Kriget mot Tekniken.

Ibland är det underbart att leva under 2000-talet med mobiler, internet och allt annat som var nytt på 1990-talet men ibland blir man helt enkelt less. Idag har varit en sådan dag där det mesta av tekniken gått emot mig !

När jag och Björn på geografin skulle sitta och pilla ihop diagram till vårt PM om arbetsmarknaden gjorde diagrammen i excel lite som de själva ville. Vid middagstid fick vi dock till det mesta och imorgon ska vi "bara" skriva text samtidigt som det är en annan övning på morgonen och 3 timmars föreläsning på eftermiddage, man ska kort sagt kämpa för att få helg !!

Problemen med tekniken fortsatte med ett visst program här på datorn hemma även det löste sig dock efter lite pill, nu har jag kämpat i 30 minuter för att få upp det här S K I T I N L Ä G G E T !! Blogg.se kan ju dra något gammalt över sig.. Just nu uppskattar jag:

texter i tryckt format, brev eller varför inte flaskpost

Intensivt och VinterOS.

Det är inte många stilla stunder i Emil Marklunds liv just nu, mycket på universitetet - framförallt med geografin !! Utöver den är det en väldigt intensiv men kul nollning också, var länge sen man fick leka i snön och dessutom snöpula varandra lite !! Nu ska jag isäng med tanke på att jag börjar kl 08:15 imorgon, har A L D R I G börjat så tidigt...

Quousque tandem?

Ps. Länken till min blogg var bara ett Pr-trick Ds

En mästare.

Det finns en anledning till att jag inte läser särskilt mycket böcker. Den enda anledningen är att när jag kommer över en bra bok och börjar läsa kan inget stoppa mig. Jag har en inre röst som säger att jag bara måste läsa ett kapitel till och det är jobbigt då antalet sömntimmar ofta minskar drastiskt.

Tidigare denna månad när jag städade hittade jag Stieg Larssons pocket "män som hatar kvinnor". Kom att tänka på att alla som läst den sagt att den är otroligt bra. Tog fram boken och tittade på den under någon vecka fram till i måndags.

image65

Om du inte gjort det, läs den!

Började läsandet lite lugnt i början av veckan men fram mot helgen konstaterade jag att boken kontrollerade mig. Blev lite sen till gårdagens hårdrocksfest, pga boken. Ville inte sova när jag kom hem efter krogen, pga boken.
Har inte gjort något mellan kl 10-13 idag för att jag sträckläste de sista 250 sidorna i boken.

Nu efteråt känns det lite tomt och egentligen skulle jag bara vilja kasta mig över del 2 men då jag vet att mitt "övriga liv" blir väldigt lidande ska jag hålla mig. 

Tidsbrist.

Vill bara varna alla bloggläsare att jag de närmaste veckorna kan lida av tidsbrist och inte ha tid med denna blogg !! Ska dock göra mitt bästa att skriva fler kortare inlägg då och då...

Jens och kopiatorernas vrede.

Idag har varit en bra dag !!
2 st kursintroduktioner och jag är inte rädd studiebördan riktigt än, får se hur länge det håller i sig !!
Folket jag ska läsa geografi med kommer i alla fall till största del från Turismprogrammet och sen är det lite blandat folk.
Det var en liten vardagsupdatering, nu till den roligare, bättre och mer intressanta delen av inlägget.

Idag efter kursintroduktionen var vi ett gäng (Jag, Ida, Henrietta, Magnus och Jens) som skulle gå och kopiera en del grejer som kan vara bra att ha. Under kopieringen kom Jens att bli lite av en huvudperson !
Efter att ha kopierat ett häfte av sju till han, Henrietta och Magnus dödade han brutalt kopiatorn alternativt att kopiatorn dödade honom. Hur som helst vägrade kopiatorn att ge Jens det han ville ha.

Tur att Ida i denna situation var bevandrad i Hum-huset och snabbt hittade en ny kopiator där jag och hon kopierade upp alla sju häften, blev 125 kopior var ungefär. När vi var klara fick Jens en snilleblixt att han hade kvar en del kopior på sitt kort. Jens skulle nu utmana kopiator nummer 2. Tilläggas bör att Jens var väldigt solidarisk och släppte en kille som väntat före, han hade bara ett papper. Den lilla detaljen Jens missade var dock att killen drog 10 kopior !!

