Lika som bär?

Avslutar en lång och produktiv dag, med arbete och musiktävlingskapande med en "lika som bär" som gnagt mig så här i VM-tider. Hittar inga riktigt bra bilder men tycker att de är riktigt lika varandra, att det skiljer runt 30 år mellan dem gör det hela svårare också:

Lionel Messi?

Steve Perry? (Fd. sångare i Journey)

Nu vill jag veta din åsikt, om man bortser från Perrys lite mer långsmala snok visst är de ruggit lika?

Godnatt världen =)


I need(ed) a visit to Barcelona. (Del 2)

Här kommer fortsättningen på vår resa, hoppas ni läser njuter lika mycket av bilderna som vi gjorde när vi var på plats ;)

Dag 4



Utsikten från vårt hostel rymde förutom moderna muséets innergård (i bakgrunden) en innergård som utgör en lekplats för mängder av 1-2 åringar på dagis =) Var alltid någon som var lite ledsen, vi tyckte också lite synd om dem i den inte allt för stimulerande lekmiljön.



Barcelonas huvudattraktion och stolthet - Temple Expiatori de la Sagrada Familía (Heliga familjens botgöringstempel), eller kort och gott Sagrada Familía. Då Antonio Gaudís mästerverk inte kommer att stå klart förrän tidigast år 2026 valde vi att beundra kulturarvet utifrån =) Byggnadsprocessen är i mina ögon långsam, inleddes år 1882 och pågår fortfarande. Gaudí verkar för övrigt ha designat i princip hela Barcelona och hans namn hördes till höger och vänster.



Mitt bevis (utöver de 4-5 gigantiska lyftkranarna) på att det fortfarande byggs. En arbetare blåser ut byggdamm ur hål till någon del av Basilikan.



Den övre delen av katedralen framifrån, svårt att få med alltihop trots ganska vid vinkel på objektivet.



Vi fortsatte dagen i Gaudís fotspår (med hjälp av våra tunnelbanekort) till de modernistiska kvarteren där jag primärdrack kaffe från Starbucks samt fotade denna hörnbyggnad - Casa Milá tror jag den heter.



På andra sidan fanns ett till hus casa Battló, där jag anade ett visst överskott av kakel och mosaik då fasaderna till stor del var uppbyggda av detta ;)



Farsan fyllde ju år den 8:e juni och det tänkte vi fira på distans ;) Jag och Linn sökte oss till baren Xampanyet (se ovan) i stadsdelen La Riberia där vi mötte upp med Johanna, Maja, Hanna och Sanna (se nedan) för en liten festkväll.



Skelleftetjejerna som åt Tapas och drack vin, vi hade redan käkat men köpte i alla fall en likadan vinare =P Kul att träffa lite kända ansikten på bortaplan!



Det skålades litegrann (ja jag dricker vin ur ett ölglas).



Vi fortsatte till ett annat ställe där vi "hittade" lite mer dryck (kan någon förklara mina händer och armar i högra nedre hörnet? Min underarm ser ut som ett lår.)



Del 3 av kvällen avslutades på trappen till den stora basilikan Santa maria del Mar, säkert inte det bästa stället men vi tyckte det var skönt att sitta på trappen och köra lite musiktävling. Hemgång vid halv två, tunnelbanan var stängd så vi fick en härlig promenad hem.

Dag 5



Dåligt väder denna dag så jag tog med mig Linn och hennes snygga tvillingsyster Lina till ett superbra fik nära Sagrada família. Efter några otroligt intensiva dagar (i kombination med lite "dagen efter trötthet") tog vi det lugnt. På fiket skrev vi vykort till icke-internetberidna släktingar (dvs. mest troligt inte ni som läser detta blogginlägg så ni får hålla till godo med det här! =P).



En sväng på huvudgatan La Rambla som de flesta andra kvällar. Här har vi Jokern, en av många performance artists som visar upp sig på gatan och tjänar en slant.

Dag 6



Efter att kvällen innan noga studerat timrapporten för vädre på Yr.no hade Linn kommit fram till att det från kl 14:00 och framåt skulle vara sol. Vi befann oss på stranden strax efter kl. 14 och YR svek inte, molnen skingrades och vi fick en halvdag i solen =) Varning för starka bilder!



Den finare sanden på stranden Mar bella, en av de längre bort var nästan folktom, förutom några nudister. Utöver hängpungarna (varför är nästan aldrig kvinnor eller mer vältränade/yngre/snygga män nudister?) var det också gul flagg på stranden med stora vågor. Vi tog mod till oss och utmanade dem!



