Klar och redo för yran - Journey vinner!

För 12 timmar sedan lämnade jag in min uppsats, måste säga att utifrån de förutsättningar jag haft, den tid jag lagt ned osv. så är jag nöjd med slutprodukten. Vill tacka Lisa för att hon läste igenom allt och fixade till där det behövdes! I kylen min står x antal öl inför morgondagen då ca 4000 spelare i 360 lag ska tampas om slutspelsplatser i yran. Därför blir det öl i solen, följt av grillning här på Nydala, Ålidhem och Nordic Rock. Det kan inte misslyckas =D Syster kommer hit och ska bo i rummet mitt med 5 (!) st vänner, det är ca 3,5 kvadratmeter per person men som tur är känner de nog varandra ganska bra. Skönt att ha uppsatsen ur världen och bara en mindre viktig tenta att fokusera på innan mitt andra universitetsår är över.

Med rösterna 5-1 (tappert kämpat Susanne) vinner Journey den andra platsen som årets sommarlåt!

Finslipande.

Ja nu kommer ett inlägg till om uppsatsen. Torsdag till och med söndag jobbade jag mellan 60-65 timmar, är förutom finslipandet klar vilket är en grym känsla! Tillsammans med sol, shorts+T-shirt idag och en kommande helg med brännbollsyra och nordic rock så känns det som att sommaren är här =D 

Hoppas allt är bra med er där ute, all kärlek till er!

Framsteg och "Vem fan är du?"

Igår var en enda stor seger gällande uppsatsen, jag gick från 16 till 25 sidor och min uppsats har numera begåvats med en resultatdel (har hört att det kan vara bra att ha). Idag ska jag försöka att färdigställa en preliminär version som jag sedan kan fila på tills på torsdag när skiten ska in och jag är en fri man igen.

Det var dagens rapport del, nu över till dagens "Vem fan är du?" alternativt dagens tävlig. Innan jag taggat igång för att skriva imorse surfade jag bland vänners bloggar. Ibland när jag gör detta blir jag lite vild och tar det där extra steget som krävs för att klicka på länken till någon som kommenterat. Alltså en helt vilt främmande människa. Ibland är det intressanta bloggar, ibland inte, ibland handlar det inte om mode oftast gör den länkade (skit)bloggen det (dvs att det är någon som min vän inte alls känner). Idag gjorde jag detta och efter att ha snabbscrollat och kommit längst ned möts jag av denna bild.


Nu till det svåra, är tjejen till vänster den jag tror att det är? Kroppsspråket, det enorma leendet och drillkläderna säger att det är det. Hårfärgen gör dock att jag blir en aning tveksam! Ni som känner igen tjejen till vänster kan ju kommentera om vem ni tror att det är =)

22/5 - 25 av 30 sidor = 83,3 % ---> Boooooyakkka! =D

Teknikpill, here i come!

Idag är dagen då mina regressionstabeller ska in i uppsatsen och jag gruvar mig! Vet inte vilka jag ska välja att ha i uppsatsen och vilka jag ska ha i bilaga. Det värsta är sedan allt pill med att få skiten på plats också, inte alls sugen men det är bara att bita i det sura och köra igång. En jobbig känsla att ha materialet men inte veta hur det ska presenteras på ett så kärnfullt och effektivt sätt som möjligt.

21/5 - 16,5 sidor av 30 = 55 %

Kusin Jim, ibland har du bara jävligt rätt = Ny tävling ;)

Efter att ha läst kommentaren från kusin Jim börjar jag tänka att det ligger något i det han säger. Det går några timmar sedan plötsligt slår det mig --> BÅDA av årets sommarlåtar är ju för tusan med på samlingsdubbelskivan från 1991. Sjukt men sant, kolla denna länk för att då det svart på vitt. Låt nummer 7 på CD 1 och låt nummer 2 på CD 2. Vet inte vad ni bland mina läsare säger? Kan jag ha två låtar från samma dubbelskiva som "årets sommarlåtar"?

Jag startar en alternativ omröstning (?) där du som läser måste säga ditt.

Jag ställer tidigare av mig valda Hooters - Satellite mot Journey - Don't stop belivin' . Här kommer de två kandidaterna:



Journey - Don't stop belivin''



Hooters - Satellite

Lägg din röst, den som får flest röster via kommentarer blir årets sommarlåt 2009 tillsammans med One summer.