Det hela fick en väldigt rolig utgång när Jens började kopiera 3 blad i 10 ex. Det allra roligaste var att när han upptäckte det skrek han mest bara och JAG tryckte på stopp-knappen. Den elaka maskinen hann sedan sno några kopior till innan Jens startade om programmet.

Sammanfattningsvis:
Emil + Ida - Kopiatorerna = 1-0
Kopiatorerna - Jens = 2-0

image61

Jens och Ida på en tentafest i höstas.

Tyvärr Jens men man kan inte alltid vinna, här kommer lite upplyftande ord från coachen:

Jens är en rolig och välklädd kille i min klass, han har en egenskap att få omgivningen att skratta både med han och åt han, självdistans är en egenskap jag uppskattar allt mer ju äldre jag blir.
Jag uppskattar också sättet vi alltid driver på och att vi alltid ska ta "allting ett steg längre" samtidigt som ansiktena på våra kamrater vid lunchbordet blir allt rödare.
Jens är också den enda jag känner som lyckats skriva ett meddelande till någon annan och fått det levererat genom posten utan att betala, det ni kära läsare, det är en bedrift !!



För att Jens skulle bli glad igen efter Kopiatorernas vrede följde vi upp det hela med en god lunch och massa sjuka samtalsämnen =)

Äntligen.

Hemtentan är färdigskriven, imorgon innan kl 12 ska jag skicka in våra 20 sidor (16 st med "riktig" text) och sedan är vi fria över helgen innan mina två nästa kurser börjar.

Tackar Sunk för ett väldigt gott samarbete!

Skönt att något är klart !! I övrigt blir jag inspirerad av alla vänner vilka tar fina kort till sina bloggar, jag har motivationen men inte tiden. Ska i alla fall framkalla kort från hösten inom en snar framtid!

Varför kan det inte bara vara snö som när man var liten ? Vi har ett kort från vintern 1987 då jag sitter högt upp på en snöhög och ser lyckligast ut i världen!

Med 2000-talets vintrar känns detta väldigt avlägset, tyvärr!

Svacka.

Befinner mig just nu i en rejäl svacka,
alternativ en lågkonjunktur om vi ska snacka i nationalekonomiska termer!

Har ingen större motivation till något just nu. Är less på mångt och mycket, den bistra sanningen är dock att det bara är att bita ihop, göra sitt bästa och hoppas på att det blir bättre i framtiden.

Ett steg är i alla fall i slutet av denna vecka när hemtentan är inlämnad och jag får börja två st nya kurser. Vet dock inte var jag ska hitta motivationen att läsa dubbelt ?

Får hoppas att det är jävligt intressant, helt enkelt !
Non ut edam vivo, sed ut vivam edo - stämmer ganska bra just nu!


Om någon av ni läsare letar efter feel-goodinlägg är detta inte riktigt rätt blogg, min gode vän Per däremot berättar om sin euforiska morgon likt Piff och Puff på julafton.

I
I
V

Perulfs blogg.

Förebild.

Ser på idrottsgalan och fascineras av allas prestationer. En av de som påverkade mig allra mest är den levande legenden Sven Tumba, tänk att gubben vunnit bla 3 st VM-guld i ishockey och ett OS-silver samtidigt som han vunnit allsvenskan i fotboll med Djurgården. Skulle vilja se Peter Forsberg eller Zlatan göra om det !!

På en av mina favoritsidor - wikipedia.se står följande om Sven Tumbas fotbollskarriär - "Det finns en mycket klassisk historia om Tumba och hans match mot Malmö FF 1953. I första halvlek blev hockeyspelaren pikad av Malmö-spelarna, men så blev Tumba varm i kläderna och när han satte sin tredje strut sprang han ikapp Malmöförsvararen Sven Hjertsson och sa: -"Kul spel det här. Var det fotboll det hette?".

Humor på hög nivå.

Numera är han gammal, spelar golf och vill att alla barn i världen ska ha tillgång till en uppväxt med idrott!
En riktigt bra karl den där Tumba!
Av flera anledningar bildas tårar i mina ögon, jag är sentimental igen!

image60



The corridor of action!

Sitter här på söndagseftermiddagen, skriver dagbok och det händer inte allt för mycket. Madde kommer in i korridoren och svär högt i telefon. När hon lägger på visar det sig att hon låst in nyckeln i sin bil samtidigt som den var på och hon skulle bort snö från den.

