En låt i listan.



Blue Oyster Cult - Don´t fear the reaper

Efter en heldag på universitet med föreläsning, planering, möte och mycket skratt sitter jag nu här hemma och är rätt trött. Poppar min playlist med allt möjligt i iTunes, det mesta av musiken har jag inte laddat ned utan fått från olika håll. Detta leder ofta till att man får förklara varför en del låtar tagit sig in på listan, jag har inte ens hört alla låtar. Imorse innan jag skulle till skolan spelades dock låten här ovanför, grabbarna är inga musikaliska genin men av någon anledning fastnade jag i gunget. Vad tycker ni läsare ?

Mapduel.com

Efter att ha spelat i ca 3 timmar tidigare idag och hållit mig flytande är jag lite less på detta annars så underbara kartspel. När jag kört ca 250 länder och stater samt fått Uruguay och Kina två gånger var inom tio länder kände jag att det var dags att sluta. Jag har fortfarande kvar ett liv så jag kan fortsätta om någon skulle publicera ett bevis på att de skrapat ihop mer poäng än mig =P Här är vad jag har just nu:



Lite kass kvalité men jag hoppas ändå att kunna få någon utmanare? =) Nu ska jag sluta blogga om geografigrejer och istället ta en välförtjänt dusch (kom just hem efter ett hårt pass på IKSU med Per).

Geografi och korridorsliv.

Jag hade stora issues med att komma på en lämplig rubrik till de meningar jag tänkte plita ned så det blev någon kombination. Linus i min korridor är en schysst och härlig lirare, igår när jag Per och Gustav skulle betala för att streama AIKs match över webben erbjöd sig Linus att vi kunde bara på hans rum och hans stora TV. Trots att vi inte kunde se i fullskärm var det ändå en bättre upplevelse än att se tre personer på en laptop. När jag liks skriver om Linus är det värt att nämna några rader. Han är killen som läser teknisk datavetenskap och egentligen borde vara rikstönt (han själv skämtar ofta om sig själv i termer om datanörd). Linus har dock social kompetens, är dataansvarig i korridoren och riktigt snäll, ibland nästan för snäll.

Linus är också grym på guitar hero och att skicka länkar till mig på MSN dvs vi pratar nästan aldrig utan jag får bara en länk som jag klickar på och ser vad det är. Det är om en sådan länk och ett projekt som andra halvan av detta inlägg ska handla om.

Jag fick en länk till en sida som heter mapduel.com där man ska klicka på världens länder och USA:s delstater och sedan svara på följdfrågor om huvudstad, flagga och språk. Den som har koll på min lilla fetisch för geografi kan ju dra slutsatsen att mina endorfiner löpte amok. Spelet går ut på att programmet zoomar in på ett land eller en delstat i USA och man ska sedan välja rätt bland fyra svarsalternativ. I spelet har man 5 liv och ett av dessa förbrukas bara om man misslyckas på land eller delstat, fel på en följdfråga resulterar bara i att man inte får någon mer fråga om det landet.

Det är dock lite synd att det är jänkare som ligger bakom, synd på det sättet att de likställt delstaterna i USA med världens övriga stater. Detta resulterar garanterat i att många, både i USA och utanför USA får uppfattningen att delstaterna har samma funktion, rättigheter och "värde" som andra stater vilket verkligen inte är fallet. Hade de skrivit ut det så hade det varit okej att ta med delstaterna och dess okända "huvudstäder" (hur många av er läsare känner till att Baton Rouge är huvudstad i Louisiana ?). Jag ställer mig dock lite tveksam att ta med flaggor då delstatsnamnet ofta står utskrivet på flaggan, se ett exempel här. Att sedan alla delstater i USA har "English" som language är ju också svårt att lista ut, eller ?? Min sista kritik mot detta annars underbara fenomen är att svarsalternativen slumpas fram, detta fungerar bra förutom när det gäller språk. För att tydliggöra kan jag ta ett exempel, man kan få dessa två alternativ på samma fråga "English, French" och "French, English", kan vara lite svårt att veta !! Avslutar detta långa stycke om mapduel med att jag spelat det två gånger, första gången fick jag 726 p och andra gången 911 p utan fusk. Jag vet att jag måste spela ut spelet innan jag kan gå vidare med mitt liv!

