Min dag, på ett psykiskt plan.

När jag vaknar känns inget bra, förstår aldrig varför jag måste lämna sängen och hittar på små tjuvknep för att få stanna längre i sängen. Har nu på senaste börjat lyssna på Mix Megapols morgonshow så att någon mer än mig själv ska tycka synd om mig.

När jag väl tagit mig upp är det en dusch följt av frukost, nu mår jag lite bättre psykiskt och börjar förstå att det kanske finns några anledningar till att leva livet. Min frukost är en cermoni i sig, äter inte särskilt mycket men har massa olika produkter (mjölk, bröd, sylt, havregryn, smör, skinka, hårdbröd, saltgurka och ev. något mer pålägg). Börjar oftast kl 10 (Ja, Per jag vet att det är mycket mer synd om dig), på förmiddagsföreläsningen har jag lite kort stubin och känner mig rastlös. Har väldigt svårt för sidospår vilket min geografiklass är bra på, idag pratade vår föreläsare om Tjeckien i 30 minuter bara för att hans fru kom därifrån - ämnet var "Nationer och Nationalism". Kan iof lova att det inte bara var jag som blev less.

Under lunchen mår jag oftast väldigt bra, många i klassen är roliga och det brukar bli mycket skratt. På eftermiddagsföreläsningen mår jag bra och tycker allt är bra mycket mer intressant än på förmiddagen! När vi sedan slutar vill jag oftast ha middag, efter middagen blir jag trött. När jag sedan vaknar efter en powernap är jag allmänt stressad för att jag gjort alldeles för lite under dagen. Lugnet brukar infinna sig någon gång vid kl 23 och då är det dags att gå isäng.

Denna dag har varit precis som dagen ovan, känner mig 100 % produktiv just nu. Allt känns lätt som en plätt! Vet dock att när jag går isäng och vaknar upp igen kommer det att vara på samma sätt igen. Jag är kort sagt en kvällsmänniska och INTE en morgonmänniska.

Vad är du ?

3 bra saker med denna söndag.

Nu är denna vecka slut, idag har varit en bra dag tackvare följande tre saker:

1. Jag har varit duktig under hela dagen - städat, pluggat etc.
ni vet ett sånt där ryck man bara får var tredje vecka ungefär.

2. Killen bredvid mig på bion var på dejt, killen såg väldigt nervös ut,
killen hade glömt ta bort den gigantiska prislappen i nacken.

3.  Cloverfield motsvarade alla förväntningar - se den !
 

Vårvinter.

Nu är den här, den femte årstiden som är speciell för norra Sverige, denna medför :

Ljusare och längre dagar!

Att solen faktiskt värmer!

Minusgrader på natten!

Pallar inte mera slask och tö,
kan man inte få sol och snö ?


Ja jag är stolt över mitt nödrim och jag hoppas verkligen inte
att all snö smälter bort för tidigt och att det blir barmark, slask och elände.

"Godismonstret" Olsson - A tribute to "Frida".

Detta inlägg skrevs till största del igår men blogg.se var inte på hugget om man säger så.

Igår satt jag 11 timmar i Röda rummet med Economic Geography och Båt(jäveln) i parken med sällskap av Jens och Pernilla. Kortfattat kan jag säga att sällskapet var roligare än litteraturen !! Röda rummet är dock ett bra ställe för där finns ett ex av all kurslitteratur, då slipper man köpa böcker som Economic Geography vilken kostar 500-lappen på nätet. Inte för att det är något fel på boken men den är 10 år gammal.

Nej, för att ni läsare inte ska somna tänkte jag skriva ett inlägg i kategorin "människor i mitt liv".. Dessa inlägg kommer spontant då och då, idag har turen kommit till..


*trumvirvel*


Linda Marie Olsson

Sedan jag flyttade ner till Umeå är det två st som fått umgås med mig mer än andra, den ena är just Linda och den andra är Jenny (som det aldrig skulle falla mig in att skriva ett inlägg om förrän årets elitseriehockey är avslutad !)

