Jakten på den perfekta granen.

Min fader är en finsmakare när det kommer till julgranar. Han inleder redan när hösten börjar nalkas med att spana för att sedan ta steget in i skogen under oktober och hugga dem innan snön lägger sig. Granarna, brukar vara 4-5 st till antalet, samtliga håller bra mycket bättre klass en de man kan köpa.

Jag och Madde hade väldigt frivilligt tagit på oss att hugga julgran till korridoren. Inte med samma krav på oss själva som farsan men helt klart motiverade för uppgiften. Det hela började mindre bra med att jag glömde min kamera, ni som känner mig vet att det blev en löptur tillbaka!

image33
Julgransjakt.

I skogspartiet ned mot Nydalasjön var det vackert. Snön låg fridfullt på träden, snön lyste upp och tystnaden var total. Ingen av de stackars granarna anade vad som var på gång.
Madde hade riktiga vinterskor så hon fick göra spåra. Alla mina mera "naturskor" är kvar hemma i Ske. Efter ett tag tyckte jag att vi hittat en rätt så fin gran, problemet var bara att vi var tvingade att såga av den på mitten. Detta hade vi inte riktigt hjärta till så vi kämpade vidare, nåväl gick vidare. En stund senare hittade dock Madde en i bra storlek med täta grenar så den fick det bli.

image34
Madde i färd med att såga ner vår gran.

image35
Jag med granen och vår nyinköpta "korridorssåg" ;)

Det var allt om granen, det stora elddopet blir eventuellt på söndag om min grandmeister till granhuggare och pappa kommer hit tillsammans med mamma och mina IKEA-grejer. För en sak är då garanterad, min pappa och de flesta med honom är mer intresserad av granar än IKEA.

Fotbollsläktare rasade - åtta döda.

Arenan byggdes 1950.
Brasilien ska arrangera VM i fotboll 2014.


Ja, det är avslutningen på en artikel som aftonbladet ligger bakom. Jag funderar, vad är motivet till att man skriver dit att de ska anordna VM om 7 år ? Kommer inte direkt fram till något vettigt svar! Brasilien lär inte använda sig av någon sketen arena från 1950 under VM. Utan detta är bara ännu ett exempel på den negativa nyhetsrapportering som styr dagens media.

Men tänk om en läktare skulle rasa under VM 2014, då ska jag ta bort detta inlägg och börja premenurera på aftonbladet om man nu kan det ?

Kedjebrev är väl ändå 90-tal ?

6 nya mail när jag loggar in på MSN. Något vettigt måste det väl vara tänker jag och klickar upp ett fönster med min inbox. Nej jag har fått SEX st kedjebrev. 2 st om årets "snöbollskrig", 2 st om kärlek och att man kommer få otur i sinne om man inte skicka vidare. Ett "klassiskt" kedjebrev (alla känner nog igen det) - "MSN kollar vilka som fortfarande använder sin mail så om du inte skickar det är till 73 personer så kommer din användare att tas bort". Vem går på detta efter år av hot ?

Det sista minns jag inte vad det handlar om just nu. Mår inte alls dåligt över det heller, skulle helst se till att glömma bort alla mail direkt jag öppnat dem. Funderar starkt på att starta en facebookgrupp med namnet "För oss som aldrig skickat vidare ett kedjebrev - förutom till den som skickade det till mig". Namnet kan dock vara lite långt, sen var det den biten med att jag inte vet/har tid/ork att skapa en grupp på FB. Jag kan lägga ut det på entreprenad, om någon känner suget ?

Konspirationsteori.

Jag tror att Linda och Jenny kommer att dissa vår tacos imorgon bara för att den är här på Nydala. (De kommer att vara lata och bakis.) För att se till att det inte blir så har jag kidnappat deras mobiler ;) Då lär de dyka upp =P Hahaha.
Nu ska jag sova gott och inte behöva röra på mig imorgon, det känns hur bra som helst !

11 Sekunder.

Det är slutminut av matchen Skellefteå AIK - Färjestad. Vi ligger under med 2-3 och Jenny sitter och predikar om hur det inte alls är oväntat, samt varför de vinner. När det är 11 sekunder kvar skriker alla till, Mikael Renberg har kvitterat. Jenny ser ut som en ledsen kattunge och försvinner in i en annan värld, livet får mening, jag och Micke (med AIK-tröja) skålar. Livet är bra igen så nu ikväll blir det ÖL.

image32

Kvällens hjälte.

Ibland känns minnen som igår.