Nu börjar detta svälla ut till ett gigantiskt inlägg men när jag är inne på Geografi måste jag berätta om mitt och Idas lilla geografiprojekt. Ida är en finurlig vän som kände att hon ville bli bättre på geografi, detta har resulterat i att hon sedan den 7/10 varje dag får ett land. Hon ska då säga eller smsa tillbaka huvudstaden samt lära sig vart staten återfinns på världskartan. Vi kommer att vara klara den 14/4, då vi betat av världens 194 stater men för att "sluttentan" inte ska bli övermäktig har vi gjort mindre förhör vilka genomförs var 14:e dag. Jag gillar projektet då jag samtidigt får repetition =)

Nu har jag skrivit ett långt inlägg, bra jobbat om du lyckades läsa allt (vet ju att Kimpan inte gjort det i alla fall). Idag har vi ju fått tillbaka en timme så nu blir det att spendera den på, ni kan nog gissa, just det, mapduel.com

Storhjärtat.

Vet inte om storhjärtat egentligen räknas som ett ord, hittar det inte på tyda.se men 553 träffar på google visar iaf att någon mer än jag använder det. En av mina vänner är väldigt storhjärtad, bekräftat ännu en gång via Facebook. Obehagligt, två inlägg i rad där facebook nämns.

I´m on a fuckin blogstreak, but now it´s time for brekkie and to do something else.
Like Arnold said: I´ll be back.

Dagens hurra går alltså till den storhjärtade vännen, du är riktigt bra.

Den "sociala ångesten" som ingen annan känner?

Igår diskuterades vid fikat att jag nog är den enda som kan tycka det är "jobbigt" att gå in på Facebook när jag fyller år. Per ville hårddra det så långt att det var pga att jag skulle känna mig tvingad att svara på alla potentiella gratulationer. Så "illa" är det inte, jag känner mig däremot tvingad att svara på ev frågor som folk ställt. När jag nu kikat igenom och sett att det bara blev 3 frågor så känns det överkomligt.

 Vill samtidigt ta och lyfta Facebook som fenomen, jag fick 29 st gratulationer från alla håll och kanter i världen. Ur ett 1900-talsperspektiv är det ju helt fantastiskt, 2000-talets kommunikationsvägar innebär att vi kan skapa allt större nätverk och hålla kontakt med folk trots att man aldrig ses. Ni som känner mig väl förstår att allt detta är något som passar mig som handen i handsken.

23/10 och 23 år.

Firar min första dag som 23 åring med att ta dagen som den kommer. Jag och en av mina vardagsidoler - Josef skulle egentligen sitta och skriva instuderingsfrågor till vår hemtenta i "kristendomens rötter" (hemskheter) men den av oss två som tagit sin lärarexamen skulle ut och vikariera så det blir inget av det. Det verkar vara en fin höstdag idag men jag känner mig peppad på att vara inne för att fixa och dona på mina 21 kvadrat.

Måste kanske skriva några ord om gårdagen också, det stora I-landsproblemen var att utröna vem som skickade vilket "grattis-sms" men efter lite detektivarbete och 20-talet sökningar på hitta.se var det problemet löst. Jag vill verkligen ha tillbaka min telefon, syrrans gamla är väl okej men har sämst batteritid och är seg att skriva sms på. Dagen igår spenderades på universitet med föreläsning och IKSU på vägen hem. Kl 19 var det dags för fika och en hög med folk dök upp, skriver dem för skojs skull då många har bloggar - först ramlade Ida, Jenny och Linda in med en halvhjärtad grattissång (Ida var mer helhjärtad än de andra =P). En stund därefter kom Susanna och Karin.

Per kom i villfarelsen att det fortfarande är sommar - ingen jacka, kan också bero på att han bor två hus bort. I samma veva kom Gustav, grannen på samma våning. Sist in på kalaset var Lisa och Erik, när de väl var på plats kunde vi frossa lite i fikat som min käre mor donerat (inget jag sticker under stolen med =P). Anders dök upp efter en stund, men han hann få lite fika också. När folk började droppa av och vi bara var 6 pers. kvar drog vi fram en av presenterna (signerad L+E och Karrud+Maggan som grattade från Ske) för att provspela. Spelet medförde en hel del skratt och det roliga var att Ida (som bara känner mig i sällskapet) vann. TIlläggas bör att det var en fördel att känna varandra, om Ida är lättläst eller ett taktiskt geni får ni tolka själva (jag tror på det första !!) =P.

