No more.

Hej alla, tänkte bara skriva att jag kommer att ha en vecka helt utan facebook, MSN, blogg och allt annat "onyttigt". Detta beror på vår tenta nästa tisdag som jag SKA klara. Hoppas det är bra med alla.

Bra test.

Fick den här sidan tipsad av en klasskompis, klicka på länken och se vart du ligger på den politiska skalan.
Jag tror att de flesta i Sverige kommer att ligga någonstans mellan -4 till -7 och -3 till -6.
11 dagar till tenta. Ångest.

Kalas. Spel. Youtube. Vuxna ?

Idag har jag haft ett lite kompiskalasfika med de vänner som för tillfället  befann sig i Skellefteå samt hade tid.

Otroligt kul att träffa alla på samma gång och bara umgås som förr i världen. Vid ett tillfälle under kvällen, när vi satt och pratade så stannade jag upp och funderade litegrann. 6 av de 9 som nu satt runt vårt köksbord hade jag gått gymnasiet med och umgåtts med i runda slängar 6 år. Det är en lång tid.

Under tiden som samtalet fortsatte utan mig drömde jag mig vidare och kollade på en i taget. Försökte för varje vän komma ihåg ett första intryck, en frisyr, ett klädesplagg eller en händelse men också hur alla var som personer. Min något dunkla slutsats blev att alla nog är som de var för 6 år sedan dock med mera livserfarenhet och en mer vuxen look. För att avgöra om vi verkligen blivit mer vuxna funderade jag vidare på vad vi pratar om och vad vi gör när vi ses. Slutsatsen här blev att tidigare hände det att vi pratade om folk i skolan, prov etc för det var det som var centralt då. Nu avhandlades istället jobb och högskolestudier.

Jag minns när jag fyllde 18 år (även om det var 4 år sedan), det var den dagen jag började skriva fotodagbok men också den dagen jag hade en hög med vänner på kalas. År 2003 lekte vi någon lek som hette "psykologen" vet inte vad den gick ut på. År 2007 är leken som alla fascineras över "The game of clicks" . Jag skulle inte  påstå att vi är vuxna, man är ung så länge man vill och än så länge verkar alla vara med på att vuxenlivet kan vänta.

Vi spelade sedan Alias (Rikard, Lisa Erik vann för att de var tre!) och avslutade kvällen med ett youtubefrosseri. Vill tacka alla för en toppenkväll. Jag blir lite sentimental då det är så långt mellan gångerna som man ses men jag lovar att jag inte ska gråta.

Inte än på några år i alla fall, men kanske när någon får barn och då av lycka.


Cykelseriekrock och Förändring "i sinne."

Det spelar väl egentligen ingen roll vad jag skriver för inledning. Jag vet att alla ändå kommer att kolla på bilderna först ! Dagen inleddes med att jag skulle cykla ned med Lindas frisörpolare Stina och hennes sambo/frisörvän Jossan. Nedförsbackarna avlöste varandra och Stina höll upp ett bra tempo. När vi passerat under viadukten efter östra gymnasiet ser vi en ambulans och två ambulansmän som håller ett par fötter i luften. Jag tänker först "Undra vad som hänt ?" i nästa sekund ser jag Jossan (som cyklar framför mig ramla) och sekunden därpå låg också jag på backen! Inte nog med detta för att fullborda seriekrocken cyklar också en medelåldersman alldeles bakom mig omkull också. Vi tre ställde oss upp och försäkrade att det var okej med de andra innan vi cyklade förbi kvinnan med syrgas och benen i högläge som inte var riktigt lika lyckligt lottad.

Väl på plats gick vi in på Dragonskolan där min förvandling skulle ske. Jag var nog mer nervös än Stina när vi skulle börja med att välja färg. Mitt hår miste nu sin oskuld men vid nästan 22 års ålder kanske det var dags. Efter färgning plockade hon ögonbryn och färgade dem, detta följdes av en liten klippning (var ju bara en månad sedan senast). Vi avslutade sedan med en ganska lindrig och snygg sminkning, inget jag skulle göra själv men kul att prova. Ni kan ju jämföra den med min egna från stadsmonopolet från någon vecka tillbaka.

Anledningen till att det står "i sinne" i rubriken är för att mina vänner här i Umeå mobbar mig för att jag säger det även om jag inte alls gör det ofta.

image16
I frisörstolen, förväntansfull med mössfrillan.

image17
Bye bye Blondie.

image19
The hunk is here, eller nått. Ovant att vara sminkad.

image20
Sminket syns mer i solljuset än vad det gjorde på riktigt.

image21
Stina lyckades iaf bra mycket bättre än jag själv ;) Kortet är från vårt stadsmonopol på nollningen.

Imorgon är det sällskapsspelkväll, jag är peppad.
Kommentarer på make-overn är varmt välkomna !!
Ha det bra dä ute !

Dragqueen ?

Linda ringde mig och berättade att hennes kompis Stina hade panik. Hon pluggar till frisör och behövde någon att klippa till imorgon. Utan att veta vad jag ger mig in på tackade jag JA! Ska alltså få håret färgat för första gången någonsin imorgon, jag är lite nervös men så länge jag inte blir rakad, svarthårig eller måste visa upp mig på en catwalk är jag nöjd =) Är lite spänd och nervös men det blir nog coolt, bildbevis följer.

Helgen i övrigt har varit bra med en grym korridorsfest och ett pyjamasparty, nästa helg blir lugn hemma i Skellefte. Någon som är intresserad att träffas ?

Sammanträffande.

Jag och årets nobelpristagare i litteratur Doris Lessing fyller båda år den 22 Oktober, jag 22 år och hon 88 år - blir nog en bra dag. De enda jag stött på sen tidigare som fyller år den 22 Oktober är Zack i Hanson (vi är födda samma år också) samt Linnea från Sundsvall som vi reste med i Asien.

IKEA.

För första gången i mitt liv VILL jag på IKEA, det känns konstigt och fel.

2 is the magic number.

I år fyller jag 22 år den 22 oktober jag är född kl 22:22 och i rummet är det i skrivandet stund 22,2 grader varmt nu ska jag bara se till att publicera detta kl 22:22 också så känns nog allt väldigt bra =P

I övrigt så har det varit en lugn kanelbullens dag och jag körde på mottot låt "bullen komma till dig" vilket den också gjorde när Maria köpte bullar, snällt värre =D

image12


"The beautiful autumn is here with darkness and red leaves. A lot of memories comes to my mind and soon the winter will be here. I wonder what snow looks like ?"

Sällskapsspelfrosseri och Kalas.

Nu var det ett tag sen man skrev igen men jag lovar att bättra på mig !! I Måndags när vi skrivit duggan gick vi ner på stan för att bedriva presentjakt. Förutom att hitta några fina tekoppar och lite te till Susanna hittade vi (JAG) också en sällskapsrea på 50 %. Jag köpte 4 spel för 518 kr och sken som solen, Jenny och Linda tyckte jag var galen.


image11


Igår hade så Susanna sitt kalas, mycket skratt med trevliga människor som man inte känner allt för bra sammanfattar kvällen riktigt bra =) Skönt att kunna koppla av och tänka på annat för en stund.


"I don´t wanna face this uphill, feels like a battle against Mount Everst.
Emil vs The worlds highest mountain = KO ?"

RSS 2.0