Idag är en jävligt bra dag!

Okej, har fått motta tung muntlig kritik från flera olika håll om att denna blogg inte längre är så "kul" som den en gång var. Jag mottar denna kritik med respekt och lugn, känner mig lite som en 14-årig blivande fotbollsstjärna. Jag vet att jag kan, men har inte riktigt möjligheterna att "blomma" ännu för att det är så mycket annan skit (läs: uppsats alt äldre spelare) som står i vägen. Om 7 dygn, 2 timmar och 33 minuter är det dock över, då ska den in och det spelar ingen roll hur skiten ser ut, klart ska det vara.

Nog om det, dagens Yiiiihaaa är Spotify där jag just nu tuggar Whitesnake inför Nordic Rock den 30/5. Jag, Tobbe och Alex kommer att stå där (förhoppningsvis längst fram) och ha allsång i 2 timmar. Det kommer att bli awesome (inneordet som allt för många slänger sig med). Här kommer ett smakexempel på deras mest kända låt. Texten under är från "inforutan" till låten på youtube. Underbar syn på jänkare och en härlig anledning till att ändra texten i en låt =)



Whitesnake - Here I go again

Info: The song was written by lead singer, David Coverdale, and former Whitesnake guitarist, Bernie Marsden. The most notable differences between the original and revamped version are the style of the music (blues versus rock) and a slight change in the lyrics. The chorus of the original version features the lines: "An' here I go again on my own Goin' down the only road I've ever known Like a hobo I was born to walk alone" Whereas the newer version is: "Like a drifter I was born to walk alone" The change was made because even before finishing writing and recording the 1987 album, Coverdale had decided to release a new version of "Here I Go Again" as one of the singles. He was afraid an American audience might think he was singing "Like a homo, I was born to walk alone" so he changed the lyrics.

Bra utsikter.

Efter en bra dag igår med uppsatsen och en lugn kväll känner jag mig idag redo för dagens bravader, först nu kl 13 ska vi i korridoren på typ Boda borg som heter något annat i Umeå. På Megazone är det i alla fall och vi ska kämpa - vänster mot högersidan i korridoren så det är jag, Pelle och Johanna mot Linus, Ida-Mari och Sofia. Matilda pluggar till omtenta och Lillemor är som vanligt inte här på helgen.

Senare blir det att dra hem till Nydala och starta grillen! Innan ikväll då folk dyker upp från alla håll och det garanterat blir ett härligt drag som alltid när vi har korridorsfest =)

15/5 (igår) 11 sidor av 30 = 36,7 %

Kommentar: En av de bästa dagarna på uppsatsen, många klarheter och hyfsat med skrift, kommer att rassla till ännu mer när mina regressioner från enkätundersökningen ska in i dokumentet =)


Vinnaren är..



Daryl Braithwaite - One Summer

Efter att ha lyssnat igenom alla bidrag och haft "mina kandidater" i åtanke så kändes denna låt som en ganska klar vinnare!

15/5 - 8 av 30 sidor = 26,6 %

Ibland blir det fel, men oj så roligt!

Läser i en text till ett religionsseminarium om religionsengagemang och vilken roll socialisationen spelar för att man ska bli troende eller inte. En halvintressant text som inte är allt för tråkig, men det hela tog en vändning när jag kom till denna mening:

"Man vet också att flickorna alltid varit i majoritet i söndagsskolan och i andra former av BARNARBETE som samfunden bedriver."

Jag undrar riktigt hur författaren tänkte med ordvalet barnarbete? Visst, alla förstår vad han (det är en Göran i detta fall) syftar på men hade inte exempelvis "barnverksamhet" varit ett bättre val? Vad säger mina språkkonsultstuderande vänner?

Godnatt!

Varför skriver du bara om din rapport? - Ja det kan man fråga sig men det beror nog i stor utsträckning på att det är den som står emellan mig och ett sommarlov =) Kvällens frågetecken är varför ALLA man känner under 30 år utom Caroline Dahlgren har facebook? Kvällens utropstecken är att jag och Linn kickade Josef och Veronica i tecken! Kvällens punkt är att Sverige är vidare i melodifestivalen. Kvällens komma kommer här och efter det följer rapporten,

12/5 Tisdag - 7,5 sidor av 30 = 25 %

Slarv med dagsrapporten!