Har skrivit all text men kom på att det var väldigt längesedan jag laddade upp några egna bilder så nu ska jag ta tag i det och fixa upp de två från "kalaset".



Karin, Susanna, Lisa, Erik och Per.



Gustav, Ida, Linda och Jenny.

Idag har jag energi, den sortens energi som man skulle kunna bestiga berg med, vet inte riktigt vad jag ska ta ut den över men jag kanske rapporterar sen ikväll. Om kvällen tror jag att det för första gången i år blir att följa AIKs match mot Rögle här vid datorn, det är lite mysigt tycker jag. Hoppas det går lika bra som senast.

Nu har jag skrivit och länkat väldigt mycket !! För er som undrar så kan jag rapportera att det känns väldigt bra att vara 23 år men att det kan få stanna nu också. Har inget behov av att bli äldre även om värmländskan påstår att det peakar vid 25 (bara för att hon är det just nu).

Trivs med livet och tror att det här kan bli riktigt bra.

Nu är det frukostdags, skalmanklockan i magen ringde just.


Morgonbloggsmisslyckandet.

Jag skrev för ett tag sen att jag skulle börja skriva och läsa bloggar på morgon istället för på kvällen, kan med handen på hjärtat säga att jag inte alls lyckat det. Min kropp fungerar inte normalt de första 45 vakna minuterna, under dessa måste jag göra primatsysselsättningar som att klä mig och klia mig på huvudet för att försöka förstå att jag är vaken. Vad händer idag då? Jo dagen är späckad:

10:15 - Föreläsning i Internationella relationer om olika modeller.

12:00 - Lunch med alla stjärnor i klassen, folk som ser oss måste tro att vi är dum i huvudet.

13:15 - Seminarium om "den kristna gudstjänsten" (känns suspekt att ha bibeln som kurslitteratur)

15:00 - Möte med UPP 2009 (Uppföljning 2009)

Därefter middag på universitet och lämna blod sen hem och ta det lugnt. Avslutar med ett erkännande, hade inte alls skrivit om min dag om den inte varit så späckad som den är =P. Jag vill inte ha medlidande (förutom från Josef men det kommer aldrig att hända) för allt är självvalt! Ha en bra alla ni som läser detta där ute.

Less på tekniken.

Min mobil dog igår på den annars så lyckade korrefesten, känns surt att den bara dog utan att "jag hade gjort något". Roligare då att AIK vann hockeyn med 4-1 och att man är hemma på besök i Skellefte under ett dygn =)

SJUKT sammanträffande.

Alla ni som något så när frekvent följer min blogg läste detta inlägg i fredags där jag bla skrev att det var läskigt hur låten spelades just efter jag skrivit in den som rubrik. Okej det var ett sjukt sammanträffande, nu kommer det ännu sjukare - sitter just nu och skriver i min veckobok om förra veckan. Just när jag skriver om vad jag gjorde i fredags börjar Friday I´m in love spelas, hur stor är chansen?

Jag har dessutom kollat upp så att den inte kör samma slinga eller något sådant och så är inte fallet. Jobbigt sammanträffande. Låten efter som jag lyssnar på nu är The Avalanches - Frontier Psychiatrist, roligt att de i denna låt sjunger "That boy needs theraphy", jag känner mig träffad efter de sammanträffanden jag just genomlidit =P

Lugnet före stormen.

Det är ett grymt vackert höstväder ute idag och det såg lika bra ut igår !! Tråkigt att man som vanligt har runt 1000-talet sidor som borde läsas analyseras och läras in. I längden är det dock värt det, om jag inte skulle läsa dubbelt skulle jag bli rätt rastlös sen är det skönt att kunna växla ämne och läsa om två helt skilda områden.

Tillbaka till vädret, trots att vi spelade fotboll igår och många hade shorts och t-shirt vittnar de gula löven på att något annat är på G. Det är dock inte bara det "fysiska" som vittnar om att vintern snart är här, Erik har i sin nya blogg delat med sig av sina spirituella krafter, läs och lär. I övrigt tickar livet på, korrefest på fredag och hem till Ske på lördag för att träffa släkt och fylla år.

