2016.

I slutet av lumpartiden i Boden under de första månaderna av 2006 lät jag alla lumpenpolare fylla i ett formulär där de fick berätta om vart de kom ifrån, sitt bästa lumpenminne och en hel del annat. En av punkterna var "Det här gör jag om 10 år", en dag som denna kommer jag ihåg mitt svar extra tydligt - Jag har avslutat och klarat min utbildning till gymnasielärare, fått jobb och slagit mig ned. Lever ett Svenssonliv som jag uppskattar med villa och barn. (Inte ordagrant men ungefär).

Idag skulle jag kunna spola fram tiden till 2016. Slippa studentlivet med plugg och känslan att alltid ha något över en; något man måste göra. Istället ha barn som förgyller dagen och ett arbete att trivas med, men detta är ju bara hur jag känner just idag när jag sitter med en rapport som ska vara klar på måndag. Känslan kanske går över och ett byte skulle ju resultera i sju förlorade år, något jag inte heller vill.

TGIF.

Helgen ska bestå av öl, samtal med vänner, lite utklädnad och en färdig rapport. Det har jag bestämt! Därför inleder jag med 'Friday, I´m in love', hallonmumrikar och lite skrivande på uppgiften. Ha en bra helg alla ni där ute =)

Imorgon är en annan dag.

Har tvättat, gjort intervjuerna och utformat ett litet syfte. Det får räcka för idag, skrivandet tar jag imorgon och gissningsvis framåt helgen. Känner samma känsla som när vi skrev uppsats i våras, man har bara ett visst antal tecken att skriva per vecka och denna vecka känns det som jag brände alldeles för många på geografihemtentan!

Nej, nu blir det att rycka upp sig, ta en dusch och cykla ned till Allstar för att förhoppningsvis se mig vinna mot Jenny (dvs AIK vinna mot Färjestad). Vi blir ett gäng på 8 pers så det blir trevligt =)

Bäst just nu!


Bruce Springsteen - Dancing in the dark

 


14 minuter.

Är svaret på frågan hur många minuter min dator kan vara igång utan sladd och med lägsta möjliga ljusstyrka. Av någon anledning känns det som det är under all kritik men då kom jag att tänka på Sunks dator vars batteri inte ens längre orkade med att starta upp datorn när det var "fulladdat" =P Den är ganska bra ändå min Acer, jag gillar den.

Nu ska jag skriva klart hemtentan så den är ur världen, sen ska jag fundera varför min vänstra trumhinna känns konstig och gör lite ont idag för att slutligen träna, städa, gå på årsmöte och ha ett försenat födelsedagsfika =).

Sveriges mest (o)musikaliska familj.

Jag var just på en promenad med syster till Coop och tillbaka, hela vägen hem gick vi och sjöng på låtar som vi kom att tänka på. Väldigt roligt =) Vi konstaterade att Idol-juryn eventuellt skulle låta oss gå vidare om de var under pistolhot, men bara eventuellt. Det är intressant att ingen i vår familj är musikalisk på något sätt men alla utom morsan tycker om att sjunga, det måste ju låta såååå mycket bättre för den som sjunger än de i omgivningen!

Nu ska jag kila iväg till Carro och Magnus för lite spel och söndagsmys, tillbaka till Umeå ikväll (får ju inte missa korridorsfika kl 21) ;)


Känner du igen någon?

Detta är mitt tredje år på Umeå universitet och igår fyllde jag 24 år. Har ingen ålderskris och läraryrket känns mer rätt för varje högskolpoäng som rullar in. Detta inlägg kommer dock varken att behandla ålderskriser eller läraryrket utan "människor på universitet som jag stöter på obehagligt ofta". Jag har under mina dryga två år på universitetet noterat en hop människor som helt enkelt är på samma ställe som jag lite för överraskande ofta för att det ska vara riktigt bekvämt. Människorna är inte platsbundna på något sätt, det vill säga att exempelvis kvinnan med färgat blondt hår och stabil stämma i Hum-fiket Humlan går bort. Det går dock oftast att ringa in ett område där de troligast hänger, nu kör vi:

Den blåögda och mörkhåriga juristbruden: Hänger mycket i trakterna kring de tysta studiesalarna i UB (Universitetsbiblioteket)  men också i Samhällsvetarhuset. Ni känner igen henne på att hon har stora blå ögon, alltid en "Jusek"väska och ofta klädd i typ klänning+leggings.

