underneath that burning sun, Do they know it's Christmas time at all?
- Okej, vi ska skåla för dem under den brännande solen. Vilken extrem paradox, de är törstiga men vi dricker för dem ? Vad är poängen ? Sen späs det hela på med att fråga om de verkligen vet att det är jul. För att alla människor världen över är ju kristna och firar jul, eller hur !

Nu kommer min och bla Lindas favorit som jag sparat till sist:

And there won't be snow in Africa this Christmas time

Smaka på den lilla meningen.

Vad tänkte man ?

Det har aldrig varit snö i Afrika och kommer mest troligt aldrig att komma heller. Ska kopplingen vara, att då de inte har snö till jul blir deras lidande bara ännu större ? Kanske menar man på att de inte förstår julens budskap i och med att de inte sett snö ? En poäng här är att gröna jular är väldigt förekommande i GB+Irland också. Eller som Linda skulle sagt efter den meningen "Nej, inte i år heller".

Hela texten till låten hittas här

image39

I ett större perspektiv är det intressant att låten kommer bara runt 20-30 år efter att Storbritannien givit en majoritet av sina kolonier i Afrika sjävständighet. De året man gjorde låten 1984 och påföljande 1985 var det en stor svält i Etiopien som pengarna gick till. En intressant iaktagelse är att Etiopien alltid varit självständigt och inte koloniserat. Ett grannland som Sudan var koloniserat av Storbritannien fram till 1956, under slutet av 70-talet drabbades de av en svår svältkatastrof som kanske kunde ha underlättats med ett "Band Aid". Det kom dock inget trots att de varit koloniserade av Storbritannien.

Jag är dock väldigt försiktig med kritik mot projektet i helhet då det tros ha räddat livet på miljoner människor!

Vill gärna ha kommentarer på detta inlägg! Tycker ni som jag att syftet är gott men att texten kunde varit lite bättre utformad ? Kommentera så att fingrarna glöder.

Nu är det bara 4 dagar till resultatet publiceras, skicka in svar på orden nu och missa inte chansen att vinna en julekram (eller nått).

Den oerhört obekväma sanningen.

Wikipedia idag på sökordet "snö"

- Snö är en form av nederbörd där vattnet haft tid på sig att bilda kristaller som klumpar ihop sig och faller till marken. Jämför regn och hagel. Snö är vanligast på vintern. De nedfallande iskristallerna kallas i dagligt tal för snöflingor.

Wikipedia om 500 år på samma sökord

- Snö är en meteorologisk term för en sorts nederbörd vilken förekom i det vardagliga vädret fram till ungefär år 2200. Snö är en form av nederbörd där vattnet haft tid på sig att bilda kristaller som klumpar ihop sig och faller till marken. Anledningen till att snö inte förekommer idag är ett resultat av den växthuseffekt som drogs igång i och med industrialiseringen och alla utsläpp på slutet av 1800-talet. Enda sättet att se snö idag är på bergstoppar vilka är minst 3000 möh eller i de många simulatorer i nöjesparker runtom i världen.

Jag tror de där kan bli verklighet. Tror ni? Är kort sagt otroligt less på regn och nästan +10 grader celsius i December.



Medborgaransvar.

image37
(Hoppas den lilla texten gick bra att läsa)
Fredag för snart en vecka sen - kom hem till Tjärn vid kl 22:30 efter en lyckad bowlingkväll med Perulf (om man bortser från air-hockeyn). Satte mig ned för att läsa norran och när jag kom till insändarsidan fastnade jag vid denna. En oerhört subjektiv insändare som inte ens grundades på några riktiga argument.

Hade väldigt lite att göra då syster inte skulle hämtas förrän efter krogens stängning kl 02. Då jag dessutom hittade på internet att artikeln var publicerad den 20 September 1984 fick jag vatten på kvarnen och skrev ett insändarsvar. Detta var ursprungligen längre men jag blev tvingad att korta ned det. För övrigt glömde jag sätta rubrik (vilket norran gjorde lite halvhjärtat) och de missade dessutom ett "om" i sista meningen men i övrigt är jag nöjd.

Läs den högra spalten först.
image38

Ett tack till Maria för inscanningen.

Uppmaning till alla - kolla tävlingen längre ned samt skriv ett mailsvar till mig.
Kommentera gärna också.

Den leende turken i graven bredvid.

En intressant rubrik som jag kom på idag när jag satt i röda rummet och höll Jenny sällskap. Hon har omtenta på lördag så under tiden vi andra inte gör mycket för världen är hon duktig. Det röda rummet är en del av Universitetsbiblioteket där ett ex av all kurslitteratur finns, man måste dessutom vara knäpptyst där inne.

