"Kanske menade du indirekt belysning?"

Med handen på hjärtat så klarar jag att läsa engelsk kurslitteratur utan större problem men när den handlar om Bioetik och man knappt vet vad många begrepp är på svenska blir det lite klurigt. Tyda.se hjälper med en del men kan också få en att gråta som i detta exempel, jag sökte efter "intracytoplasmic". Hade inget större hopp att hitta något och hade jag gjort det hade npg den svenska översättningen hjälpt ringa. Ordet fanns inte men det är de som följer som gör mig "gråtfärdig" --> "kanske menade du indirekt belysning?"

Svar JA, jag attackbloggar för att komma undan plugget, dålig ovana det där.

För er som undrar vad det är ger almighty wikipedia en bra förklaring.


Landforstanten.

Detta inlägg skriver jag med ett leende på läpparna. Igår pratade jag med Ida aka Landforsjentan i telefon om jullovet och allt annat möjligt. Någon hade frågat Ida över MSN om hon ägde en korsett, hon bollade därefter frågan om man som tjej borde äga en korsett med mig (varför vet jag inte?) och hips vips var vi inne på ämnet "damunderkläder". Ida berättade vidare att hennes pojkvän, vi kan kalla honom K sedan 6 år tillbaka mest troligt bara skulle skratta om hon kom hem med en sådan eller strumpebandshållare.

Jag gav då förslaget att Ida kunde investera i ett par stay-ups och överraska K med, tänkte att det skulle vara på en lagom nivå. Idas svar blev då "vad är det?", min nästa tanke var om det inte borde vara tvärtom att hon ska veta vad det är och inte jag. Kom sedan på att Landforstanten tillhör en annan generation, född före bröderna Herrey vann schlagern med Diggiloo-Diggiley. Efter att ha förklarat vad det var för något började vi prata om annat och jag trodde inte det var så mycket mer med det fram till idag då jag fick ett sms där det stod "Strumpeband och sockorna är nu inhandlade! over and out Ida". Begreppet Landforstanten stärktes då jag frågade vad sockorna var för något och det visade sig handla om stay-ups.

Fil:Socks.jpg

Stay-ups?



Sockor ?

Ida är en människa med väldigt många dimensioner som förtjänar att hyllas i något inlägg också men det tar vi en annan gång för idag lyfter vi fram hon som Landforstanten.

PysselEmil.

Inser att jag nog tror att jag ska hinna med lite väl mycket på detta jullov men känner ändå ingen panik, jag tar det som de kommer! Sitter just nu och pysslar till musik som jag lyssnade till på detta årtusendets första 2 stapplande år, nostalgi. Bläddrade lite i ett urklippsalbum och hittade mitt tidkort från slutövningen i Norge. Inser att man har det bra nu för tiden jämfört med när man låg ute i fält under nästan 3 veckor och bla sov 10 timmar på fyra dygn. Det var dock i ett väldigt vackert landskap, i alla fall under slutet av Cold Response då solen behagade att kasta sina strålar över landskapet kring Narvik. Lumpen kommer jag aldrig att ångra men är nog det sista jag skulle utsätta mig för igen.

Hade jag suttit vid min egen dator hade en fet landskapsbild fått avsluta detta inlägg men nu är jag vid morsan och farsans.

Bitterfitt symphony.



The Verve - Bittersweet symphony

Jag tänker inte förstöra all spänning men som ni kanske kan utläsa av rubriken så vann jag inte! Vi spelade först ett kval i bäst av tre matcher där de två bästa gick vidare till final, resultatet blev som följer:

Farsan - Syster 2-1

Jag - Farsan 2-0

Jag - Syster 0-2

Med dessa resultat gick jag och syster till final (farsan hade flest förlorade frames). Finalen skulle spelas i bäst av fem. De två första framesen var jämna och vi vann två var fram till 1-1. Syster vann sedan tämligen enkelt det tredje och tog ledningen med 2-1, jag var därmed pressad att vinna det fjärde framet. Syster pressade mig hårt och jag trodde att jag hade satt min sista boll men helt plötsligt hade vi bara åttan kvar båda två. Jag skulle dock sätta den i något av de två mittenhålen, vilket inte är det lättaste. Men efter en snygg kortsidevall gjorde jag detta och kvitterade till 2-2. Det sista framet är ett mörker jag helst vill glömma, syster Anna ledde relativt stort när jag höll på knappa in. Hon hade bara svarta kvar när jag skulle sänka min sista, ett gigantiskt misstag och jag sätter den vita i samma hål (för mycket överskruv gissar jag. Syster kan därefter lätt skjuta ned den svarta i rätt hål och defilera.

