Examensarbete och listor.

Jag är ändå peppad, det sista som ska göras under de femåriga studierna innan jag tar examen. Av erfarenhet vet jag dock att det kommer gå upp och ned, känslan "Jag är klar innan påsk" kommer blandas med känslan "Hur fan ska jag klara av det här!". Har en* dock gett sig den på det kommer det att gå vägen :)

Tog lite tid i förrgår och gjorde mig en lista över vad jag vill hinna med under första halvan av 2013, min sista termin där jag i alla fall primärt kommer vara student. På listan blandas det vanliga (pyssel med foton, urklippsböcker och årsböcker) med att träna minst 100 pass, vikariera minst 100 timmar och lämna blodplasma minst 8 gånger. Jag och Linn hade också en intressant diskussion kring det här med listor, jag är en "listmänniska" men Linn är motsatsen (vad nu det är). När jag blir lugn och peppad av en checklista där det finns möjlighet att kryssa i avklarade punkter blir hon stressad. Tror att hela listgrejen är otroligt individuell och att det är antingen eller. Nog för i dag, kanske ska klicka upp SPSS och öva mig fram.

* Provar för första gången att använda "en" i stället för "man" och känner efter om det kan vara något för mig, heja språkutveckling även om det känns kopierat från någon sydsvensk dialekt.

Dags för slalomkurs?! (Eller "hur kan någon vara så dålig utförs?")

Invigde denna vinters längdskidssäsong med att åka milsspåret på Carlshem för första gången någonsin. Att jag aldrig åkt där tycker jag kan berättiga en omkullåkning men inte TRE (varav den sista var stillastående när jag efter avslutad runda stod och kollade in kartan på en skylt för att helt plötsligt ligga sprattlandes under skylten).
 
Bortser jag från den extremt klantiga sista vurpan undrar jag om de andra två inte hade kunnat undvikas om jag hade någon form av slalomvana bakom mig. Min taktik i ALLA backar är fullfart i fartställning med förhoppningen att den branta backen ska följas efter en raksträcka. På Nydalas spår är detta fallet förutom på ett ställe, när det gäller Carlshem följs alla branta backar (eller ja, när jag tänker efter i princip alla backar) av en gradmässigt ännu brantare kurva. Stapplandes och allmänt eländig försöker jag parera med mina, något rundare men lika instabila, Bambiben. När det lyckas uppfylls jag av en euroforisk känsla och stolthet, när jag misslyckas skrattar jag åt mig själv dvs. oavsett har jag ju kul i spåret.
 
Tänker dock att en förhållandevis hög skaderisk föreligger om det ex. skulle bli isiga spår och skare på sidan om spåret, det vore ju därför positivt att själv kunna påverka min egen utförsåkning. Tror att steg 1 blir att öva plogning för mig själv, misslyckas detta blir steg 2 att leva i förnekelse och inte utforska nya spår ;) Tack för visat intresse och hör av dig om du vill åka någon dag!

Föga troligt men det går ju alltid att hoppas:

 
 
Om Bruce skulle spela denna låt den 3:e eller 4:e maj skulle jag bli alldeles varm i hjärtat! Kommer dock vara 7,5 år sedan han senast spelade den live så det är nog bara att drömma vidare, men man vet aldrig med The Boss!
 
"I'll better call them and ask them how to play this bastard"

Marklunds musikhjälp:

Förutsätter spotify! Steg 1,5 därefter är det att söka på en artist du gillar och köa de 3 mest populära låtarna. Steg två är att klicka på en relaterad artist (roligast om du tar någon du inte känner till så bra) och upprepa steg 1. Steg 3, upprepa steg 1,5+2 ett valfritt antal gånger.

Detta är perfekt om man som jag väldigt ofta lyssnar på samma musik (Bruce, 80-tal och One hit wonders täcker väl in 95 % av det jag vanligtvis lyssnar på!)

2013 - Året när bloggandet kom tillbaka?

Har sedan det blev nytt år känt ett sug efter att skriva ett blogginlägg. Ett sug som minst sagt inte funnits under de senaste året (ca 5 inlägg). Min grundinställning är fortfarande att facebook dödat de allmänna bloggandet i stor utsträckning, vilket är synd. Kan ibland sakna perioden 2006-2008 där i princip alla ens vänner hade en aktiv blogg. Av de 18 bloggar som ligger kvar i RSS-flikar på min gamla PC är bara 2 av 18 aktiva.
 
I jämförelse med de snuttifierade statuppdateringarna på facebook som i allt större utsträckning blandas ut av reklam+bilder som folk delat skulle blogginlägg av ens närmaste vänner och roliga bekanta vara en bra deal. Nu ska jag gå i mål på denna sista höstermin; en opponering, lite småfix med två uppsatser (B+C) efter opponering, förbereda och genomföra ett seminarium samt skicka in tre uppgifter kring mobbning. Rätt mycket på en vecka men intalar mig själv att jag tar det på rutin, huvudet är redan framme vid ex-jobbet och framtiden. Bara att se till att resultaten kommer ikapp också, fuck lagom liksom!

RSS 2.0