Ett favoritkort får bli en försenad smällkaramell!

Har av någon anledning alltid gillat detta kort på Magnus och Sunk från våren 2008 då vi firade att vår praktik var slut. Fantastiskt försommarväder och en kall öl med två härliga grabbar! Ingen av dem läser numera med mig Umeå och jag saknar dem båda!

Kortet är inscannat men jag tycker att kvalitén blev riktigt bra (tack för lånet av scannern Kim)


Jullov för bloggen, kolla in min bilddagbok istället!

Hej allesammans, var ett tag sen jag skrev nu! Kan iaf meddela att allt på föregående lista utom seminarieuppgiften är avverkat, känns bra med ett både lugnt och långt jullov där jag tar dagen som den kommer. Under lovet och fram till den 16:e januari så bilddagbokar jag för Umeå Universitets räkning, fram tills det datumet kommer jag nog inte att skriva så mycket här.

Min bilddagbok hittar ni här!

Över 300 inlägg men stiltje på bloggen!

Har haft mycket med VFU, hemtenta och annat senast tiden. I kategorin annat ingår alla nöjen som innebandy, en pånyttuppstartad (är det ens ett ord?) bowlingkarriär, någon fest och transporter mellan Skellefteå och Umeå. Nu börjar jag dock se målet, om följande saker avverkas i veckan kan jag se fram mot en lång julledighet. Det jag ska göra är följande (ingen vill egentligen veta men jag skriver upp det som en checklista och prioriteringsordning för mig själv):

1. Två frågor á två sidor på hemtentan i 'Kommunikation, värdegrund och hållbar utveckling'. Inl. 18/12 - 4 sidor.

2. Hemtenta på kursen 'Den globala utmaningen', 3-5 sidor text. Inl. 21/12 -Tot. 7-9 sidor.

3. Skönlitterär seminarieuppgift till befolkningsgeografin, 2-3 sidor text. Inl. + redovisning 7/1 - Tot. 9-12 sidor.

4. Två VFU-uppgifter till 'KVH', 4-5 sidor text. Inl. 15/1 - 13-17 sidor.

Kort sagt om jag producerar 13-17 sidor text så har jag jullov till den 7:e januari då jag har seminarium och får ut en hemtenta! Det vore rackarns skönt att få bort detta innan typ torsdag i veckan och bara vara helt ledig i tre veckor men vi får se hur det går med den biten =P Lite kan man ju spara också ;) Fortsättning följer...

Mitt framtida arbetsliv.

Läste just följande rader angående den åldrande befolkningen i Sverige, kan det vara så att jag hamnar på universitet måntro?

"Framförallt kan man peka på högskolan som ett område som kommer att utsättas för ökad press då halva lärarkåren försvinner och studentantalet sannolikt ökar kraftigt."

Fördelar med detta: Högre lön, statligt anställd etc.

Nackdelar med detta: Tvingad att forska, ingen kontakt med ungdomar etc.

RSS 2.0