Jag tycker alltid det är intressant att se hur man börjar umgås med personer i sin omgivning, med mina vänner Linda och Jenny var det slumpen som gjorde att vi tre blev de tre musketörerna. Vi var med på samma nollning men första helgen passerade utan att egentligen prata med varandra särskilt mycket men på måndagen hamnade vi i samma klass också och för att använda en gammal klyscha:


"på den vägen är det..."


Mitt första minne av Linda är från första kvällen då jag ville kalla henne för Frida, mitt andra minne av Linda är från andra kvällen då jag också ville kalla henne för Frida. Kort sagt ser Linda ut som en Frida och borde blivit döpt därefter, detta har sedemera utvecklats till ett litet internskämt. Lite tur att hon inte heter Frida också då det i hennes kompisgäng hemma redan finns 3 st Stina och 2 st Frida.

Vid första samtalet sa Linda kom från Hälsingland och inte Ljusdal, jag tänkte då tyst för mig själv att jag har bättre koll på vart Ljusdal ligger än Hälsingland. Det kanske bara är jag som har en snevriden geografisyn ? (Lär visa sig på fredagens tenta). När man kommer från Ljusdal kommer man i mina ögon från "Bandyland".*

Bandy är sporten där det är otroligt många skridskobeklädda människor på en sinnesjukt stor plan, denna folksamling ska jaga en väldigt lite orange boll. Mina erfarenheter av sporten kan förklaras och begränsas med det faktum att 1 (av totalt 2) bandymål som varit i Skellefteå kommuns ägor står på vår gård i Tjärn där det agerar fotbollsmål.

Tillbaka till huvudämnet, Linda. Hon är en person som är omöjlig att tycka illa om, alltid glad och varm förutom då hon är hungrig - då är det bara att passa sig för både Linda och Jenny som båda har ett hemskt "jag-är-hungrig-humör" - detta kan jag med egen erfarenhet rapportera till samtliga läsare. Jag uppskattar Linda väldigt mycket för hennes ärlighet och hennes känsla för att berätta saker. Denna berättaregenskap används flitigt, jag och Jenny känner garanterat Madde, Nyberg, Snorre, Hutten, Sundell, Joelsson, Johanna, Malin mfl minst lika bra som de känner sig själva.

Några roliga minnen med Linda (L): När L stal min kork till den legendariska festisvattenflaskan och jag stal tillbaka den stealthmode. När L och syster skulle cykla på fyllan. Kortet på L med Jellyshots och diskmedel från en galen klassfest, debatter med L om att man inte kan vara snäll "på" någon samt "pannkakor kontra plättar"-debatten, spelkvällar där L suckat när hon hamnat på mitt lag och vi ändå vunnit över de andra (min delfin i pictionary är minst sagt en klassiker), alla söndagsmiddagar och mycket mer som inte vill kommas ihåg just nu.

I Söndags hade vi vår standardmiddag, då Jenny hade tysk middag i sin korridor var det bara jag och "yrvädret från Ljusdal". Vi åt en supergod middag och hade sedan lite standard slötid. Tanken var sedan att jag skulle cykla hem och ha söndagsfika med korridoren, Linda i sin tur hade eventuella planer på att träffa Mr. X.
Då de eventuella planerna på att träffa Mr. X uteblev bestämde vi oss för att köpa massa onyttiga saker och kolla på Wallander istället för korridorsfika resp. Mr X. Vi handlade på ICA och Coop för runt 160 kr och det blev fruktsmoothies, läsk och godis för ett helt regemente.

Tillbaka i Lindas korre kollade vi på Wallander - Bröderna och tryckte i oss allt det goda, den roliga detaljen var att Linda inte ätit godis på 1 år, 1 månad och 17 dagar.


Fruktsmoothies.


Godismonster.

Tackar Linda för en trevlig kväll, med bra film och roligt sällskap.

Detta blev ett väldigt långt inlägg men det kan sammanfattas med att jag är väldigt glad över att funnit en vän som Linda för sådana växer inte på träd !!