Mannen med den stirriga blicken: Förmodligen den mest "kända" av de personer som publiceras i denna lista. Med tighta röda jeans, vinterkängor, skägg och väldigt stirrig blick är det inte lätt att smälta in i omgivningen. Jag har sett honom mängder med gånger, senast kom han in på kvällskursen; lyssnade i kanske 10 minuter sen gick han. Jag kände mig övervakad och känner mig fortfarande övervakad, totalt icke-platsbunden och opålitlig. Myten går att han har mer än 1000 högskolepoäng.

Civilekonomtjejen med pagefrisyr: Det finns en tjej som är lång, smal med blond page som alltid återfinns längs väggarna i studiesalen, UB. Jag har aldrig sett henne kommunicera med någon men däremot med sjukt tjocka böcker om ekonomi, antingen är hon trög eller också läser hon flera kurser parallellt, välj själva!

Killen med final fantasyfrilla: Universitetets mest spaceade frisyr återfinner vi i lärarhuset, åtminstone ifjol och framförallt under den tiden vi satt och hårdpluggade NEK där. Jag har en tvångstanke att varje gång jag se han vissla lite på themet från bla Final fantasy 7 och 8 när man vinner en fight. Frisyren är halvlångt hår som spretar åt lite olika håll, eventuellt latinamerikanskt ursprung/bakgrund.

Tjejen med overall: Visst denna kategori kan det finnas många av, men hon jag tänker på känner ni igen på att mungiporna går lite nedåt så att hon ser konstant halvsur ut. Inte snällt att skriva så men jag känner ju henne inte. Hon hänger i MIT-huset (som alla andra tjejer med overall).

Den Tintin-liknande juristkillen: Jag ville egentligen få med att han se ut som en blandning mellan Tintin och katten Gustaf i titeln men kom inte på något bra. Nu senast såg jag han i KBC-huset men brukar stöta på han i UB när han sitter i basgruppsarbete.

Den korta killen som alltid tränar marklyft: Den mest platsbundna i hela listan och även den nyaste. Har under hösten sett honom 5-6 gånger på IKSU varav fyra varit i rummet med fria vikter där han lyft ohälsosamt mycket i rygglyft. Står han där fler gånger kommer jag att bli rädd.

Dessa sju är nog de jag stöter på oftast (utan att jag känner dem) på universitetet. Har medvetet inte tagit med någon på lärarutbildningen då det känns som att om jag känner någon i samma klass påverkar det om man lägger märke till folk eller inte. Kommentera om ni har någon jag glömt eller så ;)





Dagens tips x2.

Dagens tips till värda saker som man kan göra på internet är att bli medlem på denna sida som Gabi tipsade mig om för snart ett år sedan =) Väl där går ni med i "vetligan" och svarar på fyra frågor var fjärde dag (ungefär), tävlar hela tiden mot andra och den som är duktig flyttas uppåt i seriesystemet och den det går dåligt för flyttas ned - kul koncept på en "lagom" nivå!

Det andra tipset jag vill ge er läsare är brädspelet Ticket to ride, har inte blivit så positivt överraskad av ett spel på väldigt länge. Det finns så otroligt få spel som balanserar tur och skicklighet på detta fantastiska sätt (superlativen börjar sina).

As we go down life's lonesome highway
Seems the hardest thing to do is to find a friend or two
A helping hand - Some one who understands
That when you feel you've lost your way
You've got some one there to say "I'll show you"


Plötsligt händer det.