Jag, Maria, Hanna och Johannes har svårt att hålla oss för skratt samtidigt som vi tycker otroligt synd om Madde. Just i detta nu har hon gått ut med en hammare för att slå hål på rutan med en hammare, Maria följde efter som papparazzi.

Detta var en av få höjdpunkter i mitt Januarimörker.


Prenounceable ?

Loggar in här på bloggen utan någon idé på inlägg, är för övrigt disträ och låg idag.
Det första jag sedan ser är en länk där det står "när bytte du lösenord senast?" När man klickat sig vidare berättar den att 235 000 användaruppgifter läkt ut från bilddagboken.se
Nu har jag ingen sådan men det roliga kommer sen då de har länk till en lösenordsgenerator, som om folk i allmänhet  inte skulle vara kompetenta själva att komma på ett lösen.
Jag har lite för mig och klickar vidare på länken, man får då välja om man vill ha ett lösenord som går att uttala eller ett "random" samt hur många tecken det skulle vara (upp till 255).
Jag nöjde mig med 20 tecken och fick då fram följande lösenord:

nit-Hi-quik-yak-Ic-Erj-Im-SIX

Strecken ska egentligen inte stå med, men ändå. Känns relativt svårt att komma ihåg !!

Eller vad säger ni ?

Våra härliga grannar i väst.

När jag har väldigt lite att göra vid datorn och ingen energi till att göra något vettigt brukar jag ibland hamna på facebook. Jag gillar inte facebook men man har det väl för att "alla andra har det". Av en slump hittade jag ett quiz med huvudstäder i europa, det roliga var att det hela var på norska !! När jag sedan gjorde testet var det några saker som var extra kul:

Hva heter hovedstaden i (Hele)Tyrkia?
- Funderade lite varför de på Turkiet (och även Ryssland) skrivit "hela", ett land som tex Spanien har delstater vilka är minst lika självstyrande.

Hellas
- Jag hade ingen aning att Grekland hette "Hellas" på norska, nu vet jag det.

Tsjekkia
- En helt underbar stavning! Alla länder vilka på svenska slutar med en slutar med ia på norska, lite mer internationellt!

Jag började sedan tänka på Norge och alla trevliga människor man stött på därifrån! Den enda dåliga erfarenheten var en full norrman på Koh Chang i Thailand, han var bufflig och hade flyttat dit med en thailändsk tjej vilken han garanterat betalade för sällskapet = Ä C K L I G T !

Nej alla övriga kontakter med grannlandet i väst har varit hur bra som helst. Några "favoriter" även de närmaste är Grete och Ingvild vilka vi reste med och även Hanne som jag träffade i Finland redan 2002.

image59
Grete och Ingvild på en restaurang i Hoi An - Vietnam.

Grete och Ingvild var härliga att resa med, två härliga personligheter som verkligen kompletterade varandra bra. När man sitter i ett mörkt studenrum, lyssnar på Fix You med Coldplay önskar man bara att det gick att teleportera sig tillbaka till den där härliga tiden med våra norska vänner.

Någon reporter i norran skrev för ett tag sen "alla människor man träffar gör intryck men bara få gör avtryck", många av de jag träffat från Norge har gjort avtryck, särskilt Ingvild, Grete och Hanne.

Avtryck.

Eller med andra ord.

Minnen.

Alla dessa minnen.

Längdskidor.

Idag och igår har jag åkt längdskidor. 5 hårda km igår med mycket trafik i spåret och bakhala-ovallade skidor. Idag blev det 10 km med lite trafik i spåret och bra vallade skidor (tack Madde), otroligt skönt att bara kötta på i spåret och inte tänka på något annat än att staka staka staka.

Hoppas nu bara att snön får finnas kvar!

Total Darkness.


Everything is chaos, and everything is my fault.

Today, tomorrow and through all times, with my whole heart:
I´m Sorry.

Min jobbarkompis Emma.

Denna dag har mest av allt bestått av hemtentaskrivning med Daniel som jag trivs väldigt bra att jobba med, vi avslutade med en hamburgermiddag på fyra (hemmagjorda) hos Linda på Ålidhem. Jenny fick också sin kalender med nakna karlar från Martinssons och var väldigt nöjd.

Detta inlägg ska dock inte handla om det utan mer om vad jag kände när jag kom hem efter middagen.

Kom hem vid kl 20 och när jag gick in på mitt rum slogs jag av Emmas tavla som hon målat till mig under hösten och hur mycket jag gillar den, satte upp den igår och det blev hur bra som helst. Nu står 2-3 st till med samma typ av motiv på beställning!

image58

Emmas maffiatavla.