*Bandyland - Området som bildas av triangeln Ljusdal, Edsbyn och Bollnäs. Ibland brukar jag också ta mig friheten att räkna Sandviken till detta trots att det ligger en 15 mil söderut !!

Fel ?

Vet inte om något är galet när man sitter med en kartografiövning kl 20 över midnatt en fredag, hittade lite motivation nu så då kör jag på det !! Kvällen har varit lugn med lite hockey på Tv4 sport --> Björklöven - Malmö, de två lag i Sverige jag hatar mest av allt. Senare ikväll såg jag, Hanna, Johannes och Madde filmen Shooter med Mark Wahlberg, en helt okej actionrulle. Helgen blir fylld av studier samtidigt som alla andra festar och har sig !! Är ändå inte särskilt sugen på fest och det är mycket som ska läsas och göras innan fredag då vi har tenta.

Mammas Nya Kille!

Fick just tips av Anna Engberg att MNK börjat sända igen, har nu ca 6 timmar att lyssna ikapp !! De är så sköna, rekommenderar alla att klicka på länken nedan och göra som jag ! Har inte ni saknat Patrik Larsson, Job Andersson och alla de andra ??

Mammas Nya Kille

Mycket plugg nu, tenta på fredag och fredagen därefter !! Den nu på fredag med vanliga klassen känns lugn, det gör däremot INTE geografitentan på lokaliseringsteorier !!

Fuck U right back, SECOND gang is going down.

För att detta inlägg inte ska uppfattas som kränkande av utomstående läsare hänvisar jag först alla till att läsa detta inlägg Gustafs blogg.

En första fråga är ju hur en färgad blond fånig kille från Boden (helvetet på jorden), kan kalla sin blogg för "kryddhyllan" ? Jag tar gärna emot ett svar från Gustaf som numera är flint och tagit på sig glasögon, ett väldigt tamt försök att öka sin IQ måste jag få säga.

Lika som bär ?

image67image68

                            Hefner?                                                          Gustaf?

Några reflektioner över likheter - STORLEKEN på näsan, hade upplösningen på Hefners kort varit bättre hade jag zoomat in och gjort en jämförelse i detalj. Nej, ge Hefner lite vax, antirynkkräm och lite mindre charmighet så har du Gustaf. En tråkig detalj är ju dock att Gustaf aldrig kommer att få lika mycket brudar som gubben till höger, en sammanfattande fråga till den menlöse Bodensaren är, vem fan vill du vara ?

Innan vi går in på de två "gängen" tänkte jag ta dagens läsarfråga - Vad visas på bilden nedan ?



För er som inte kan gissa rätt direkt, kolla längst ned i inlägget.

Ska vi då titta närmare på the first gang (dvs det vi omnämns som på Gustafs blogg) kontra the second gang (Gustaf och hans underhuggare). Det känns som en liten klurig uppgift att göra detta utan att sjunka lika lågt som Hugh Heffner.

Att han jämför sig själv med Anders men lite mer Rock N' Roll har jag lite svårt att se belägg för. Anders är killen som efter några öl (vi känner inget större behov i vårt gäng att skryta med hur mycket vi dricker) äger dansgolvet och alla som befinner sig där. Samtidigt som du istället hänger i baren - desperat efter ett 5 i två ragg.


Uffe.
Uffe kan få vara lite mer crazy än mig det kan jag leva med, gillar Uffe och vill inte göra som du Gustaf (citat från Uffe själv): Skita i det blå skåpet.


Elin.
I tävlingen om stora bröst kan tom den blinde se att Susanna vinner över Elin, say no more.


Sandra.
Du kallar Sandra för en madrass ? Då ligger hon K R A F T I G T i lä mot en brud i vårt gäng. En liten mattelektion om Gustaf mfl klarar av denna ekvation, antalet Sandra haft sex med x 4 = bruden i vårts gäng totala. (källa: "jag har aldrig" i Lindas korre med bla Sandra).


