Nöjd med panelens röstning!

Godkväll eller godnatt om ni hellre vill det. Nu har röstningen efter några veckors fixande och trixande avgjorts :) Lite synd att det bara blev runt hälften av antalet röster jämfört med ifjol men det kan bero på att det var lite för mycket alternativ i år. Här följer röstningen baklänges, minst röster först för att sedan avslutas med de två vinnande bidragens videor :)

I årets omröstning fanns det 16 st bidrag och det är faktiskt bara två som inte fått några röster alls --> Bananrama - Cruel Summer, kanske lite för lugn för att bli en sommarhit. Det gick dock bättre för Saras andra bidrag. Den andra låten utan röst var Journey - Ask the lonely, en bra låt men jag kan tro att Journey fått lite för mycket utrymme här på sommarlåtsomröstningen de senaste åren.

Totalt är det 5 låtar som skrapat ihop en ynka röst och slutar därmed på en delad 10:e plats. Dessa är: Mott the Hoople - All the young dudes, Cheap Trick - Surrender, Queen - Princess of the universe, Rolling stones - Paint it black och Lill Babs - Gröna, granna, sköna, sanna, sommar. Mycket rock som här bara fått en röst.

På en delad femte plats hittar vi också 5 låtar som alla fått 2 röster. De fem låtarna som delar denna plats på den bättre halvan av listan är: Rick Springfield - Jessies girl, Kiss - Heavens on fire, Survivor - Burning heart, Cornelis Vreeswijk - Turistens klagan och Kool & the gang - Fresh.

Vi har därmed en ren 4:a, 3:a, 2:a och 1:a! I denna omröstning är dock både ettan och tvåan vinnare :)

På fjärde plats (3 röster): GES - När vi gräver guld i USA --> Ingen direkt överraskning när det kommer till en bra svensk sommarlåt.

På tredje plats (5 röster): Magnus Uggla - Trubaduren --> Klockren text men kanske saknades lite drag i låten för att inte få det till en efterfest :P

På andra plats (7 röster):

Slade - Run runaway

 

På en första plats (9 röster) i 2011-års sommarlåtsomröstning:

The Outfield - Your love

Nu håller mina ögonlock på att stanna butiken så nu är det dags att poola med John Blund! Jag är nöjd med låtarna som vann och jag tror ni andra är det med?! Ha en fortsatt bra helg :)


Kandidater för sommaren 2011!

Hej panelen! Nu har jag äntligen fått/tagit mig tid till att utse de låtar som kandiderar till de 2 platserna som årets sommarlåtar 2011. Av de 28 förslagen som kom in gick 5 st bort för att de var lite för nya, några till försvann då de inte föll in i juryns (dvs. jag) smak. Alla har dock fått med minst en låt, om man hållit sig inom kriterierna vill säga.

Reglerna för detta års röstning är precis som tidigare, en person får rösta på två låtar en gång. För att rösten ska räknas måste namn skrivas. För att krydda till det hela lite extra då ni läsare fått nominera är det inte tillåtet att rösta på sina egna låtar! Har aldrig haft så här många kandidater tidigare så jag hoppas ändå att ni tar er tid och lyssnar lite på alla de 16 låtarna.



Bidrag 1:
Survivor - Burning Heart (Tips från DB, känns som en liten "underdog" i skuggan av Eye of the tiger, som iof inte är med, lyssna och se vad du känner!)



Bidrag 2:
Rick Springfield - Jessie's Girl (Samme bjuder på denna klassiker, hörde den faktiskt idag på ICA också)




Bidrag 3:
Magnus Uggla - Trubaduren (Maddes bidrag, tyvärr blev det en halvkass liveinspelning då de riktiga versionerna var spärrade på youtube)



Bidrag 4:
Slade - Run Runaway (Ett bidrag från Sara som alltid levererar låtar som går långt, lite av en förhandsfavorit kanske?)



Bidrag 5:
The Outfield - Your Love (Mitt eget bidrag till detta års nomineringsomröstning, spelas denna låt på en fest blir alla pepp!)


Bidrag 6:
Lill-Babs - Gröna, Granna, Sköna, Sanna, Sommar (Linns bidrag där hon tagit fasta på kriteriet minst 10 år och tagit något från början på 60-talet! Det sjungs om sommar men frågan är om det ger någon sorts sommarfeeling till panelen?)



Bidrag 7:
Kool & The Gang - Fresh (Koolt och Fräscht säger Lisa, men vad tycker du som röstar?)




Bidrag 8:
Queen - Princess Of The Universe (Lite Highlandermusik från Gustav, kanske bra för att hedra Freddie Mercury då det i år är 20 år sedan han dog?)




Bidrag 9:
The Rolling Stones - Paint It Black (En svart sommar kanske? Bra drag i gubbarna, tillräckligt bra drag för dig?)




Bidrag 10:
Mott the Hoople - All The Young Dudes (Påminner en aning om fjolårssegraren Boston - More than a feeling, möjligtvis lite långsammare, frågan är dock om det är något du vill höra under sommaren?)




Bidrag 11:
GES - När Vi Gräver Guld I USA (Under de tidigare 7 somrarna har det aldrig blivit ett svenskt bidrag som kvalat in, är DB:s andra bidrag bra nog?)




Bidrag 12:
Bananarama - Cruel Summer (Tur att låten är bättre än artistnamnet! Saras andra bidrag är en riktig gammal sommarplåga, frågan är om den får plåga i sommar igen?)




Bidrag 13:
Cornelis Vreeswijk - Turistens Klagan (Linns andra bidrag är också en svensk möjlighet till att slå in sig på listan, ingen slår Cornelis när det gäller visor men är det tillräckligt för att komma in på listan?)




Bidrag 14:
Journet - Ask The Lonely (Lisa skrev själv, ingen sommar utan Journey och så är det ju! Frågan är bara om det räcker för att vinna? Don't Stop Believing lyckades år 2009 medans Anyway You Want It varit nominerat men inte lyckats)




Bidrag 15:
Kiss - Heavens On Fire (Mera rock från Josef, fick ju klagomål pga för mycket gubbrock, får se hur det går för rocken i år?)




Bidrag 16:
Cheap Trick - Surrender (Tobbes andra bidrag som kvalar in är en låt med bra gung i, får se vad panelen säger?)

Hoppas du kollade igenom alla låtar?! Isf är det bara själva röstningen som är kvar. Namn och de TVÅ låtar du vill ska vinna här under:

RSS 2.0