En av livets många lärdomar!

Idag vaknade jag upp ensam i morsan och farsan hus efter att ha uppvaktat Linnea och gjort en bra bowlinginsats i farsans korpenlag igår. När jag tagit mig upp hittade jag i ett hörn på mitt gamla rum en flyttkartong med grejer som aldrig följt med till Umeå. Guldklimpen bland dessa var den bok jag skapade i slutet av värnplikten. I denna bok finns foton på ca 200 st av de som låg inne samtidigt som mig dessutom har varje person fyllt i lite info om sig själv och minnen från lumpen.

Det var nostalgiskt att läsa och jag tänkte vilken tid jag måste ha lagt ned på det hela då säkert 95 % av alla på bild hade lämnat in lappen också. Då, för snart fem år sedan, kom jag ihåg att jag tyckte det var väldigt störande att några få inte hade lämnat in lappen så att boken kunde bli "komplett". Idag känner jag mig nöjd över att boken finns kvar som minne och att en väldigt stor del svarade =) Jag hoppas att jag till framtiden därmed lärt mig att allt inte behöver vara perfekt, för det mesta duger det som vår kursansvarige sa i våras "tillräckligt bra är bra nog".

Kolla förresten in min nya resedagbok på resedagboken.se, EmilMarklund heter min användare. Är ju mindre än tre veckor kvar nu!

Mellan tummen och pekfingret.

Sitter och väljer ut kort från i princip hela 2009 och 2010, det är runt 3000 bilder och funderar nu över hur mycket som är rimligt att framkalla? Hur många, på ett ungefär, hade du framkallat?

112 och Nydalasjön!

Då har man för första gången i sitt snart 25 åriga liv fått ringa 112. Igår satt jag och Linn tillsammans med Sofia och Frida (samt Frida och Daniels söta hund Ronja) runt en timme på Kinabron vid Nydalasjön och lapade sol! När vi skulle gå tillbaka och kom upp under gångtunneln såg vi en kvinna i 65-års åldern som med böjd rygg korsade cykelvägen och gick upp för backen på andra sidan där hon föll ihop. Jag gick fram för att se hur det var fatt med kvinnan och upptäckte då att hon var svår att kommunicera med, mest troligt påverkad av alkhol eller ännu troligare starkare grejer och samt blödde lätt från ett ytligt sår i pannan. Jag frågade om hon ville att jag skulle ringa ambulans men det ville hon inte sen skulle hon ha med mig och Linn någonstans.

Istället för att hänga med gick vi lite avsides och ringde larmcentralen som kopplade mig till polisen då alla ambulanser var upptagna. När jag pratade med operatören hos polisen fick jag höra att en bil redan var på väg och snart skulle vara på plats, i samma sekund såg jag polisbilen och viftade till dem varpå de körde fram och intervjuade mig lite snabbt. Jag och Linn lämnade sedan poliserna och kvinnan till dess öde och köpte varsin glass i Brittsommarvärmen!

Jag tänkte avsluta detta inlägg (har slöskrivit på det till och från idag) med att lägga upp en bild på Nydalasjön vilket inlägget började med. Nydalas friluftsområde, sjön och därikring är en riktigt bra miljö att ha ett stenkast från där man bor. På förmiddagen sprang jag ett varv runt och beundrade alla begynnande höstfärger och pittoreska bryggor. Vintertid kan man åka skidor, antingen på sjön eller i det närliggande spåret. När det sedan blir vårvinter är det grill och lekdags på isen och på våren är det skönt att sitta och sola efter vinterns D-vitaminbrist. Sommartid är bad en bra grej eftersom att sjön är grund och värms upp fort.

Hittade fina bilder från alla årstider utom en varm sommardag, men då sista bilden är tagen i maj får den gälla för både vår och sommar ;) Nu är det godnatt för att fortsätta min goda träningsvana imorgon =P

 


Ledig men ändå inte!

Jag är ledig men har hela tiden något för mig. Klagar inte alls för det finns helt enkelt lite för mycket trevligt folk i min omgivning som vill göra roliga saker =) Ikväll blir det fest, en fest där många är inne på sluttampen eller i alla fall andra halvan av lärarprogrammet. Vad passar då bättre än att bjuda på ett kort från Hectos inspark 2007 med faddrar och nollor från Umpes brännbollscup?!

Hoppas alla får en bra kväll för det har jag tänkt ha!


RSS 2.0