Josefin och Pajala-Lasse.
Inte konstigt att Lasse dricker ren sprit, han är ju för uppväxt i spritbältet dvs Sveriges landgräns mot Finland. Kristin får klassas lite neutral i detta sammanhang är av samma kött och blod när det kommer till sprit. Vet inte sen när trumfkort började mätas i hur fucked up en människa kan vara ? Vårt gäng kan kontra med Jenny -
när du hittar någon med lika högt skratt som samtidigt stjäl accessoarer av allt och alla på fyllan är jag imponerad.

Med risk för att låta politisk korrekt, har svårt att se hur the first gangs knullande inbördes har något att göra med vår "aura av cool" (citat Gustaf, för övrigt kass svenska) vet jag inte riktigt. Till skillnad från er är det inte något vi bloggar om, innan vi ens knullat klart vilket verkar vara tendensen i ert gäng.

Nej, herr Gustaf vi är många i vårt gäng som undrar vad du hade för incitament till ditt inlägg ? Avundsjuka är ett ord vi tror du känner. Kanske en undantryckt önskan att få vara en del av vårt gäng men något du inte riktigt vågar säga offentligt ? Är det något du behöver prata om kan du alltid ringa mig !! Ska nog kunna smyga in dig på en riktig fest om du känner dig lite ensam i vinterkylan ? Med din respektabla flint känner nog ingen igen dig.

Nu närmar sig detta inlägg slutet men jag måste svara på läsarfrågan vilket jag lovade högre upp: Bilden visar Gustaf sporadiska hårväxt på bröstet på bröstet, är inte lagd och det hållet men kan inte tänka mig att det är något som bidrar till hans mediokra sex appeal, ni i the second gang som KNULLAT INBÖRDES med karln kan ju rapportera !!

/The first gang, gm Emil Marklund

Storkok och disciplin.

Idag har varit en bra dag, tiden mellan kl 10 och 18 spenderades nere på vårt universitet där jag hoppade fram och tillbaka mellan mina grupper: Inledde med att hämta ut min och Sunks hemtenta, två poäng från VG - lite surt men ändå bra att det gick vägen. Nästa anhalt varden hemliga salen i Naturvetarhuset = NA385, skylten utanför i korridoren var tom handskriven !!

Jag rusade sedan tillbaka till Hum-huset för en lunchplaneringsdejt med min härliga grupp - Jon, Anton, Henrietta, Karin och Ida.  Vi planerade väldigt effektivt vad var och en skulle göra till den 40 minuter långa lektionen vi ska hålla imorgon inför vår egen klass. Efter att slängt i mig lite var det vidare till Samhällsvetarhuset för en två timmar lång föreläsning med "Power-point Örjan". När vi slutat blev det UB i några timmar där jag gjorde det jag skulle göra inför morgondagens lektion på Sociala frågor samtidigt som Pernilla pluggade geografi.

Söker inget som helst medlidande då allt detta är frivilligt, kul att det händer mycket och om jag lyckas ro det i land kommer jag vara nöjd =) Hemma vid kl 18:30, min middag bestod av pasta+pesto vilket egentligen skulle varit min lunch. Var sedan otroligt duktig och ställde mig i köket under ca 2 timmar och lagade spaghetti och köttfärssås till ett helt kompani. Fick ihop sju st Emil-portioner, Maria kalkylerade på att det skulle bli 18 portioner för henne, här nedan kan ni se spektaklet !!

image66

Ett litet tillägg är att pajen i vänster bildkant inte är min, nu kallar sociala frågor och såsmåningom John Blund på mig, ha det bra alla där ute och hemma !!



Söndag.

Idag är det Söndag, har haft en lugn, skön och väldigt nykter helg. I fredags var det dans och igår myste vi i korridoren till melodifestivalen. Jag kom fram till att Christer Sjögren är värsta hunken och att han lär gå hem hos alla kvinnor som är 45+ !!