Avslutade gårdagskvällen med en MSN-konversation med min lumparkompis Lindkvist som bor nere i Strömstad, givetvis kom lite minnen upp och sådär. Vidare idag efter vårt semenarium var vi några som åt lunch tillsammans. Efter den gled samtalet in på militären genom Anton och Magnus. Jag kände efter ett tag att jag var tvungen att slita mig hemåt för att mysa med tegelstenen.

När jag så trampar med min flaggbeklädda cykel och befinner mig i höjd med SLU så inträffar följande: Jag ser en bekant siluett bakifrån. Sekunden senare slits jag mellan att bara trampa vidare eller den halvpinsamma situationen att titta tillbaka (om det inte är någon man känner). Nyfikenheten är dock en ganska stor del av min personlighet så jag vänder mig om och får se min gamle lumparkompis Kristoffer Storuman-Truman Johansson. En konstig känsla då jag under de senaste 16 timmarna redan pratat om militären två vändor.

1 ½ år sedan senast, det kändes som i förrgår. En snabbgenomgång om vad man gör nu och vad man gjort sedan MUCK. Innan samtalet fortsatte med glada minnen från svunna tider. Truman var sig lik och i högform. När jag sedan fortsatte min cykeltur hem fylldes jag av ny energi, kändes som jag sovit 8 extra timmar.

Ibland bygger man upp förväntningar på att personer som man inte träffat på länge att de ska vara precis som för X antal år sedan. Jag antar att det var detta jag gjorde med Truman och att bara höra hans breda dialekt gjorde att jag blev glad inombords. När han sedan berättade saker som jag själv glömt blev det hela ännu bättre.

Små saker i vardagen som gör livet värt att leva, en annan är att det kom ca 10 cm snö i natt.


Disträ.

Jag ska ta mig själv i kragen nu, magen växer och snitteffektiviteten/dag minskar. Jag SKA vända den trenden, om bara vintern kunde bestå. Vill åka skidor.

Min tegelsten är mysig, den är röd, svart, lila och gråblå.

Jag har plöjt runt 100 sidor denna kväll och känner mig nöjd, undra om Shaun Breslin är imponerad ?

För övrigt ska jag börja chatta mindre och blogga mer.
Mindre dator och mera heroes+prison break.
Sluta slöa börja kämpa.

Imorgon ?
Eller?

Att få ett Godkänt.

Igår kväll utvecklades till en ineffektiv men trevlig kväll. Mail på FC (ni vet det där klassiskt hårda plinget) vid kl 18:30. I detta mail stod det att tentaresultaten kommit upp på universitet. Nyfiken som man är visste jag att det skulle bli svårt att hålla sig till imorgon så 10 minuter senare satt jag på cykeln. Jag hade Godkänt och låg exakt mellan G och VG samt exakt i mitten av klassen. Var 6 st som lyckades få VG och lika många som hade U.

Jag kan nog ärligt säga att jag aldrig varit så glad över ett G. Nationalekonomi = Matte = Inte alls min grej. På gymnasiet betydde ett G ofta ett misslyckande, i alla fall om man såg till sina egna krav på sig själv.

Denna dag, ganska många år senare kändes ett G ungefär som första snön, en förälskelse eller ett mål.

Tilläggas bör att jag också lagt ner kaninen efter att Susanne fått 7539 miljarder och Richard 2,5 miljarder, kan dock hända att jag tar upp det när ni minst anar! Nu lägger jag istället energi på min tegelsten (640 sidor om statskick och politik) samt utvecklande spel på nätet.

Mera kanin.

2 timmar senare är personbästat uppe i 62 miljoner men vad gör det när Susanne har 235 miljoner ?? Nu ska jag sova men kommentera gärna hur många pinnar ni kommer upp i !

Men DÖ någon gång då KANINJÄVEL.

Har fastnat kopiöst i ett spel på internet som Maria skickade (tack eller något). Det går ut på att man är en kanin som ska hoppa på bjällror och ta sig uppåt i banan, längs vägen får man mer och mer poäng. Mitt rekord just nu är 1573780 det jobbiga är bara att kaninen aldrig dör och att spelet är HÖGST vanebildande. För er som vågar kan ni klicka på denna länk - till den lille kaninen. Hoppas ni kan slita er !

image31

Systeryster.