Trots de hemska bilderna kan jag rapportera att vi klarade oss med livet i behåll. Linn fick dock lite skrapsår på benen och vi övervägde amputering ett tag.



Jag fick för mig att ta en liten beachlöpning bort till byggnaden på bilden och tillbaka. Det var jobbigare än vanligt att springa i sanden då de tidigare regnet gjorde att jag på vissa ställen sjönk ned en decimeter. Fotograf: En road Linn!



Ni kan ju gissa vems fot som är vems!



Bästa middagen! Jätteräkor och "Fish of the day", riktigt gott efter stranden =)

Dag 7




Till den sista dagen hade vi valt att spara Barcelonas största grönområde --> Montjuïc. Våra mål för dagen var 1700-talsborgen Castell de Montjuïc, Olympiastadion från OS i Barcelona 1992 och fontänen framför nationalpalatset vid foten av kullen. På detta kort sitter Linn i linbanan på vägen upp, förutom utsikten fick vi lite gungande inkluderat (inget för de höjdrädda).



Vissa spår från Boden består! Jag hittade en kanon som var laddade med farliga grejer...



...massor med skräp!



Efter att ha tagit denna bild med industrihamnen och havet i bakgrunden bestämde vi oss för att gå de ca 2 km runt borgen =) En mysig promenad där enda sällskapet var vilda katter och några svettiga löpare.



Fästningen har under historien varit hatad av Barcelonas invånare då den i mycket stor utsträckning använts till att hålla den Katalanska befolkningen i schak. Med turisters ögon upplevdes Castello de Montjuïc som en ganska gemytlig plats, som exempelvis på detta kort där SommarLinn hittat lite fina blommor att posera framför!



Jag med ett försök att ta mig in i borgen. (Det misslyckades och vi fick gå runt =P)



Vägen runt =)



Under en liten avstickare hittade vi den sydöstra kyrkogården i Barcelona. Det var lite ovant att se 6 st. gravstenar staplade i höjd och frågan som uppkom var, hur gör man om någon avliden släkting ligger på den översta raden? (ca 3,5-4 meter upp i luften).



Jag är lite konfunderad efter att ha öppnat ett Kinderägg, det var tvådelat med vit choklad och några chokladkulor på ena sidan och en leksak på den andra sidan. Vi blev väldigt överraskade så man kan säga att Kinder lyckades lura oss iaf =P Leksaken gömdes sedan på Castell de Montjuïc, får se om den är kvar vid nästa besök i Barcelona ;)



Barcelonas olympiastadion sett från Montjuïc högre höjder =)



Den olympiska stadions insida, mina minnen från Barcelona-OS är dock högst begränsade då jag var 6 år. Är dock ganska säker på att Carl Lewis var med och att jag tyckte han var grym!



Vi hade tänkt avsluta dagen med fontänshowen framför nationalpalatset (allt stod klart till världsutställningen 1929). Vår guidebok svek oss lite när den skrev att fontänshowen skulle starta kl 19, vid fontänen upptäckte vi att fr.o.m. den 1 maj startade först kl 21. Vi bestämde oss därför att åka tillbaka till centrum, käka, packa och återkomma till ljusshowen som ett sista stopp på resan...



Mäktig fontän, kan tänka mig att det är ett miniBellagio. Har ju aldrig varit där men det var en riktig härlig show och kombinationen med musik gjorde det hela ännu grymmare! På väg därifrån var vi såhär nöjda både med showen och semestern i sin helhet (notera min charmerande dubbelhaka, den bjuder jag på ;):



Dag 8



På vägen hem hade vi ca 6 timmars väntan på Y-bussen hem i Sthlm. På Buttericks hittade Linn sitt nya favoritförkläde, men efter ett allt för vidlyftigt leverne i Barcelona så blev det ingen affär =P

Bra jobbat ni som kollat igenom allt! Nu är jag less på att skriva och framförallt att ladda upp bilder men nu var denna resa förevigad i etern =) Ska ta upp bloggandet nu i sommar!

I need(ed) a visit to Barcelona. (Del 1)

Då var man hemma igen i den svenska högsommaren med +15 grader och mulet väder. Har haft en helt underbar vecka i Barcelona och tänkte återge den i framförallt bilder här på bloggen som inte är uppdaterad på 2,5 veckor =/.

