22 timmar och 40 minuter kvar.

Då var det mindre än ett dygn kvar till start. Jag måste erkänna att jag är väldigt nervös men också väldigt peppad! Efter loppet kommer ett längre inlägg om uppladdningen (och incidenterna) innan loppet och från loppet. Jag har med mig en hejarklacksteam/vätsketeam bestående av Madde och Johanna, känns ganska proffsigt! Nu är det dags för frukost, dagens mål är sedan att hämta ut nummerlappen och valla det sista på skidorna. Håll tummarna allihop för att det inte ska snöa imorgon!

Vasaloppet.

Nu är det bara en vecka kvar tills dagen D då man står där i Sälen och ska köra, måste erkänna att det är med delade känslor. Å ena sidan har jag inte haft den uppladdningen jag skulle velat och just idag känns kroppen ganska sliten. Å andra sidan vet jag att när det väl gäller kommer jag att vara envis som bara den när det väl gäller. Mitt mål är ju just också att ta sig i mål, har ju inga ambitioner på att slå någon form av rekord utan jag ser mig själv som en glad motionär vars mål är att dricka blåbärssoppa och ha en härlig dag.

2000-talets teknik har ju dessutom gjort att det går att följa med alla åkare över nätet, detta eftersom att man har ett litet chip runt benet. Alla ni som vill följa mig under dagen den 1 mars kan göra det här. Tänk på att det är sjukt mycket folk från början och att det nog tar uppemot 2 timmar innan jag kommer fram till Smågan. Ni som kollar på TV:n kan hålla utkik efter en blå toppeluva (mest troligt) och startnummer 10941 =)

Carros bildtävling.

Svar på detta, men jag orkar inte utmana sex pers. gör det om ni vill =P

Då jag är typiskt Emil i mitt sorterande av kort så har jag dem efter år och så här långt bara har fyra år sorterade 2005-2008 så därför började jag om och räkna, hamnade därför på 2006 där månaderna var i bokstavsordning så juli var nummer sex istället för juni, här kommer en bild som väcker minnen om en härlig kväll som det är mer än 2,5 år sedan den ägde rum. Lisas hårfärg vittnar om detta men för mig, ja för mig känns det banne mig som det var igår det var festival och sådär härligt väder men det var 1/7 2006!



Känner du dig äldre Rönnblom?

En på miljonen.

Ikväll har jag haft tur, riktigt tur!

Efter vårt möte med studentföreningen satt jag kvar här i Naturvetarhuset för att skriva lite svar på instuderingsfrågor (tyvärr var jag inte lika produktiv som igår, måste sitta i en läsesal för att producera). Nåväl, efter ett ta känner jag att jag fryser lite om fötterna och tar därför av mig skorna för att värma dem lite. När jag därefter sätter ned fötterna på golvet känner jag hur precis den lilla fläcken av golvet där jag sitter är varmt. Måste gå en varmvattensledning eller så just under för det är inte varmt i övrigt =)

En tävling som jag inte vinner!

Surfade runt i min bloggvärld (dvs de ca 25 bloggar som skrivs av människor jag vet vilka de är), hittade en sjukt kul tävling som kommer här:

Tävlingen - Ditt första album!

1 - Gå till http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random Första slumpmässiga Wikipedia-artikeln du kommer till är ditt bandnamn.

2 - Gå till http://www.quotationspage.com/random.php3 Sista fyra orden i det sista citatet på sidan är din skivtitel. (Skulle ni få samma som jag är det bara att trycka på knappen "10 new random quatations")

3 - Gå till http://www.flickr.com/explore/interesting/7days/ Den tredje bilen (räknat från höger till vänster), oavsett vad den föreställer, är ditt skivomslag.

4 - Öppna valfri programvara för bildredigering och skapa omslaget till din debutplatta.


Innan ni scrollar ned och ser mitt resultat vill jag bara att ni ska veta att jag varken är bra på att redigera bilder snyggt eller har något bra bildredigeringsprogram! Men när det coola namnet "Cannabrick Construction" dök upp på min random wikipediaartikel såg jag det som ett tecken. För er som inte vet, vilket jag hoppas inkluderar en stor del av min läskrets är Cannabrick Construction den innersta delen av Cannabis plantans kärna. Den är tydligen stenhård och kan användas till husbyggen (?) och grejer, coolt värre. Mitt albumnamn är ett litet kapat citat som fungerar, min albumbild däremot kanske är bland det fulaste jag sett - en födelsedagstårta med djurmotiv. Rätt kul grej ändå, kom ihåg att inte fuska. Vill ni se fler så är det här bloggen jag snodde det från. 