Syster - Jag 3-2 

Jag gick alltså förlorande ur denna informella men sjukt viktiga kamp, funderar redan nu på att slita fram bordshockey och revanschera mig själv!

Fil:Biljard.JPG

Vår matta är grön men bilden får duga! (Det ser inte ut sådär när syrran spränger, är inte hennes starka sida i spelet om man säger så - NEJ, jag är inte alls bitter).

Fotnot+fråga: Jag använde först termen "set" i stället för "frame" vilket är fel, tänkte att Gustav skulle påpeka detta så jag bytte till frame. Det är dock en term från snooker och inte biljard så någon där ute får gärna upplysa mig om det heter samma sak i biljard som i snooker eller om det finns något annat namn?

Biljardtävling hos Marklunds.

Nu så här två dagar före jul hålls en liten informell men sjukt viktigt biljardturnering här i casa de Marklunds. Deltagare är far, son och dotter. Uppdatering kommer efter turneringen!

Min ångest.

Det jag har mest ångest över just nu pratade jag och Carro om igår, undrar ni vad det är kan ni klicka in på detta inlägg. På hennes blogg finner ni också massa fina blogg från gårdagskvällen. Nu ska jag unna mig en lite power nap, det blir många av den varan nu när det är lov.

Jag ser fram emot kvällen.

Ikväll blir det vänner och öl hos Caroline på Uppfinnarvägen, ska bli trevligt att träffa alla och se hur hon bor. En iaktagelse är att även om mycket förändras i livet så förblir julloven likadana. Jag tror också det kommer förbli så tills kompisgänget börjar kläcka barn. Kvällens mål blir att få mina vänner som är bra mycket mer bevandrade än vad jag är när det gäller modern musik att spela lite klassiker. I övrigt ska jag bara slappna av och njuta av lov, inga förväntningar på kvällen och inga förpliktelser på mig själv att vara pigg imorgon för att plugga (även om det finns om jag vill) Nej nu måste jag börja klä mig för kvällen! Hoppas ni där ute i cybervärlden får en lika bra kväll som jag tänker ha.

Going home for christmas.

Har ett härligt lugn i kroppen just nu, detta trots att jag inte packat en pinal och drar till Ske på 3 timmar med Robin och Maria. Jag julstädade igår och den dagens konstaterande blev att den vita mattan jag har från IKEA är mindre kul att dammsuga, den är lika jävlig efter ett dygn igen. Dagens konstaterande delar jag upp i två delar, den ena är att nästan all snö smält bort - vad är det för påfund? Det andra konstaterandet är att hösten på universitet i samhällsklassen hade varit roligare om Magnus och Jens fortsatt i våran klass, därmed inte sagt att den var tråkig men de hade tillfört ytterligare en dimension. Vet inte vad jag ville säga med det här inlägget men hej på er alla iaf!

www.GiveMeInspiration.com

Jag tänker inte beklaga mig för att jag läser dubbelt på något sätt , det ger mer än vad det tar och skulle det inte göra det skulle jag lägga ned hela grejen. En enorm fördel skulle dock vara om man själv fick bestämma när uppgifter skulle ligga så att det inte skulle bli en del nästan blanka dagar och en del andra dagar som den här. Idag var jag på universitet kl 08:15 för seminarium, myglade till mig så att jag kunde gå en timme tidigare vid kl 9 för att inte missa något av religionen som var mellan kl 9-12. Efter luncha har vi nu haft 2 timmars föreläsningen på samhällsen om urbanisering och efter att ha önskat God Jul till alla i den klassen sitter jag nu med fyra st stora seminariefrågor inför morgondagens religion !!

Jag vill bara ha inspiration till att plita ned något kring dessa för sen mina vänner är det "jullov under ansvar" ! Är riktigt peppad på det nu, förutom på tandläkaren den 22a december. Tycker egentligen inte det är farligt men numera är det ju fasligt dyrt också, känner jag mig lite nervös kan jag ringa till den här tjejen för medlidande. Vet nog ingen som har så mycket tandläkarskräck!

Kontaktannons.

Finnes: En kuststad i norrland med ett universtet, stort sjukhus och ganska mycket pengar.

Sökes: Ett gäng väghyvlar och någon som är kompetent nog att köra dem.

