StressarN! (Mitt liv fram till sommaren).

Erik gav mig tidigare ikväll detta smeknamn över msn och jag kan inte annat än hålla med! Tänkte göra en "to-do-list" fram till sommaren så jag har något att förhålla mig till samt bocka av saker efter som de blir klara =) Datumet efter står för sista datum när det måste vara klart P=Praktiken på Sörböle, GE=Distanskursen i geografi, SP=Spanskakursen, PP=Powerpointpresentation.
Vecka 17
P = Powerpoint om "lufthavet", vindar och atmosfär till åk 7 27/4
P =Introduktionslektion till länder och styrelseskick Powerpoint (PP) i åk 9 27/4

GE = Redovisning om klimat+klimatförändringar 28/4
GE = 3 h tenta på "Det föränderliga jordklotet" 7,5 hp 29/4
P = Styrelseskicket i USA PP åk9 30/4
Helgen = Linn kommer till Skellefteå för en weekend på hotell (mys!), lugn valborgs med grillning följt av Carros 25-års fest (andningsrum från allt annat!)

Vecka 18
P = Kort PP om "solen" m.m. åk 7 3/5
P = Styrelseskicket i Ryssland PP åk 9 4/5
(SP = Föreläsning i Umeå som jag redan på förhand kommer att missa!)
P = Kort PP om vattnet och dess kretslopp åk 7 6/5
P = Styrelseskicket i Kina PP åk 9 7/5
P = Utforma läxförhör på "lufthavet"
GE = Seminarium 1 7/5
P = Vara klar med enkäter till 7A+B inför rapporten 7/5 (typ)
Helgen = Korrefest i Umeå (välkomna!) och en lugn helg därefter!

Vecka 19
P = VFU-besök av examinator, förbereda intro till klimatzoner åk 7 10/5
P = Styrelseskicket i Indien PP åk 9 11/5
SP = Berätta om vetenskaplig artikel, läsa en text+uppg (läxa) 12/5
Långhelgen = Jobb på byggen under 13/5-16/5

Vecka 20
P = Utforma repetetionsövningar m.m till åk 9 inför prov 17/5
GE = Seminarium 2 18/5
P = Göra ett prov på styrelseskick till åk 9 21/5
Helgen = Jobb på byggen

Vecka 21
P = Rätta åk 9 provet+utvärdera mig själv 24/5-28/5
GE = Seminarium 3 25/5
GE = Dugga på kulturgeografiska begrepp 26/5
SP = Spanska med uppgift i Umeå 26/5
P = Klar med den 7-9 sidor långa rapporten, in till opponent: 27/5
Helgen = Brännbollsyran i Umeå + Nordic Rock med Skid Row =)

Vecka 22
P = Avslutande sem. på praktikkursen 31/5
GE = Seminarium 4 1/6
SP = Salstenta skriftlig kommunikation 2/6 (EPIC FAIL)
GE = Hemtentamen 4/6

Till detta ska 10 lektionstimmar i snitt i veckan läggas, internetbaserade föreläsningar och litteratur som ska läsas. Dessa prioriteras i den ordningen de skrevs också.

5,5 veckor kvar till sommarlov! Eller ja, jag ska ju jobba på byggen hela sommaren men jämfört med detta så är det lov. Där gör man sina timmar, råkar på sin höjd ut för en sur kund men när man väl är hemma så är det inget som hänger över en som måste göras. Jag vet också att allt detta är självvalt och det är ingeting jag gör för att visa hur fullt upp jag har utan det är ett sätt för mig att strukturera det, få det hela på pränt och börja beta av det en sak efter en annan. Sen om någon vill hitta på något kan ni ju kolla och ser ni att det är tenta eller seminarium dagen efter så minskar ju chanserna lite =P

Vill också passa på att be alla vänner som tycker att jag inte hör av mig om ursäkt, känner mig lite otillräcklig när jag för en gångs skull är i Skellefteå men inte har tid att umgås med de jag känner här. Tur att det kommer en sommar också, då ska jag ta mig tid! Till sommaren är jag också klar med allt vad dubbelläsning heter och jag säger som jag sa efter lumpen, det har varit värt det MEN ALDRIG MER!!


Impulsbeslut!

Bestämde just att följande vecka blir det inget "onyttigt" på nätet. Detta gäller exempelvis facebook, min och andra bloggar, MSN forum, tradera etc. etc. Endast sånt som är relaterat tll plugget är okej! Nu ska jag sova och därefter inleda denna vecka =) Finns på mobilen om ni vill ha tag i mig!

När allt stannar upp.