Helt klart är i alla fall att om jag någon gång ska bilda ett band (hoppas aldrig det sker) så ska det heta Cannabrick Construction. Nu är det din tur - Gör ett skivomslag, publicera det på din blogg och skriv en kommentar till detta inlägg så kan alla kika in och kolla på ditt omslag. När en del bidrag kommit in folk börja rösta på vilket de tycker är snyggast =D Kom ihåg att det är lite extra synd om mig som dessutom fick en avlång bild!

480 högskolepoäng = 480 öl?

Nu ikväll när jag var ute och försökte åka skidor i det ymniga snöandet (fanns bara en antydan till spår) fick jag en idé, jag redogör den här på bloggen så får ni tycka om det är en bra eller dålig idé =)

Hur som helst, min idé går i alla fall ut på att den dagen jag tar min lärarexamen (prel. Juni 2013) att jag då ska ställa till en sjujävla fest. Tanken som sedan slog mig var att jag skulle köpa en öl/cider för varje högskolepoäng jag läser och när jag sedan kom fram till att det skulle bli exakt 20 plattor med öl/cider såg jag det som ett tecken på något jag eventuellt måste genomföra.

Nu är det upp till er läsare vad ni tycker om idén att göra detta och självklart dela med sig av dessa 20 plattor med dryck till alla som dyker upp på festen ??

Avslutningsvis vill jag bara tydliggöra att detta är en idé och absolut inget löfte!

Tävlingsresultat 2.

Ja då har jag i brist på förmåga att slita mig från datorn även avgjort fototävlingen, tack till alla bidrag (Jenny, Lisa, Susanne, Carro D, Carro A mfl) men vinnaren i tävlingen är oväntad och han (för det är en han) vet inte ens om det. Efter noga övervägning tog jag en bild från nyårs för precis en månad sen och det är Richard som tagit bilden med min kamera. Den är redan uppladdad på facebook men här på blogg.se verkar det ligga en förbannelse över min gamla blonda crazybild så jag måste nog maila blogg.se för att kunna byta om ingen av er läsare vet vad det beror på? Här kommer bilden iaf, jag är inte 100 % nöjd men det blir man nog inte förrän man tagit någon proffsbild (JA - Jonathan det var en pik till dig!)



Nu har jag skrivit tre blogginlägg denna morgon och det räcker och blir över! Nu är det snart seminarium, sen IKSU =)

Tävlingsresultat.

Om det var någon som minns toapapperstävlingen aka "5 för 99 :-" från i höstas så kan jag hälsa att den nu är avgjord! Rätt svar blev 23 ½ veckor och därmed gick segern till Susanne som gissade på 26 veckor. Carro hade kunnat vinna om hon hade beräknat jullovet i sina 19 veckor men så var inte fallet. Här är hela resultatlistan på de fyra som gissade:

Susanne - 26 veckor
Carro A - 19 veckor
Kusin Jim - 32 veckor
Kimpan - 10 veckor

Till Kim som använder en toarulle per dag vill jag säga att det finns bättre toapapper än Euroshopper dvs märken som har upp till 8 gånger mer papper på rullen. Eller också kanske det bara är du som använder opropotioneligt mycket toapapper.
Ska se om det ev. går att kora en vinnare i bildtävlingen också men det var ingen klockren bild, iof är allt bättre än den jag har nu!

Skidor+träning, plugg och nollning.

Är de tre sakerna mitt liv till stor del består av just nu, sitter knappt något här vid datorn vilket på ett sätt är lite tråkigt då jag ibland får höra små guldkorn vilka jag vill blogga om som man sedan glömmer bort. Nollningen är dock slut med sittningen nästa helg och skidorna kan jag varva ned på (och inte känna att jag måste åka varannan dag) efter den 1 mars då Vasaloppet går av stapeln. Plugget kommer att förfölja mig i sådär 3,5 år till men det kan jag leva med =)

Ett litet samtal som jag skrattade gott åt utspelade sig över telefon igår och kan mycket väl benämnas som ett guldkorn, personen i andra änden får vara anonym för den stora massan men vi skulle också kunna kalla han/hon för KJ ;) Här följer samtalet:

KJ: - Emil, vet du när man är gammal ?
Jag: - Nej, det vet jag inte?!
KJ: - När man på en lördagkväll träffar fler människor man känner på videoteket än på krogen.
Båda: - *skratt*

Det är inte lätt att bli gammal men så gammal är inte KJ. Nu ska jag styra upp mitt rum som ser förjävligt ut, ska bla bära bort ett par stora högtalare som jag fått av Linus (man tackar). Life is good, särskilt nu då vintersolen behagat att krypa fram. Till sist måste jag ju bara berätta att jag åkte 3 mil skidor igår på en hyfsad tid, att åka tre gånger så långt känns också överkomligt bara man får i sig något mer än bara vatten under loppet!
Ska försöka att skriva snart igen =)

RSS 2.0