Perspektiv.

Såg just slutet av Flight 93 som var på 6:an när jag slog på TV:n, slogs av en tanke på hur mycket olika perspektiv det finns av allt. Dit jag vill komma är att ett "väst-perspektiv" alltid är accepterat, tänk ett steg längre och vänd på kakan. Hur skulle omvärlden reagera om något land i den muslimska världen spelade in en film som handlade exempelvis om Amerikanska soldaters övergrepp på civila världen över. Exemplet är krasst men dit jag vill komma är att det är så lätt att sitta hemma i trygga Sverige och både fördömma och berömma.

 Att däremot förstå vad som ligger bakom dessa fundamentalistiska våldshandlingar är det väldigt få som bemödar sig med. Jag gör ett försöka att få lite andra perspektiv genom att läsa en sommarkurs i Religion, våld och fundamentalism. Har tyvärr inte tiden att fördjupa mig rejält i kursen men ett stort plus så här långt är att den ger nya perspektiv och en större förståelse för vad som händer i vår omvärld händer.

Det är inte sommar...

...förrän Morden i midsummer börjat visas på SVT, detta inträffade i kväll och detta prioriterades givetvis före fotbollen =) I övrigt känns allt bra nu, ingen större lust att blogga nu på sommaren men skriver lite när andan faller på. Efter att jag kom hem (från Carro D.) började kolla i lite gamla sparade papper. Hittade allt från skolarbete, över 10 år gamla brev från Johan Fhors och massa annat som var kul att kolla på.

Guldkornet var ändå en rollspelsbok jag och Johan använt och lekt med. Spelet var uppbyggt på att slå tärning (om jag minns rätt?) och sedan inta olika byggnader som var olika mycket värda. Det som fascinerar mig mest idag är att i boken var tre städer "ritade" och namngivna - Buenos Aires, Montevideo och Santiago. Undrar hur många procent av normala 10-12 åringar som vet vilka städerna är och var de ligger? Men jag avslutar med ett kort citat som farfar ofta sa "Det ska börjas i tid", nu läser jag ju till lärare i bla Geografi.

Update.

Varning för ett texttungt men intressant inlägg!

Denna blogg är inte död, det är snarare så att det är mitt liv som lever i väldigt hög grad och denna blogg glöms ibland tillfälligt bort. Nu tänkte jag ge alla en update om vad som hänt på senaste, vad som händer och vad som kommer att hända =P Utöver det utlovas en mix av tankar och funderingar inbakat i texten. Nu börjar jag skriva sen får vi se vart det hela landar!!

Angående avslutningen på mitt andra universitetsår kan jag sammanfatta det med att uppsatsen (VG) och festen efter salstentan i sista religionskursen gick bättre än själva tentan (mest troligt omtenta genom hemtenta i slutet av juni). I övrigt har jag klarat allt under skolåret och är väldigt nöjd med året både sett till skolan, träning, fritid, vänner, relationer, fest, mat och allting annat ens liv består av. Festen efter tentan förtjänar någon egen rad, vi var drygt 10 pers. från min religionsklass som höll till i min korridor. Kul att lära känna alla lite mer och festen med tillhörande bartömning av mitt ölförråd höll på till kl 05. Dagen efter var min och Linns sista kväll i Umeå tillsammans och den spenderades med en sjukt god middag på Costas. Söndag packade vi ihop, röstade i EU-valet tillsammans med Gustav och hans fettbefläckade röstkort på vägen hem.

Måndag blev det årets andra minigolf, första vändan tog jag och L i Umeå med de godkända resultaten 44 resp. 53. Den andra rundan för året blev här i Ske med Carro och Magnus, jag och L hade för andra gången i år under 100 tillsammans. Jag blev etta på 39 och Linn tvåa på 55, Karrud har förbjudit mig att redovisa hennes resultat men det var inte så dåligt tyckte jag och M hade något på 60. Tisdag och Onsdag fylldes av måleri av morfars hus i Medle, han är pigg gubben och håller bra tempo vill jag lova! Torsdag var jag först lite krasslig sen efter jag kraxat till mig tog jag bussen till Boden. Här följer en del av inlägget som vi kan kalla för I en annan del av Boden.

Anledningen till detta namn är att det faktiskt finns människor i Boden, som hör och häpna, inte sysslar med militären. Torsdag kväll tog vi det lugnt hemma hos L:s pappa i Björns (kortvariant av Svartbjörnsbyn - Eyvind Johnsson kom därifrån för den som vill ha lite allmänbildning och jag fick under helgen se hans lilla stuga  =P). Fredag hade Linns halvbror Hugo skolavslutning, han gick ut årskurs 1 i grundskolan och viktiga komponenter som "Idas sommarvisa" och "Den blomstertid nu kommer" fanns med. En inte alls lika viktig komponent var också med - MYGG, överallt under hela vistelsen! Vi kollade sedan på när L:s andra brors flickvän Sandra tog studenten och åt sedan en god buffé hos hennes föräldrar. Lugn kväll med promenad, vinst i Absolut överens och lite Corronespel (stavas det så?). Lördagen var en enda lång uppladdning för kvällens festligheter på farmen i Boden. Farmen är ett sommarfestställe som till vardags är ett Vilda västern place men några kvällar på sommaren blir till det vildaste utestället i Boden. En kul förfest och kul utgång sammanfattar hela kvällen bra! Söndagen var inte lika kul med enorm bakishet och hemfärd i regn. Måndag dvs igår gjorde jag premiär på byggen och insåg det jag vet, att det är ett bra sommarjobb. Idag har jag varit ledig (var så jobbigt att jobba =P). Jag, kusin Simon och morfar Kurt har därför fortsatt på morfars hus i Medle och kom riktigt långt, skulle säga att vi är ca 70 % klara.

Nu laddar jag för en lugn sommar här i Skellefteå med mycket jobb, vänner och kanske någon liten fest. Närmast på tur står midsommar som jag tror kan bli till en förväntingslös succé =D Hade jag haft ork hade jag styrt upp bilder men det får bli en annan gång! Kram på er.

P.s. Antalet människor som numera har bloglovin, feeds etc etc märks tydligt på besöksstatistiken, jag pendlar mellan under 10 och över 40 beroende på om jag skriver eller inte.


Motivationslös och sugen på "sommarlov".

Då var det tenta på fredag, efter att uppsatsen lämnades in i torsdag känner jag dock att pluggmotivationen gått ur kroppen. Vet inte hur jag ska kunna förmå mig själv att fokusera och försöka få in tillräckligt för att skriva G på den tentan då det omtentan är en hemtenta i slutet av juni. Känslan är att ibland måste det man vill göra få prioriteras före det man borde göra. Denna vecka är en sådan vecka, så i afton+kväll blir det bangolf med Linn och korrefika, imorgon blir det dans för första gången på länge. Därefter ska jag under torsdag och fredag dag försöka fånga upp det viktigaste till tentan som är fredag kl 16-20 (vad är det för tid egentligen) sen är det "sommarlov". Helt fantastiskt bra att jag kan jobba 8 veckor på byggen men ändå vara ledig en vecka före och tre veckor efter.

Yranhelgen var förövrigt härlig också även om jag känner mig lite gammal för 2-dagars. David Coverdale håller måttet trots att han närmar sig 60 år. Det sura var bara att jag fångade ett plektrum som jag senare tappade bort =/. Men i helhet en väldigt bra helg som avslutades med årets första bad i Nydalasjön, kallt men härligt.

Nu känns det bättre, ville bara skriva av mig lite här på den lite ouppdaterade bloggen.

RSS 2.0