Promemoria 2 av 5.

Nu ska jag försöka skriva 2 sidor om Jean-Paul Sartre och hans teorier, till motivation så suger jag på en turkisk peber och lyssnar på Mr. Brightside. Ja jag ska börja blogga om roligare saker när mitt liv inte består av massa kurser, fullt upp men lärorikt sammanfattar mitt liv ganska bra. Om ni vill läsa om roligare grejer kan ni gå in på www.umpe.nu/hectos där jag bloggar om våran vårnollning, eller i alla fall kolla in bilderna!



The Killers - Mr. Brightside


Skidor på längden.

Jag försöker åka skidor 3-4 gånger i veckan nu inför Vasaloppet och jag har börjat gilla det mer och mer. Att lyssna på musik samtidigt som man flyger fram i det elljusupplysta spåret är helt fantastiskt, i förrgår åkte jag en runda relativt sent:

Jag vet att de släcker kl 23 och efter att ha åkt en mil var klockan 22:45, jag tänkte att jag skulle hinna 3 km till innan de släckte genom att ta en egen utsedd genväg på 5 km slingan. Problemet var bara att de släckte 22:55 innan jag tagit genvägen som sedan blev omöjlig att hitta i mörkret, det blev därför en 5 km-slinga till. Jag undrar lite över hur jag ska lyckas ta mig i mål på Vasaloppet då jag nu känner mig rätt knäckt efter att ha åkt 1,5-2 mil ?

Angående mitt och fröken Ahlbäcks vad så anser jag att tiden går ut först när jag har träffat henne "in person" för annars har jag ju inget bevis på att hon är hemma. Vadet var att jag skulle åka en mil skidor för varje dag hon var i Kina (något jag kläckte ur mig på fyllan). Hon var borta i 12 dagar och jag kanske inte riktigt är uppe i 12 mil än, men vem vet ??

Nu blir det spåret för att sedan i eftermiddag skriva det första av fem PM på vår roliga samhällskurs.



Hur lätt är det?

Att motivera sig till tentaplugg då det känns som man kan allt man läser men samtidigt vet att man inte gör det ?? En del av mig skriker skit i migrationstentan på onsdag och satsa på den förmodligen 17 gånger svårare tentan på fredag i etik (sett utifrån vad jag läst och förkunskaper). Jag hade tänkt plugga idag men istället blev det en mil i skidspåret och ikväll, ja ikväll ska klackar slås ihop och nya människor läras kännas för det är dags för Emils 4:e nollning (det låter lite tragiskt). Kvällens mål är att vi faddrar ska lära känna varandra bättre, erfarenheten från tidigare insparkar är att det brukar bli en blöt tillställning. Anders varnade också för sing star över telefonen!! =P

Nu ska jag värma skrivaren...

...tror jag har 10 saker i huvudet som jag ska skriva ut från datorn men jag har gått och samlat ihop dem för att skriva ut allt på samma gång. Den är fin min skrivare, har haft den i över ett år och plågat den med runt 1000 utskrifter skulle jag tro. Ryktet om min skrivare har spridits som en löpeld över Umeå och hon men även hon har utnyttjat den occasionally, imorgon kommer han över. Inte för att träffa mig utan för att plugga in sin CPU i min fina printer så att den spottar ut papper tills herrn är nöjd. Samtidigt ska jag le och stryka min fina skrivare på kanten så att den spinner extra mycket. Jag lever i den lilla villfarelsen att bläcket (visst går laserskrivare också på bläck?) för alltid kommer att räcka i min superskrivare men en dag kommer jag nog få krypa till korset.


Nästa vecka är det tentavecka, det innebär att jag från nu och 10 dagar framåt kommer att undansäga mig alla sociala kontakter för att umgås med böcker (undantaget helgkvällarna). Kurserna jag läser är intressanta men jag har kommit fram till att jag kommer bättre överens med människor, lite tråkigt att dessa inte ger högskolepoäng =P. Jag vet också att det låter som en insane-plan att läsa till 4-ämnes lärare istället för 2 på samma tid men hittills har det gått ganska bra och till sommaren är jag halvvägs i mitt dubbelläsande och om ett år är jag halvvägs i utbildningen. Nu började jag skriva massa om mig själv, men någon kanske var intresserad?

Mitt 2009 - Endast 363½ dagar.

Jag har blivit bestulen, bestulen av värdefull tid till följd av sjukdom! Ville inte skriva om det tidigare så att någon (läs Caroline Dahlgren) skulle börja känna sig sjuk, men då det nu gått tre dagar sedan nyårs och jag inte träffat någon förutom de i familjen anser jag faran vara över.

Vad hände då egentligen? Jo på nyårsnatten började jag må dåligt och kräkas (där fick jag för att jag senaste året gått runt och sagt att jag aldrig blir sjuk). Detta gav sig dock efter en natt och jag gick över till hög feber istället, allt detta resulterade i att jag sov 32 av de nya årets 36 timmar och sedan inte gjort något "aktivt" förrän idag. Läser på folks bloggar att det är kallt ute, reflekterar över att jag inte varit ut. Läser på folks bloggar att det hänt saker efter nyårsafton, reflekterar över att i min värld var nyårsafton igår. Med detta i bagaget vill jag tacka alla deltagare på nyårsfesten!! Om ni blivit sjuka och tvingade att söka läkarvård kan ni skicka räkningen till mig.

Hoppas alla får en bra fortsättning på det nya året, om jag har tid ska jag också skriva en sån här.

RSS 2.0