Hej allihopa, har slarvat senaste dagarna med dagsrapporten och jag förstår att ni alla håller på att dö av längtan att få veta hur det går (ironi på hög nivå). Jag kan iaf hälsa att antalet sidor står relativt stilla nu när jag sitter nere i en datasal och analyserar enkätmaterialet med ett program som jag skulle tro att jag behärskar till ca 4 % men det är kul nästan jämnt! Snart presenteras en vinnande låt inför sommarens två klassiker!
 

Helgjobb 50 % avklarat.

Då var halva helgen i Ske avklarad med jobb hela dagen och tre timmars enkätpillande ikväll. Var inte särskilt peppad på att jobba denna andra helgen i rad och det känns tråkigt att åka till Skellefteå utan att ha tid att umgås med vänner här.. Nåväl snart kommer man ju hem för sommaren. Angående min procenträkning så känns det en dag som denna att jag hellre borde räkna timmar men men..

Lördag 9/5 - 5,5 sidor av 30 = 18,3 %

Avlägger dagens rapport nu.

Orkar inte skriva ikväll då jag vet att inget mer kommer att bli gjort på uppsatsen, ska bara packa, äta middag hos Linn och gå på Hectos schlagerfest innan det är buss till Skellefteå. Är nöjd med dagens arbete på uppsatsen, avsnittet tidigare forskning börjar fyllas ut och jag tror mig ha hittat en röd tråd. Nu ska bara regressionsanalysen på enkäterna nästa vecka falla väl ut =P Glöm inte musiktävlingen några inlägg längre ned!

Fredag 8/5 - 5,5 sidor av 30 =  18,3 %

Dagens kommentar.

Skriver på uppsatsen och det går framåt, rapport kommer som tidigare nämnt fram mot natten. Dagens kommentar stod just Gustav "hurtingtime" Hansson i klassen för:

"Vi är genetiska programmerade för att uppfylla basala behov.. att skriva C-uppsats är ett beteende som är oss helt väsensfrämmande"

En mening säger mer än 1000 ord. Eller i uppsatsens fall, 10000 ord.

Professor Marklund.

Idag känns det verkligen som jag forskar, sitter inne trots det vackra vädret och sipprar te samtidigt som jag läser en avhandling från 1965. Jag har en egen undersökning som ska tillfogas den vetenskapliga utvecklingen och trots att det inte är något större vetenskapligt bidrag så är det lite kul att göra något annat och något mer eget än läsa grundkurser på löpande band. En rapport följer i natt om hur mycket det blev idag, anledningen till att det blir i natt är att jag åker med en buss som anländer till Skellefteå kl 00:10. Det blir en helg fylld av jobb så om någon där hemma vill säga hej hittar ni mig på byggen!

Kvällens rapport.

Det enda som hänt på uppsatsen idag är att jag hämtat en enkät på östra gymnasiet samt kollat igenom alla nummer av pedagogiska magasinet där det inte fanns något viktigt. Väl hemma var jag lite knäckt så det blev vila i några timmar, är iaf piggare nu och härligt att vi vann hockeyn =)

Torsdag 7/5 - 3,5 sidor av 30 = 11,6 %

Tack för alla tips med låtar, jag vet att det finns fler som sitter inne på bra tips. Lägg din låt innan det är för sent ;)

Ny dag, ny förkylning.

Alla inlägg kom ju med till slut iaf, idag är allt bra förutom att jag är förkyld fast bara längst bak i näsan i övergång till halsen om någon förstår ? =P Dagens plan är att lyssna på vår halvdanske professor i religionsociologi mellan kl 10-12 sen murvla lite i Ub. Efter lunch ska jag skriva på uppsatsen så jag har något att redovisa här på bloggen ikväll. Ikväll blir det hockey hos Linn och förhoppningsvis en ganska tidig kväll.

Ha det fint där ute allihop.


Hata blogg.se

Nu vill inte blogg.se publicera kvällens inlägg. Får se om detta går fram isf hälsar jag att jag publicerar det imorgon på morgon!

Årets sommarlåt.