A thin line.

Ikväll är det återspark, teman är yrken - det ska synas vilket yrke man försöker efterlikna. Jag bestämde mig i ett tidigt skede att vara kock, håller på att fixa med min hatt nu och upptäcker att det är en thin line mellan en kockhatt och en KKK-hatt, tror jag vet hur jag ska rita lite på den för att undvika missförstånd. Jag har blivit kass på att ladda upp bilder, ska bättra mig!

Friday, I´m in love.

Jag hade kunnat vara på någon fest nu eller gjort något annat aktivt men det är något speciellt med att ta en lugn kväll på en fredag eller lördag. Jag gillar det starkt men mest troligt finns det väl en gräns för när det blir tragiskt =P Skulle jag känna av lappsjukan är dock festen bara ca 9 meter bort dvs i Linus rum, men just nu nöjer jag mig med bra musik, lite småpyssel och en kall folköl (måste ha blivit gammal då jag kan dricka öl bara för att det är gott).

Ett sånt där sinnessjukt sammanträffande inträffade just - jag har 1729 st låtar på min I-tunesplaylist, en av dem är The Cure - Friday, I´m in love. Den började spelas just nu, efter jag skrivit titeln på inlägget. Helt klart läskigt och coolt på samma gång !! Ha en underbar helg alla där ute i vida världen.

Varför?

Jag vet att IKSU på en måndag någon gång mellan 17-21 är de sämsta tiderna att besöka gymmet men efter fyra timmars föreläsning med Sveriges sämsta didaktiker/pedagog var jag tvungen att ta ut mina aggressioner på något. Folk verkar på måndagar ha en ytterst tillfällig ångest över föregående helgs festande att det är oftast runt dubbelt så många där i jämförelse med alla andra vardagar. Det leder mig till mitt första - varför?

Mitt andra varför är en liten kombination med det första, när gymmet är folkfyllt försvinner alltid alla bänkar vid hantlarna först, på IKSU:s övervåning har de dock inrättat två bänkar med vikter. Det finns dock ett litet problem, hantlarna väger mellan 1-10 kg och 22-40 kg, dagens andra varför ? är här.

Någon som har en idé varför? =)

Klart och betart - vad ska vi fira med?

Jo efter att ha skrivit klart en väldigt seg hemtenta firar vi med Bloons 3 känns som att jag aldrig kommer förlåta Sunk för att han introducerade det spelet för mig !! Nu är det godnatt för kursintroduktion i två timmar och fyra timmar om kristendomens rötter imorgon, life is all good !!

1000 ord.

Nu är det uppförsbacke ska ni veta, har suttit och skrivit på hemtentan rätt intensivt både idag och igår. Jag en fråga av fyra kvar, måste skriva runt 1000 ord på den och det hela känns väldigt segt. Tur att vädret utanför medför att man vill sitta här tills imorgon, men kl 21 är det korrefika och innan dess ska detta vara klart!

Ödets ironi.

Igår när jag tvättade blev jag ett vittne till en kombination av ödets ironi och Murphys lag. Jag ska förklara händelseförloppet genom följande två bilder:




Nu tänker ni att jag blivit en i raden av hemska modebloggare som lägger upp sina kläder, där tar ni fel! Köpte två "bläck" t-shirtar på MQ för ett tag sen med något presentkort jag hade liggandes. Jag skulle sedan tvätta alltihopa i förrgår kväll.

Resultatet ser vi på bild 2 här under.





Jag hade lyckats med bedriften att tvätta fram en bläckfläck på min t-shirt med märket bläck, hur ironiskt är inte det på en skala mellan 1-10? Pennan bakom dådet hade lömskt legat kvar i maskinen sedan tvätten innan då den följt med in av misstag med en väska. Pennan skördade sedan vilt med offer i min vittvätt - denna t-shirt, min legendariska Wasa-fotbollskupps t-shirt, en pikétröja och lite kallingar föll alla offer för dess mörkblåa vrede!

Jag önskar att märket hade varit "fortune" eller något annat värt så här i efterhand
!

RSS 2.0