Jag gillar söndag, till skillnad från många andra !! På Wikipedia (det ÄR en bra sida) skriver de bla följande om söndag: I Sverige är söndagen den tråkigaste dagen enligt ungdomarna. Anledningen till att svenska ungdomar tycker det är den tråkigaste dagen är väl att 75 % av alla ungdomar ligger bakfulla och har tråkigt på just söndagar. På söndagar finns det lite tid att göra vad man vill, jag föredrar att spendera dagen ensam för att sedan ha den numera traditionella söndagsmiddagen med Linda och Jenny. Efter vi käkat klart brukar vi dö i någon soffa ett tag innan jag åker hem till korridorsfika med de 8 ibland upp till 12 nissarna/nissorna.

Denna Söndag består av tvätt, dagbok, läsa på inför seminarium om arbetsmarknaden samt läsa om "Det sociala landskapet i Sverige". Det känns bra med en lugn dag inför en annan hektisk skolvecka =)

Hur ser din söndag ut ? Skriv en liten kommentar..




Ett beslut.

När jag vaknade av väckaren imorse spelades låten apologize på Mix megapol som här i Umeå har frekvensen 107.0 (känns lite fel, 105.4 ska det ju vara). Vet egentligen inte varför jag ställt den på klockan 08:45 då jag inte börjar förrän kl 13, därför låg jag kvar i sängen och funderade över det mesta.

Kom fram till en del förändringar jag borde göra i mitt liv som att träna mer och slöa mindre samt en massa annat, ska verkligen försöka med att göra det också då jag tror att jag själv kommer må bättre fysiskt och psykiskt.

Fattade därmed ett beslut och den nya Emil ska ha lärt sig av sina gamla fel...

Nya rutiner.

Ska inte falla in i den slentrianmässiga vardagen igen utan nu tror jag på rutiner, på min geografikurs har jag fått smeknamnet "the machine" för att jag aldrig tar kafferaster. Jag själv anser mig vara stundtals väldigt lat, skulle säga att Pertan är mer machine än mig då han har två jobb och dessutom tränar väldigt flitigt, min kropp skulle strejka om jag skulle cykla några kilometer kl 05 på morgonen särskilt om det var till jobbet.

Allt handlar dock om rutiner, i lumpen hade man inga problem att ta sig ur den varma sovsäcken och ut i -30 C för att äta havregrynsgröt utan mjölk som frusit fast på skeden, varför är man så bekväm och varför kan man inte härda ?

Hmm detta blev ett litet splittrat inlägg men men, en annan del är att jag inte kommer göra om det jag gjort. Även om jag vet att det mest troligt är för sent.

Förändringen kommer att bli positiv och den kommer att bli permanent.
Det lovar jag.
För alltid.


Cykeln.

Nu ikväll har jag försökt meka lite med min egen Jolly jumper, Hero, Lilla gubben, Shadowfax etc dvs min cykel.. Bakhjulet var vindt, skulle behöva en mutter storlek M6 och en bricka i samma storlek för att fixa det permanent... Någon som har på lager ??
Isf kan du svänga förbi mig på Rullstensgatan här i Umeå, är du blyg går det bra att lämna i mitt postfack !!

Mycket i skolan just nu, intressanta kurser men bloggen blir lidande !!

Nattpyssel efter spelkväll.


Efter en spelkväll på sju personer känns det lite tomt i studentrummet, under kvällens spelande pratade Olov och Jenny om att de båda gjort testet här ovan och att Olov blivit mer lik Viktoria Silvstedt än Jenny.

Nu när alla gått hem för ca en timme sen har jag haft tråkigt och provat en massa olika kort, valde att lägga upp det som sammanfattade det hela bäst !! Topp 3 dvs de som nästan alltid var med oavsett bild var:

1. Ryan Phillipe (även om han är 2:a på detta kollage och hallå det är ju Samuel Kjellberg !)
2. Ashton Kutcher
3. Emma Watson (undra vad jag och Hermoine har gemensamt ?)

Kul tidsfördriv när man egentligen borde sova.
Imorgon är det sittning, det tror jag blir bra !

Ni kan ju gissa vad det är på mina kinder ? ;)

RSS 2.0