Känns som både tiden och mitt liv går i ultrarapid just nu 220 km/h på en 70-väg och jag gör mitt bästa för att hålla mig på vägen genom att klara vardagssysslor och plugget. Runt den 4:e juni är dock allt detta slut och jag ska läsa NOLL högskolepoints på de nästa 15 månaderna (att jämföra med de till sommaren senaste 15 månaderna då jag läst 187,5 hp). Detta ger tid att ta hand om relationer, intressen och annat som blivit lidande under de senaste terminerna. Nu har jag inte klarat allt ännu men vill ändå tacka Linn och vänner i min närhet som orkar med att jag alltid har något som måste göras. Försöker lösa det genom planering kombinerat med förmågan att vara spontan, något som fungerar ibland men kör ihop sig när det blir mycket. Det enda jag är lite nervös över är hur det ska gå att börja läsa historian igen utan att ha läst något på så länge men förhoppningsvis tar jag väl det på rutin ;)

Hela livet går dock inte i ultrarapid, var på mormors begravning imorse. Det var väldigt fint, några vilsna aprilsnöflingor dinglade ned utanför gravkapellet som ett tecken på att lilla mormor har det bättre där hon är nu. Att se någon brytas ned succesivt av en demenssjukdom som jag sett mormor göras under de senaste 7-8 åren är inget man ens önskar sin värsta fiende. Därför är en stor del av mig väldigt glad att hon nu får vila, samtidigt känner jag ett väldigt medlidande med världens piggaste morfar. Jag kommer minnas mormor med värme. En liten tant, alltid med perfekt permanentat hår, mjuka händer och ett leende på läpparna.

Lisa Degerman, Skellefteå, avled natten till den 27 mars på Regnbågens äldreboende efter en längre tids sjukdom. Hon blev 87 år.

Lisa var född i Norra Bastuträsk och var dotter till Elvira och Villiam Lundmark. Hon växte uppmed sju syskon. Lisa arbetade som ung på ålderdomshemmet i Kusmark. Sedermera fick hon anställning hos en familj i Medle, och det var i denna by hon träffade sin blivande make Kurt. De fick tre barn tillsammans. När barnen blivit äldre gick hon åter ut i arbetslivet och började arbeta som hemsamarit.

Lisa var mycket omtänksam och värnade om oss alla. Hon var en riktig matmamma och ingen kunde slå hennes köttbullar eller palt. Lisa var också duktig på att handarbeta och har genom åren broderat många fina alster till dess synen försämrades och satte stopp för det. Läsning var också ett intresse. Trots stigande ålder och sjukdom var det viktigt för henne att ”se bra ut” och hennes intresse för kläder fanns så länge hon kunde uttrycka sig.

Vi sörjer vår älskade Lisa, men hon är väl värd att få avsluta sina dagar efter en lång sjukdomstid och få lugn och frid.

Kurt och barnen

På väg till jobbet på byggen efter begravningar började jag tänka på begravningar som fenomen. Tänkte på det någon i min omgivning sa för någon vecka sen: I Sverige får du uppskattning och beröm för den du är tre gånger i ditt liv, när du tar studenten, dagen du fyller 50 år och när du dör. Det känns som att hårddra det lite men någon sanning ligger ändå i det. Vi borde visa mer att vi tycker om varandra.

Ikväll har jag tagit tid för mig själv och gjort det som fallit mig in, det behövs verkligen! På återseende allesammans =)

Skuggan av mitt forna jag!

Idag hade broarna runt premiär och då jag befinner mig i staden där jag härstammar ifrån så var jag självklart på plats tillsammans med 100-tals andra för att springa i det fina vädret. Loppet var riktigt tungt hela vägen och jag kan dra slutsatsen att när det gäller löpning går det inte att vila sig själv i form! Efter mindre en halva loppet hade jag kramp i alla benmuskler, ont i ryggen, flåsade som en gris och kände allmän dödslängtan.

Överlevnadsinstinkten gjorde dock att jag slog av på farten lite och gled i mål på dryga 23:30 - en tid långt över det bästa jag presterat på denna sträcka (har varit nere och nosat på tider runt 20 blankt). Tackar ändå grundkonditionen för att jag överlevde!

Lejonströmsbron, en av två broar som passeras under loppet =)

Som plåster på såren fick jag efteråt reda på att loppet är 5,2 km och inte 4,8 km som jag alltid trott! Alltid något ;) Nu ska jag skriva 300 ord på spanska, håller verkligen tummarna för att min muntliga förmåga är bättre än den skriftliga! För när jag får tillbaka skriftliga spanska uppgifter brukar det vara mycket rödmarkerat.


En nivå lägre.

Känner lite mindre stress idag än vad jag gjort söndag+måndag, allt löser sig även om man är skoltrött (har gjort en självanalys och kommit fram till att det är det som jag är) hoppas jag iaf! Nu var det inte det jag skulle skriva om utan jag tänkte mer att alla läsare ska känna lite hype inför den stora happeningen när kandidaterna till årets sommarhits (á la Emil) presenteras =D

"Jag hade en gång en blogg"

Tänkte först be om ursäkt för den väldigt dåliga uppdateringen men sen tänkte jag om, varför ska man be om ursäkt för en sådan grej? Alla gör det men varför gör man det egentligen? "Jag är ledsen för att ni inte har fått ta del av min vardag på slutet", eller vad?

Det finns mycket jag tycker om att göra som det helt enkelt inte finns tid för just nu. Önskar att jag kunde effektivisera min pluggtid alternativt spola fram tiden till sista helgen i maj. Jag klagar inte, för allt är självvalt och enligt planerna men jag ska inte sticka under stolen med att det känns förbannat skönt att all dubbelläsning är avklarad efter denna termin! Tack Linn och alla andra härliga människor i Umeå som gjorde min helg där, tackar även familjen för en härlig och rolig påsk i Arjeplog =) Nu är batterierna laddade och det är bara att köra!

RSS 2.0