Skyller på resan och att det var mycket plugg där i slutet men nu behöver jag inte tänka på det längre. Runt 360 hp har lagts till handlingarna under de senaste tre åren, min stora utmaning under denna tid har varit att ha ett fungerande socialt liv och samtidigt klara studierna. Kan väl sammanfatta det hela med att allt flöt på i en funktionell vardag fram till april och maj i år då jag kombinerade praktik med geografi på distans (heltid) och spanska (halvtid). Hade kanske 10 tillfällen under dessa två månader då jag gjorde något annat än att plugga, planera, ha lektioner eller jobba på coop bygg och hade det varit under en ännu längre period hade jag nog gått in i väggen. Erfarenheten av att läsa dubbelt är delad, för att lyckas bra ska man kunna avvara ledig tid och ha ett uttalat mål med det hela. Jag är glad över att läst så mycket under dessa tre år men det skulle aldrig falla mig in att göra om samma sak igen, de två kvarvarande åren blir det fokus på en kurs och fritidsintressen istället. Nog om detta, här kommer Barcelona i bilder:

Dag 1



Dag 0 egentligen, inledde med att spendera fredagen med en natt på Arlanda. Härlig solnedgång i Skycity!



Promenad ned till den fullsmockade stranden, ryktet sa att det var mindre folk på stränderna längre bort. Något vi också fick bekräftat senare under veckan!



Linn blev glad när det äntligen blev middag första dagen (Visst är pommes frittesen ruggit lika snacks "Pommes Pinnes"?)



Trötta som bara den avslutade vi den första dagen som sig bör med una cerveza y una copa vino blanco på ett soft studenthak mittemot vårt hostel.

Dag 2



Dåligt väder denna andra dag så det blev mycket vandring i de gotiska kvarteren utan något speciellt mål. Vi hittade en katolsk mässa som vi skamlöst fotade.



Denna vackra fontän stod på katedralens innergård =)



Helt plötsligt stod vi framför den ännu större 'La Catedral' där det var ganska turisttätt och Linn fick klä på sig lite för att komma in.



Katedralen var riktigt stor, kändes dock som man störde den pågående mässan genom att stå längst bak och fotografera, MEN är man turist så måste rollen tas på allvar.




Alla katedraler och allt gående gjorde att vi blev ölsugna, tur att det aldrig var långt till närmsta öl! (Linn drack nästan en hel =P)



Efter att ha varit väldigt politiskt korrekta var det en skön kontrast att gå från katolska präster till erotikmuseumet (om det är en nära eller mer avlägsen koppling får ni bedömma själva). Under ca 1,5 timmar kollade vi på allt i erotikväg, ett urval av det vi såg följer på följande bilder men bl.a. 2 meter stor träpenis (torget i Skellefteå har dock en större fallos), porslinsfigurer i olika ställningar, trädildos i alla möjliga former, en penis med penis (jättekonstigt) samt mer modern erotikkonst. Resten av dagen blev lugn med siesta och en god middag samt lite öl+vin (standard för alla kvällar).





Linn tyckte att stackarn hade så liten så hon valde att censurera!





Dag 3



Vi besökte Parc d' Labyrint, en av mina absoluta höjdpunkter på resan! Har alltid gillat labyrinter, tror det beror på minoutaurer och typ Heroes of mght and magic. Riktigt kul att förlora sig själv i gångarna av buskar (även om Linn vann och hann först till mitten, skyller på att min första väg bara bestod av återvändsgränder).



Jag höll sedan på att bli indragen i buskaget av något djur, kan ha varit den tidigare nämnda minoutauren ;) Men som tur var överlevde jag!



Svårt att få en bild över hela labyrinten men här är det bästa försöket, den var inte hur stor som helst och efter 30-45 min hade man ganska bra överblick, jag fick blodad tand och vill besöka världens största labyrintpark. Får googla fram vilken det är!



Åkte sedan vidare till Parc Güell, vackra mosaikbyggnader m.m. men i förhållande till labyrinterna var varken jag eller Linn så imponerade men helt klart värd ett besök!



Vi fick också se hur en av alla "gatuartister" (söker ett bra samlingsnamn?) åkte dit, mannen utan huvud hade inte en chans att upptäcka polisen förrän det var för sent!



Från parken hade vi utsikt över La Sagrada Familía som vi senare under veckan skulle besöka (se del 2).



Under kvällen fascinerades vi av denna man på La Rambla som på ca 10 minuter spraymålade fantastiska konstverk i A3-storlek!

Det var de första tre dagarna på resan i bilder! Resterande typ fem dagar kommer senare idag, ska iväg och lira lite brädspel en sväng nu =)






RSS 2.0