Jag och Jenny tog två bås (jag det är ett av Svenskans fulaste ord) i mitten ungefär. När vi sedan satt oss på plats och fått upp böcker (jag - mina dagböcker) tittar jag mig runt i det lugna biblioteket. Allt ser ut som vanligt men just när jag ska titta ned i dagboken igen fångas en utomordentligt glad turk i mitt synfält. Jag skriver turk då han såg ut som majoriteten av de i lokalbefolkningen vilka jag stötte ihop med Alanya 2004. Förvånat tittar jag tillbaka och han ler lika mycket - lite generat och reflexmässigt tittar jag ned igen. Jag byggde sedan upp mod under några få minuter och tittar upp igen, efter att ha tittat 2-3 sekunder vänder sig karln mot mig igen med det som nu ter sig mer som ett hånflin.

Den fjärde gången blir aldrig av då turken reser sig upp och vandrar från biblioteket. Jag kommer aldrig att få veta varför han blev så glad av att se mig. På samma gång som det irriterar mig lite så inspirerade också denna man mig till att under eftermiddagen skriva disciplinerat. Det var längesen senast. Tänk att ett leende kan göra så mycket!

Jag ska börja le mot okända människor. Särskilt äldre människor, de som ser genomsnälla ut och de som ler mot mig!

Ps svara mer på orden nedan nu, har bara fått in tre svar och det är rätt hårt i toppen. Självklart får man cred för roligaste förklaringar också. 8 dagar kvar till rätt svar, topplistan och roligast svar publiceras. Min mail finns här nedan.

En känsla för engelska ord.

Ska nu försöka formulera något extremt tankebaserat i ord. Kommer att bli svårt men det ska gå.
Ibland när man ser ett ord, oavsett om man vet vad det betyder eller ej så kan man få en speciell känsla för ordet. Man gillar det utan att egentligen veta varför.
Det vanliga är att man tycker positivt laddade ord är vackra och negativt laddade fula.
Jag tror ingen skulle påstå att byråkrati är ett vackert ord.

Jag har under de senaste 48 timmarna funderat lite spontant på ord jag tycker är vackra. Då de första fyra jag tänkte på var engelska ord så fortsatte jag på inslagen bana. Nu ikväll när jag läste igenom upptäckte jag att det var exakt 20 ord. Fastnade vid ett av orden och visste direkt varför det ordet var speciellt för mig.
När jag fokuserade på orden, ett i taget kunde jag till slut anknyta dem till ett minne.
Till många är fallet att jag läst och lärt mig ordet före jag visste dess betydelse tex genom ett TV-spel och bara tyckt att det varit så vackert.
Det finns dock en del nyare ord också, dessa är främst sådana som klingar och faller bra i munnen när man säger dem. Mungodis skulle man kunna säga.

Mina 20 engelska ord kommer här:

Emerald

Dunedin

Prosperity

Rachel

Conquest

Retribution

Wade Williams

Rollercoaster

Neglect

(of the) Heavens

Wyoming

Excalibur

Julia

Bracelet

Blowtorch

(by the) Moon

Dragon

Enchanted (forest)

Eternal (flame)

Sparkling

För att nu göra detta ännu mer till en Emil-grej (som om det inte vore nog) vill jag att följande händer. Du som läst detta kopierar in orden i ett mail, skriver in när/hur du tror att jag fastnat för orden bredvid var och ett av dem.
Orden i parentes är lite hjälp på vägen.
Mera hjälp på vägen är att det kan vara allt från TV-spel, låtar och TV-program till händelser/upplevelser.
Maila det därefter till ----> [email protected] (Ja, det är två understreck mellan namnen).
En vinnare utses om 10 dagar.

Ska bli intressant att se vem som har mest rätt, tror det blir någon som känt mig riktigt länge.
Inga svar är för dumma och snälla svara.
Ni får gärna kommentera, skriva era favoritord samt hålla med/kritisera mina.

Julmusik.

Sitter och väntar på att en mängd jullåtar ska bli hemladdade. Nu ska här bli stämning. Tror jag ska inleda varje morgon med mer jul  av Adolphson Falk. Jag tror vidare att det kan resultera i tre saker, att man kan låten, att julstämningen höjs samt att man blir fruktansvärt hjärntvättad.

Dessa förbannade plusgrader.

Tillfredställelse.

Har efter en lite kort helg hemma i Ske kommit tillbaka till Ume - Nydala - Mitt rum. Förutom mitt eget kött hängde mina päron och några tjog IKEA-grejer med också. Har under dagen/kvällen fått upp dessa samt städat mitt rum. Nu känns det väldigt bra, fint och juligt.

image36
Mitt fönster med pynt etc.


Imorgon ska vi ha seminarium om det perfekta statsskicket i ett land som verkligen inte har perfekta förutsättningar, det är intressant.

Fest på G.

Sitter hemma hos Lisa och Erik, väntar på att festen ska dra igång. Känns lite konstigt att jag var här innan Lisa ens var hemma, men det var enda chansen att ta sig hit då syster skulle på Magnus Betnér redan vid kl 17:30. Nu sitter jag och L vid varsin dator under tiden som Erik är i duschen. Hon äter gröt med låglaktos mjölk och jag dricker folköl. Stämning.

Känslan är att kvällen kanske inte fortsätter så light som den börjat.

RSS 2.0