När fokus inte finns!

Efter fem år på universitetet känner jag till min egen studieteknik ganska väl och det finns ett starkt positivt samband mellan fokus och tidspres, ju mer tidspress desto mer fokuserad blir jag. Det säger sig därmed självt att det är otroligt lätt att undvika uppsatsen och prioritera vikariat, quizkampen och facebook när uppsatsen ska in om 3-4 månader. Vill kunna få in det befälen i lumpen försökte förmedla; "ta ut extra tid i slutet" dvs. lös först uppgiften och sedan kan du "löka". Samtidigt bjuder vikariat in till en skön omväxling och ett skönt miljöombyte!
 
B+C-uppsatserna från föregående termin gör också att en viss uppsatsmättnad fortfarande gör sig gällande men det är bara att ta tjuren vid hornen och göra lite hard work! Trevlig helg på er där ute :)
 

Tid och tankar.

Det är lustigt det här med tid för oavsett hur mycket eller hur lite man har att göra så räcker tiden ändå sällan till. Det hela handlar dock om prioriteringar och mitt motto är att bara viljan finns är inget omöjligt att hinna med. Har tänkt extra mycket kring tid nu när jag började med examensarbetet dvs. jag har drygt fyra månader till att göra vad jag vill förutsatt att jag kan visa upp en dräglig uppsats där i slutet av maj.
 
Disciplin och struktur blir viktigt, samtidigt som jag utmanat mig själv med något jag inte behärskar (statistikprogrammet jag tjatat om för alla i min omgivning) dels för att se hur jag själv hanterar frustrationen och dels för att lära mig något nytt inför framtida utmaningar. Ca tre veckor av uppsatstidens nästan 20 veckor har förflutit, jag har inte börjat skriva något men gått igenom mycket litteratur och försöker sätta mig in i Stata.
 
Dragonskolan ringde i morse och frågade om jag kunde vikariera sex timmar imorgon och några timmar i början på nästa vecka. Övervägde tyst för mig själv, är det bäst att tacka nej till vikariat fram tills det att uppsatsen är färdigställd? Eller medför ett tillfälligt miljöombyte och en extra slant nästa månad att skrivprocessen effektiviseras? Jag bestämde mig för det senare och tänker att den tid jag lägger på att besöka "verkligheten" inte påverkar uppsatsen negativt förutsatt att det inte börjar bli ex. 10-20 timmar i veckan. Nej, nu får det räcka med bloggsjälvreflektion, simma lugnt där ute! Snart kommer ju våren :)

Fråga doktorn och kaffe.

Har nog aldrig känt mig äldre: Seg upp imorse så i stället för Godmorgon Sverige blev det Fråga doktorn där de diskuterar ryggproblem. Jag är förkyld väldigt sällan (en gång vartannat, på sin höjd varje år) så när det väl kommer blir det som en chock varje gång. Är ju inte synd om mig på ngt sätt men ändå blir jag lite självömkande och mesig;)
 
Nej, nu ska jag rycka upp mig och få något gjort!

Hemmaman!

Intressant rubrik, språkligt korrekt bör det kanske vara "hemma-man" eller? Hemmafru, känns ju godtagbart utan bindestreck. Kan också vara mitt utropstecken som ställer till det och gör att ordet lätt kan förväxlas med "Hemmamani" (bör rimligtvis vara något arbetsnarkomaner hatar).

Nåväl, skulle egentligen ex-jobba i dag men när det var EPP kl 15 i stället för kl 17 föll tvätt- och träningsplanerna ihop lite. Tar därför en heldag hemma+IKSU. Första februari och bra väder, känns som en bra dag för lite pre-vårstädning (brukar iof aldrig vårstäda heller).

EPP:n kl 15 då borde bli en ETP där T:et står för Tvätt/Träning (ni har då namn för alla fester som morsan brukar säga). Efter en tredagars förra helgen känns dock möjligheten att kunna träna imorgon mer lockande än en bakfylla!

RSS 2.0