Den senaste veckan har jag haft mer tid än på länge men samtidigt varit lite apatisk, detta har resulterat i en hel del datorsittande. När jag sätter mig vid datorn gör jag följande saker, oftast i samma ordning:

1. Loggar in på MSN 2. Kollar om jag fått något mail där 3. Läser igenom nya inlägg i de 22 bloggar jag följer (som uppdateras med väldigt olika frekvens) 4. Kollar vad som hänt på FB 5. Kollar norran.se 6. Kollar dn.se

Efter detta börjar jag med det jag inte alls gillar, att slösurfa. När detta inträffade för ca 2 minuter sedan kände jag bara att NEJ nu är det slut med det planlösa surfandet! Kom nu att tänka på den gamla teliafamiljen från slutet av 90-talet och pappan i familjen säger något om svampplockning i Finland (?), ungefär så relevant känns den info man får ut av att bara slösurfa runt =P

Egokick?!

Sitter och skriver på en lite tråkig geografiuppgift, ni vet en sådan där uppgift som man försöker undvika så länge som möjligt. Jag har under den senaste timmen kommit på vettiga aktiviteter att göra istället, nu senast blev det att googla mitt eget namn. Fick 55 800 träffar, det roliga var att av de 10 länkarna på första sidan, var 3 st kopplade till mig så nu ska jag leva på det en stund =P. Hmm jag undrar om google har någon "storebrorsfunktion" dvs att sökmotorn känner att det är jag som söker och därför placerar mig bland de högsta träffarna för at göra mig glad?! Vad tror ni?

Miljö+Framtidsbloggen?

Är inne i en period där "hållbar utveckling" känns som något intressant, antar att det är ett resultat av de i denna tidigare nämnda kurserna jag läser just nu. Detta inlägg ska inte bli långt och jag tror inte heller att denna blogg enbart kommer att bli ett verktyg att prata om miljön eller framtiden, även om det är intressant. Vill dock ändå tipsa om denna artikel/essä publicerad av DN.

Jag tror det är ett långt steg att gå bort från ekonomisk tillväxt som länders största mål, men att gå små steg i den riktningen kanske är en början? Det kommer alltid en morgondag, en ny tid, även om vi försöker leva i nuet måste man ibland blicka framåt också. Kanske inte för vår egen del, men för våra barn och framtida generationers skull.


Andra sidan Atlanten 2010/11, vem är på?

Ett av mina tidigare inlägg hette ju "En bild säger mer än 1000 ord.", i detta fall säger 9 bilder mer än 900 ord. Jag vill och ska ut på en långresa nästa år och bilderna här några av massor med platser som jag vill se!

Den sista bilden är en lama från Peru, men nu till den lilla tävlingen. Vart är de andra 8 korten knäppta? Jag vill ha namn på motivet samt land eller där det är möjligt stad. Vinnaren är den som först kommenterar rätt svar ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laman fick vara med för att den ser sjukt ensam ut på kortet!

 


Studieuppehåll?

Funderar på att ta studieuppehåll och använda all min vakna tid till detta 18000-bitars pussel från Ravensburger, det är sjukt snyggt och finns på World of boardgames för den nätta summan 1299 :-.

Att färdigställa detta pussel är nog en känsla som vida skulle överstiga känslan att "klara av" kursen Allmänt UtbildningsOmråde 1, men det kanske bara är jag?


Traditioner.

Jag gillar traditioner, ikväll är tredje året i rad vi i korridoren har en korridorsfest på fredagen den andra helgen i oktober. Det kommer alltid mycket folk och jag tror det kommer bli en bra kväll =) Nu väntar jag bara på att det blir dags att gå och köpa en pizza =) Det var allt för denna gång, ha en bra helg alla som läser!

Teknikutveckling = Problemlösning?