Då var det dags igen! Den ärofyllda tävlingen där två låtar lyfts upp till årets sommarlåtar av mig, i detta inlägg kan ni se listan från 2004-2007. Till dessa tillfogar vi 2008 års vinnare Joe Esposito - You're the best (tipsad av Erik) och Reo Sppedwagon - Take it on the run (tipsad av Madde). Jag har själv redan utsett en av vinnarna som jag hittade på en Metropolskiva från 89-90. Gruppen heter Hooters och låten Sattellite, lyssna och njut.



Hooters - Satellite
Det tar ett tag innan den börjar! Vad tycker du?

Det var en av låtarna, den andra har du möjlighet att rösta fram! Det enda kriteriet är att den ska vara åtminstone runt 10 år gamma. Tidigare vinnare visar att one hit wonders och rock är bra att gå på. Skriv en kommentar med låtförslag och gärna länk till youtube!

Onsdag 6/5 - 3,5 sidor av 30 = 11,6 %
Kommentar: En bra dag på uppsatsen, har jobbat effektivt mellan kl 18-21 och även om det inte syns så mycket på sidantalet så har mycket psykiskt arbete blivit gjort och det är minst lika viktigt.

Glöm inte att musiktipsa nu och bli för evigt ihågkommen i min tävling =P

Ett försök att ta över världen.

I ett försök att ta över världen ska jag "twittra" mer på min blogg, dvs skriva fler kortare inlägg. Åtminstone ett om dagen, detta för att jag då får en liten morot i mitt uppsatsskrivande. Alla inlägg kommer att avslutas med hur många procent av uppsatsen som i princip är klar för publicering. Deadline för uppsatsen är 27 maj kl 12:00 och vi får max skriva 35 sidor, min uppsats är kvantitativ och blir mest troligt därför lite kortare.

Jag kommer därför ha 30 sidor (borträknat innehållsförteckning, referenser etc.) som mitt slutmål. Detta sätt att räkna på är självklart otroligt orättvist då vissa saker är bra mycket lättare  att skriva om och att en del arbete i det tysta inte syns i antalet sidor. Det som förklarades i förra meningen kommer konsekvent att användas som en undanflykt. Här kan ni se hur det ser ut nu:

Tisdag den 5/5 - 2,5 sidor av 30 = 8,3 % klar.

Gårdagens roliga grej, varning för gubbskämt!

Då ska jag berätta det som hände igår på byggen, jag står i butiken vid VVS-avdelningen när en lite halvrufsig man i 40-års åldern kommer fram till mig och frågade:
- Det RÖRde RÖR, kanske du kan hjälpa mig?
- Ja,
svarade jag (och försökte att inte le som ett fån åt hans dåliga gubbskämt)
- Det är nästan så man blir RÖRd (kontrade han med)

Jag letar sedan fram lite kopplingar som han skulle ha till ett blandarbyte i köket och just innan vi är klara kommer han på att han ska ha en speciell förlängningsslang med metallhölje. Osäker på om vi har denna så säger jag:
- Jag ska ringa till Mikke, det är han som har koll på avdelningen!
- Aha, är det han som är chef för RÖRelsen?


Det värsta av allt var inte de dåliga skämten utan att karln sa dem helt utan glimten i ögat. Många hade nog tyckt att detta gjort det hela tråkigare men jag kände att det var underbart hur man kan oberört skämta och verka vara på gränsen till autistisk när det gäller att stoppa in ett visst ord och betona det så mycket som möjligt.

Nu är det godnatt och imorgon enkätjakt (rim)

Coop Bygg.

Då var jag hemma i Skellefteå en helg bara för att slita på Coop Bygg och dra in lite stålar, har jobbat mellan kl 9-19 idag och är rätt slut. Jag vet inte om det var vädret i kombination med helg eller det faktum att jag var tillbaka till bygget som ökade omsättningen med drygt 1/3-del jämfört med en vanlig lördag =P

Efter att ha sett Robinson i min ensamhet funderar jag på att göra en tidig kväll och göra mig redo för en nästan lika lång dag imorgon. Eller också sätter jag mig och skriver på uppsatsen, min trötthet får avgöra. Ge inte upp mina kära läsare, det kommer att komma en tid där jag har mer tid att blogga om roliga och intressanta saker. Har en liten rolig grej från jobbet idag men jag sparar på den ett tag!

RSS 2.0