Till alla med körkort som känner sig träffade.

Jag blir sällan arg, inte särskilt upprörd heller och trafiken är inget undantag. Det finns dock ett tillfälle då jag känner adrenalinet och hatet börjar pumpa. Det sticker till i kroppen och för en tusendelssekund är jag beredd att strypa min medtrafikant (tur att de sitter i en annan bil). Vad är det då som ligger bakom detta kompakta hat?

Jo det är en förseelse som de flesta av er upplever dagligen och kanske inte ens lägger märke till.

Dagens I-landsproblem är bilister som inte klarar av den enkla handrörelsen att blinka när man kör ut ur en rondell. Att vara tvungen att sakta in, ibland nästan stanna med insikten att det kommer en bil är helt okej. Men att se bilen ifråga istället för att fortsätta i rondellen svänga ut tidigare utan att blinka gör mig ARG!

Vill egentligen inte generalisera men jag tror inte det är vi 80-talister som ligger bakom denna avsaknad av "blinknerven".

Vaniljklass med chokladöverdrag.

Har så länge jag kan minnas alltid gnagt av all choklad innan jag ens funderat på att äta upp vaniljglassen. Det borde kvalificera sig som en liten tvångstanke, eller är det bara en vana? Hur gör ni läsare?

Ja, jag ska försöka börja blogga mer frekvent.


Det apatiska flyktingbarnet från Vitryssland.

Japp, det är jag!! Just i detta nu har jag efter en dag på skolan, ett varv runt broarna (där jag dessutom hade sämre tid än förra tisdagen), en cykeltur hem och en middag helt slut energi. Jag borde gå i duschen, jag borde styra upp mig själv men ibland är kroppens vilja att vila starkare än huvudets vilja att ta tag i saker. Därför får det bara hända, jag kan kontrollera världen från denna stol. I promise.

En peppad Emil.

Efter att ha gått in på Lisas blogg och hittat en cool länk till denna killes blogg och speciellt det länkade inlägget så har jag blivit peppad på att skriva om konstiga saker jag tänker på. Ni vet sådana där små tankar som alla har i mer eller mindre utsträckning. Alla som känner mig väl vet att jag har "små tvångstankar" i ganska stor utsträckning. Därför blir det en ny kategori som dels kommer innehålla små tvångstankar jag har men även förslag eller presentationer av andra små tvångstankar!

Nu blev detta ett väldigt osammanhängande inlägg men jag hoppas att ni är med på vad jag menar.

Våren.

Är kraftigt på G och det känns bra i kroppen, trots helgjobb på byggen och heltid på A-torpsskolan så har jag mängder med energi. Det är nu jag börjar ta tag i kort och mitt fotande som blivit lidande hela vintern, det är nu jag börjat styra upp träningen, det är nu jag kan börja se fram emot sommaren! Hoppas alla som läser är lika taggade som jag, om ni vill öka er pepp lite kan ni ju fortfarande komma med något coolt förslag på en till sommarlåt!

Årets sommarlåt.

Alla som känner mig väl vet att jag varje sommar plockar upp två st "klassiker" när det gäller musik vilka sedan blir den sommarens "partyklassiker" (JA, jag vet att bla "Forever young" och "74 75" inte är så party men skit samma då folk sjunger med på fyllan !! =). Dessa två låtar ska helst ha ca 5-10 år på nacken spelas sedan väldigt intensivt under sommarens fester oavsett vad folk tycker. Följande låtar har haft äran föregående år, namnen inom parantes är de som tipsade och återintroducerade låten:

2004: Alphaville - Forever Young och Jefferson Starship - We built this city
2005: Jon Bon Jovi - Living on a prayer och Fine young cannibals - She drives me crazy
2006: Buggles - Video killed the radiostar (Per) och The Conells - 74 75
2007: Liquido - Narcotic (Rikard Holmgren) och The Offspring - The kids aren´t alright (Richard Lindström)

Ni förstår kanske vart jag vill komma ?? Jo, det är dags att utse sommarens låtar. En låt är redan klart = Joe Esposito - You're the best (karate-kid låten - klicka på länken om du vill se originalet istället för den roliga versionen här nedanför), tacket går till min goda vän Kim - hon har den som ringsignal. Ett tack ska också riktas till Erik som spelat låten i tid och otid runtom i Umeå.


Det är grymt kul när han sitter på hästen och skjuter över axeln !!
Ännu roligare är det att Rögle just i detta nu är klara för elitserien istället för skit-Malmö eller tråk-Mora efter den värsta radiodramatiken jag någonsin varit med om !!
Nu är det upp till er läsare, tipsa på bra klassikerlåtar så att även ni kan skriva in er på listan !!
Allt som inte är nytt är av intresse.

En Tidsmaskin.

Om jag fick en önskan här i världen skulle det nog bli en tidsmaskin med multifunktion dvs att den både skulle kunna resa framåt i tiden, stanna tiden och resa bakåt i tiden.

Säger bara, AMF-pension reklamen (ni vet när de träffar sig själva) - släng fig i väggen. Magic moments skulle vara längre och H A:s samt K K:s föreläsningar på geografin resp. statsvetenskapen tidigare i vintras skulle förvandlas till ledig tid. Om jag stannade tiden i några månader skulle jag dessutom kunna gymma upp mig till Pertan och Gustavs nivå, känner mig fortfarande som en kombination av Mowgli och Påsen. En resa bakåt i tiden skulle också medföra att fel man gjort skulle kunna rättas till, kort sagt en tidsmaskin vore grymt !!

En mixad kompott.

Var ett tag sen jag skrev nu, passar därför på att göra ett litet mixat inlägg !! Kan först berätta att jag nu lämnat Umeå för 8 veckors praktik i Skellefteå, har varit två dagar på A-torpskolan och det verkar nice med bra klasser och riktigt bra handledare. Känns också bra att börja träffa alla vänner här hemma igen, inledde med att gymma tillsammans med Per och hans jobbarkompis Gustav igår. Om jag säger att jag låg i lä är det en underdrift, det var snarare så att jag var Lilleskutt samtidigt som Pertan och Gustav var Hulken och He-man !!

Jag ?

image83


Per ?
image84


Gustav ?
image85


Tänkte lämna ämnet innan jag får mindrevärdeskomplex och övergå till lite kort och gott. 
Till alla vill jag tipsa om en sida med roliga klipp - Lazerboys, det är Richard och hans grabbgäng som ligger bakom.
Till Carro D vill jag säga att din utmaning är antagen men att det kan bli här hemma i Tjärn då jag inte kommer återse mitt rum särskilt ofta.
Till Per har jag bara ett ord: Träningsvärk.
Till Carro A vill jag säga att en öl låter bra.
Till Lisa vill jag säga att jag saknar uppdatering av hennes fina kollage på bloggen (senast 26 mars). 
Till IdaJennyLinda och alla blogglösa i klassen  vill jag säga "lycka till på VFU:n !!".
Till kusin Jim vill jag säga, uppdatera för i H*vete samt att jag har Talisman och vill lira. 

Imorgon ska jag ta över världen tillsammans med MP3 samt jobba på att bli lika stark som Hulken och He-man !!
Ha det fint allihopa =)



 


RSS 2.0