Tidigare i veckan var jag min vana trogen och kollade på nyheterna i nyhetsmorgon, ett inslag var från någon teknikmässa i Japan där de utvecklat en teknik för att styra TV:n med bara händerna (död åt fjärrkontrollen). En annan grej jag fascinerades av var när en av produktutvecklarna beskrev hur de utvecklat en robot som inte kunde krocka med andra robotar för att de kopierat en algoritm från hur fiskstimm rör sig, denna teknik var tänkt att på något sätt användas i framtidens stadstrafik. När nyheterna var över fortsatte morgonsoffan med recensioner av TV-spel, det första som kommer upp där är IToy, något tillägg till PS3 som gör att barnen kan leka med ett litet digitalt djur (som påminner om en mogwai i filmen Gremlins för er som minns dem). Spelet fungerar som så att en liten webkamera filmar barnen och projicerar in dem i TV:n med det lilla djuret som man sedan kan klappa, mata, klä ut etc.

Det jag skrivit om ovan är inga revolutionerande grejer som exempelvis internet men det gör ändå att jag vill låsa in mig på studentrummet och förneka att jag inte riktigt hänger med i allt som händer på tekniksidan genom att varva Super Mario World till Snes utan att dö en enda gång.

Läser just nu en kurs som heter 'Ekologi och energi' i planeringen och en annan som heter 'Den globala utmaningen', båda kurserna har en touch av Hållbar utveckling och vad som måste göras för att vi inte ska konsumera upp vårt klot. Jag tror på tekniken och att vi genom denna kommer att klara denna utmaning, hur det slutar får nog ingen nu levande uppleva men tänk dig känslan att leva i ett samhälle där vi tar hand om vårt jordklot samtidigt som alla har en vettig levnadsstandrad. Det låter och är en utopi, men jag drömmer vidare, trots att jag drömmer diskar jag likt förbannat under rinnande varmvatten och duschar lite längre än vad jag behöver.

"Gillar du att vinna men hatar att förlora"?

Den bästa reklamen just nu är helt klart premieobligationreklamerna där folk blir sjukt dåliga förlorare. Läste via flashback att allt är nyinspelat och fick det bekräftat via denna sida.  Stal dem av någon som lagt upp dem på facebook, riktigt kul:

Arne Hegerfors tålamod är lite för bra för att vara sant och varför kopplar man inte bort ljudet från han som är dålig förlorare?

 

Harald Treutiger klarar sig bra också =)


Tröstar mig med dessa klipp när Skellefteå ligger under med 4-0 mot Modo borta och jag har lite tråkig seminarielitteratur att läsa =/


Från I 19 till P 5.

En kall höstdag som denna tänker jag mig tillbaka 4 år då vi varje morgon i Boden promenerade ca 2 km från I 19 till P 5 för att genomgå vagnsutbildning på stridsfordon 90. Aldrig har jag lärt mig så mycket om något som jag mest troligt aldrig kommer att ha nytta av i livet. Får jag nytta av det har jag antingen fått en knäpp och sökt utlandstjänst (något jag starkt betvivlar) eller också står "ryssen" eller någon annan och knackar på vid gränsen (vilket innebär att vi är körda ändå) =P Avslutar med en bild som jag stulit från någon sida, vi kanske inte gick i lika sluten formation på vägen till P 5 men traska gjorde vi i mängder =P


Det här med att blogga.

Jag undrar lite över varför jag aldrig kommer på något kul att skriva när det finns tid till det? Idag är/har varit en dag helt utan måsten vilket är skönt, inget inplanerat eller så. Kände att jag skulle vilja skriva något revolutionerande men tankeverksamheten är rätt låg. Funderar på att rensa huvudet med att städa mitt rum =)

Bloggar kanske senare om jag hittar på något kul!

Ps. Lyssnar i skrivandets stund på Lady Gaga - Just dance och kommer på mig själv att alltid tänka på syster när Gaga sjunger "What's the name of this club? I can't remember but it's alright" Ds

RSS 2.0