Blev så att jag börjar skriva på detta bra mycket senare jag tänkt mig, men ett löfte är ett löfte (även om det var till bloggen). Har haft en riktigt bra helg med syster som kom hit på fredag afton. Vi började med att ta det lugnt innan en taco och pizzabuffé på Ålidhem. Förfest och utgång på Origo, riktigt kul hade vi! Avslutade kvällen med Choritzo hemma i soffan.

image29

Anders och jag, mätta som få.

image22

Syster och Madde - Middag på det extremt "lyxiga" krogen krogen, buffén var riktigt bra.

image23

Linda, Susanna, Lovisa (S kompis) och syster ute på Origo.


Lördagen tog vi det lugnt på dagen innan det var dags för Halloweenfest på kvällen. Detta var den fest som vi blivit halvtvingade att anordna men gjort det bästa av. Hade planerat lite tävlingar studentföreningarna emellan samt pris för bästa utstyrsel som vanns av en kille som var utklädd till "Duff-man". Efter halloweenfesten som också var vår förfest hade de flesta i vårt gäng kommit igång, Jenny försökte åka kundvagn (de finns tamefan överallt på Ålidhem), Linda och Syster lekte lumpen och jag + Madde (Lindas kompis hemifrån) skrattade mest. Väl ute på Origo hade de ett liveband som spelade alla de där bra låtarna. Per och Lisa vet vilka jag menar, dvs alla låtar som folk är sjuuukt less på men inte jag, för jag saknar den nerven. Kvällen var om möjligt än mer lyckad än fredagen.

image24

Syrran, Jenny, jag och Linda med alla våra "halvhjärtade" utklädnader, jag skulle behöva en cool two-face mask eller något! Början på kvällen . . . !!!

image25

Jag med dubbel fångst i vagnen, kan säga att det var ganska svårkört i det moddiga föret, denna lilla tur avslutades med...

image26

Ett tappert försök från Jenny att åka i kundvagnen - style "som man gjorde när man var liten".

image27

Syster uppe på "F:et" utanför Origo under hon och Lindas små "lumpenäventyr".

image28

Ett lite trött tjejgäng samlar krafter för att gå hem, kunde nog behövas efter en rätt tuff kväll.

Söndag tog vi en ganska lugn dag fram till att vi gick ned på stan med Jenny och Linda för en god bakispizza. Vi gick sedan på bio och kollade på "The heartbreak kid" med Ben Stiller som kan förklaras med 2 ord - "Ben Stiller". Bonuspoäng till Polarfärskt som stod och delade ut färskt bröd till alla på vägen ut.

Efter en extremt härlig helg med syster så har jag vilat ut en natt och idag ägnat mig åt att städa bort röran här på rummet. Vill tacka syster för en superhärlig helg, du är välkommen när du vill! Svårt att veta när vi umgicks så pass mycket senast, måste nästan vara i Thailand 2004 och då var det inte riktigt samma grej! Inga överraskningar dock, min bild som jag hade av syster innan helgen kvarstår! Tre beskrivande ord är Glad, Social och en ANING förvirrad (precis som bror). Ett bra exempel är när vi under fredagen skulle cykla till buffén. I sista stund hade hon tagit med sig sina vantar men när vi väl satt på cyklarna låg de i väskan - Ojdå, men det är sånt som kan hända den bästa eller hur Anna ?

Avslutar med en flashig bild som sammanfattar helgen bra:

image30

Imorgon blir det ny kamera, varför det inte blev idag kan vi ta imorgon.


Uppladdning.

Ikväll är det Söndag efter en härlig helg med lillasyster Marklund (skriver mer om det imorgon), jag laddar upp för en vecka där jag ska vara grymt nyttig. En sammanfattning av hur det gått kommer om en vecka.

Dr. Zoidberg + En pil uppåt = Pictionary

Ja då var min vecka utan teknologi (liten överdrift) över. Detta betyder också att tentan är över och till er som undrar hur det gick kan jag säga att det är under kontroll, mer vet jag inte. Tentan betydde också tentafest - Wohoo. Vi var ett glatt gäng på 8 pers. som började med att käka pizza innan vi gick till Jens (allt här på Nydala). I Jens toksnygga lägenhet började vi med att prata lite innan det blev spel.

Både Pictionary och Med andra ord var hur kul som helst, kvällens stora höjdpunkt var när Jens skulle rita ordet "Moské" för Ida. Han började med att rita en gubbe som skulle föreställa en muslim eller något i den stilen. Gubben såg dock mer ut som Dr. Zoidberg för er som tittar på Futurama. Detta i kombination med ett torn som mest såg ut som en pil uppåt fick Ida till moské, helt sjukt.

Efter spelandet blev det en ring of fire och festen tog fart. Riktigt kul och skönt att koppla av efter tentan.
Nu ska jag sova.
Oh Yes.

RSS 2.0