Enligt VK.se är 80 % av alla läsare missnöjda med snöröjningen, jag tror att övriga 20 % inte lämnat sitt hem senaste veckorna. Det är dock inte snöröjningen det är fel på, det är det faktum att sommarvikarierna fick fortsätta över vintern och inte har körkort för en väghyvel. Cykelvägar och vanliga vägar får alla pukelpistar i alperna att blekna.

Sista rycket.

Nu i veckan är det tre seminarier, en migrationsberättelse på 3-5 sidor som ska skrivas, några sidor engelsk kurslitteratur som ska översättas och sammanfattas och en engelsk bok på 140 sidor som ska läsas samt besvara medföljande instuderingsfrågor.

Därefter är jag en fri man i 14-22 dagar lite beroende på hur mycket panik jag vill ha inför diverse tentor. Under denna frihet tänker jag träffa släkt och vänner därhemma, festa den 20:e och på nyårs. Det blir ingen utgång på juldagen eller så, känns som jag fått nog med fest för ett tag så två räcker på jullovet. I övrigt ska jag satsa på att framkalla en omgång foton och styra upp någon brädspelskväll med grabbarna som brukar vara med på det. Slutligen ska jag vila upp mig, äta gott och köra skoter! Vad ska ni läsare göra över jul+nyår??

Hade velat skriva mer men nu är mina 5 minuters rast från migrationsbiografin över så nu är det bara att börja om och skriva lite mer så man får göra roligare saker sen.


Söndagslathet.

Känner mig lite slö såhär på slutet av veckan, har varit kursfri i helgen vilket har varit otroligt skönt. Imorgon börjar terminens sista 7,5 poängare och det är välbehövligt med ett litet jullov i mitten av dessa kurser! Jag hade tänkt städa mitt rum och åka skidor idag men istället blev det ett snabbt besök på en julmarknad, tror jag är 2a dagenbakis från i fredags då vi hade klassfest - riktigt kul. Igår hade jag och Josef en grabbkväll med brädspel - Talisman och Drakborgen, kul att ha hittat någon med samma go när det gäller dessa spel. Nu är vi lite mätta på dem ett tag.

Kopierar en fin dikt från Susannes blogg, även om det inte är hennes ord så är det en otroligt fin dikt.

"We enter the world alone, and we leave it alone and everyting that happens in between,
we owe it to ourselves to find a little company.
We need help, we need support, otherwise we're in it by ourselves.
Strangers cut off from each other and we forget just how connected we all are.
So instead we choose love, we choose life, and for a moment we feel just a little bit less alone."


Idag påminde en annan god vän om hur viktigt det är att prioritera de människor som ger energi, tack för det samtalet, det behövdes. Fick för övrigt höra av Linus i korren att han ska flytta, det känns som en del av korridoren dör om han gör det. Aja, vet inte vad jag ville få fram med detta inlägg men nu är jag lite uppdaterad i cyberspace iaf.

Avslutningsvis funderar jag på att slå på Lufia 2 och "belöna" mig själv med några timmar 90-tals RPG, det är vad jag kallar avkoppling på vintern. Eller också kanske jag gör något annat, den som lever får se.

Dumma saker på fyllan.

Det finns mycket dumt man kan göra på fyllan men jag tror denna kille tar alla rekord, cred. till Madde som hittade detta underbara klipp:



Någon som lyckas med något liknande?

Nostalgi och glädjetårar.

Följande film som min gode vän Jonathan (från tiden i Boden) lagt upp på youtube fick mig nästan att gråta glädjetårar. Inombords blev jag överväldigad av en nostalgivåg och på mitt yttre reste sig en gåshud. Filmklippet som kommer är inspelat i augusti 2005 då vi var på 10 dagars fjällmarsch i Arjeplogsfjällen, vi hade gjort ganska precis halva värnplikten men värmde ändå upp inför MUCK med lite "muckar twist". Självklart måste ju sex st hormonstinna karlar jucka lite på varandra efter 8 dygns isolering på fjället (men hur ska man annars dansa?). Notera dansmovet Kollin (han längst till höger) gör mellan 35-38 sekunder, kanske något för dansgolvet på krogen? Kolla också in hur jag är på väg att börja dansa limbo när filmen slutar!




Detta värmer i decemberkylan som just nu gärna hade fått vara lite kallare, vi vill ju inte att all vår fina snö ska försvinna! Nu måste jag styra upp lite om vad jag ska säga på vår 40 minuters presentation av vårt läromedel imorgon.
Sov gott!

RSS 2.0