När jag tänkte skriva ett inlägg om hur fin jag tycker tavlan är kan jag passa på att
skriva några rader om Emma själv också.

Emma är rolig, vi har jobbat tillsammans två somrar i rad på Coop bygg. Det första intrycket man får av Emma är att hon är glad, snäll och en rejäl portion förvirrad. När man sedan lär känna Emma lite bättre uppskattar man henne för den välutvecklade berättarförmågan, självdistansen, spontaniteten
och det faktum att hon är förvirrad på ett roligt sätt.

En höjdpunkt under alla arbetsdagar på sommaren är när Emma kommer och säger "Emil, det är en sak jag måste få berätta" då vet man också att man själv snart kommer att skratta.

Andra roliga händelser med henne var när Emma lånat Freddes kniv, hon hade sedan lämnat den på en pall i butiken och Fredde tog igen den när han såg den. Emma själv trodde att det var hon som tappat bort den, efter att ha sökt ett tag och dragit sig för att berätta tog hon till slut steget. Roligt blev det då Fredde redan hade kniven.
En annan kul grej var på inventeringen den 2a Januari i år då Emma en rad gånger trodde att hon råkat radera ALLT på inventeringsdosan.

Emma är kort sagt en rolig prick likt alla andra sommarfåglar på Coop Bygg.
Jag hoppas att alla gamlingar inklusive mig och Emma tänkt göra fortsatt karriär under sommaren 2008 ??

Nu är det sängen för att imorgon stiga upp och skriva om:

Könshandeln

Hoppas någon är avundsjuk på mig.

Skriv vad DU tycker om tavlan!

Varför gråter du farfar ?

Denna dag har börjat bra.
Mitt rum är i kaos med halvuppackade väskor men jag har nu en otrolig energi att ta mig an
detta tackvare denna tjej. Med ett leende större en himlaporten kan man inte misslyckas!

image57

Känslor framför TV:n under loppet :
En del var oroliga längst ned i backen när hon tittade bak.
Det var inte jag med tanke på hur hon åkt under de tidigare 7 loppen. Kul att få fram ett nytt charmtroll i svensk idrott (motsats: Annika Sörenstam). Kul att se någon uppvisa erfarenhet och kyla som 20 åring.

När hon i den helvetiska slalombacken går ikapp Virpi Kultunen kände jag hur mina ögon blev allt mer glansiga och en antydan till glädjerus uppstår i kroppen.

När hon därefter går om med en otrolig energi bildades den första tåren i ögonvrån.

Vid målgång och en upphetsad kommentator i Jacob Hård så stod jag upp, tåren rann längs med höger kind.
 Jag var sentimental, glad och nostalgisk.
Ett rus som 30 min senare håller i sig.

Jag är glad över att en tjej som firade nyårs med singstar och berättar det i TV får vinna.
Jag är glad över att ungdomen (20 år) vinner över den "vuxna överheten" (31 år)
Jag är glad att segerintervjun hålls på en riktig svensk skolengelska istället för en hemsk finlandsengelska.

Jag är så glad att jag nästan glömt förlusten från igår, inte riktigt men nästan.

Hade en diskussion med min vän Per för ett tag sedan.
Jag och kloke Per kom fram till att vi båda de senaste åren blivit allt mer sentimentala.

Vi är 22 år.

Jag kan bara tänka mig om 50 år, man sitter där som farfar eller morfar.
Det räcker med att Sverige lyckas med något i sportväg för att tårarna ska spruta.
Samtidigt som barnbarnen undrar varför gråter du farfar ?
När jag väl får den frågan ska jag minnas denna dag, denna prestation och detta inlägg.
Jag ska minnas min ungdom och ge dem råd i starten på livets bana.

Jag kommer att trivas som gammal.



En vändning..

Tänkte få skriva ett feel-good-inlägg om hur bra livet är efter att ha kopplat av hemma i två veckor osv. Ska för övrigt ta tag i mitt bloggande nu, lovar ett inlägg per dag framöver.

Nu undrar alla över varför detta inlägg uteblev. På ett riktigt jag-är-lapp-och-bitter-i-min-livssyn-manér ¨så känns detta omöjligt pga denna händelse.

Hoppas ni kan förlåta mig, men just nu är bitter det första adjektivet jag skulle beskriva mig själv med.

RSS 2.0