"Coop Bygg, det är Emil"

Har jobbat idag, schema mellan 09-18 men åkte på stängning då Nina var sjuk. I nästan 12 timmar har jag betjänt allt från väldigt tacksamma kunder till otacksamma, hem i 11 timmar för att ladda upp. Imorgon blir det 8 timmar till, inte mycket till vardagsliv förutom jobb !!

Ibland undrar man ?

Läser följande rader på aftonbladet.se och förundras hur en del människor i auktoritetspositioner kan utnyttja detta i ursinne:

Läkare misstänkt för sexövergrepp
Patienter polisanmäler läkare för sexövergrepp
HÄRJEDALEN. Tre kvinnor har polisanmält en läkare för sexuella övergrepp. Istället för vård ska de ha fått fingrar upptryckta i underlivet. – Jag grät så fort jag lämnade hans kontor, säger en av kvinnorna. En läkare vid en hälsocentral i Härjedalen har polisanmälts av tre kvinnor. En av kvinnorna är 19 år och besökte läkaren för några veckor sedan. – Jag skulle få medicin mot min magkatarr. Men han sa åt mig att jag skulle ta av kläderna.

Det finns mycket i detta som gör mig upprörd och rädd, det jag blir mest rädd för är nog hur ett rötägg som denna kille kan komma in och genomgå en läkarutbildning utan vidare. Tänk vilket ansvar som ligger på våra läkare och hur mycket alla "goda" läkare i yrkeskåren ska skämmas. Läkaren i artikeln kanske inte riktigt tänkte så långt, ev tänkte han kanske att kvinnorna VILLE att han skulle göra detta och att de skulle hålla tyst om det (?). Argumentet är av ringa kvalité. V

ad som rör sig i läkarens huvud får vi nog aldrig veta, men att det är ett sjukt beteende, det mina vänner är dagens sanning.

"Det hårda livet" - intervju från verkligheten.

Det är inte var dag man får tillfället att intervjua följande kroppsdel - Richard Lindströms lever, i eget högt organ (?).


Richards lever - LIVER PROTOTYPE 579 - GENERATION X står för dagens intervju.

Hur känns det att vara lever till en värd vilken festar i snitt tre gånger i veckan nu under sommaren ?

- Mot alla odds känns det helt okej, jag har försökt vila upp mig under det mörka vinterhalvåret då jag vet sen tidigare vad som händer på sommaren men denna har helt klart varit hårdast någonsin så här långt, både för mig och min värd.

Vad gör att du klarar det bättre än andra levrar som hamnar på sjukan för rehabilitering ?

-
Jo min värd är väldigt lyckligt lottad, han var en av de första testpersonerna för 1985 års projekt "Liver for life". Ett projekt från Yale university där levrar hos 100 personer världen över genmanipulerades och fick sin lever uppgraderad till LIVER PROTOTYPE 579 - GENERATION X. Detta gör att jag har flera olika separata funktioner till skillnad från en vanlig lever som renar allt på samma sätt. Jag har flera olika kanaler i mig vilket gör att olika sorters alkoholhaltiga drycker renas på olika ställen, dessa är speciellt kalibrerade för att klara olika drycker ex. en för öl, en för sprit, en för vin etc. Den grå kanalen som spänner på utsidan av mig (se bild) där är expresskanalen, i den renas alkohol vid allt för snabbt intag. Expresskanalen får jag ofta använda flitigt när min värd umgås med sitt grabbgäng. Ej nedbrytbara ämnen vilka i vanliga fall bryter ned folks levrar samlas i den gröna säcken sk "victory bag" vilken innehåller aktiva tungmetaller som bryter ned allt.

Det låter ju som att du är den ultimata levern, varför har inte alla utrustat med en kopia av dig ?

-
Den första faktorn är ju att det är väldigt dyrt, pengarna förvaltas bättre genom att exempelvis stoppa AIDS-katastrofen än att lindra I-landsproblemet alkolism. Utöver detta har också några bieffektter upptäckts, värdpersonerna tenderar att bli VÄLDIGT dåliga förlorare samt visa tendens på sommaralkoholism då deras lever tål allt. Utöver detta utrustas också värdpersonen med en stabil hårväxt i ansiktet oavsett om man är kvinna eller man. Ett problem är också att värdpersoner vilka är utrustade med LIVER PROTOTYPE 579 - GENERATION X dvs jag, inte förstår att riskerna för att skada andra organ i kroppen fortfarande är lika stor. Njursvikt och magsår är vanliga åkommor.

Då hade jag inga fler frågor, får ta och önska dig lycka till i framtiden! Vad står näst på programmet ?


- Jadu, jag antar att min värdperson tänkt besöka stadsfesten under 4 dagar så under inledningen av denna vecka samlar jag på mig vitaminer och annat bränsle för att kunna klara av nedbrytningen av all intagen dryck. Richard och jag har ett samarbete, när jag gör mitt jobb brukar jag belönas med coca-cola och pizza dagen efter. Tyvärr är samarbetet mellan Richard och vissa delar av det centrala nervsystemet exempelvis hjärnan inte lika bra dagen efter. Detta resulterar i att han ofta får huvudvärk, men om du frågar han om han haft ont i levern dagen efter någon gång kan jag garantera att svaret blir nej.

Tack för att du tog dig tid !!

-
Tack själv !!

Smygen efter millenieskiftet.

När jag var liten spelade jag rätt mycket femkortspoker med min gode far som då väldigt ofta drog "smygen" i hopp om att få bättre kort (dvs att ha korten på hög och sakta dra dem i sidled för att se vad det är). Idag gick jag in på studera.nu för att dra min "smygen" idag 15 år senare. Den går ut på att scrolla ned sakta på sidan "Dina meriter" för att se om den senaste kursens betyg registrerats, oftast blir det en besviken suck men just denna dag hade det hänt något, Jag fick VG på praktiken och lämnade datorn med ett leende på läpparna för att äta sill och potatis till middag.

Om jag vore er skulle jag hålla intensiv koll på denna blogg under de närmaste timmarna då en väldigt exklusiv intrevju har ägt rum. Med vem väljer jag för tillfället att mörka men ni kommer inte att bli besvikna.

O´learys summergames part 3, gren 1 - FittRichards.

... är mitt alias på Richard "Bagarn, Blinkers" Lindström när han gör något jag inte gillar, som ikväll när han väldigt knappt vann första grenen i vår 10-kamp = Fotbollsstraffar/Dunken. Reglerna var skott från 13 meter mot ett 7-manna mål, i varje omgång sköt alla av oss tre ett skott på varandra (dvs två straffar per omgång). Den som sedan gjorde flest mål fick en poäng, först till tre poäng vann. Om två st gjorde lika många mål blev det suddenstraffar med tredje man i mål.

Det hela kom att handla om jag och Richard då R först tog ledningen med 1-0-0, jag utjämnade till 1-1-0 innan Richard återigen tog ledningen. I omgång fyra var det hårt och Richard hade avgörandet i egna händer men ett bra målvaktsöga av Pertan gjorde att R träffade ramen medan jag kunde avgöra i den tredje suddenomgången. Ställningen var då 2-2-0 och vi gick mot en sista avgörande omgång. Tyvärr drog Richard det längsta strået men den stackars kraken utan hår och i en allt för gammal Zlatan-tröja kan behöva en pinnes försprång inför resterande deltävlingar.

Vardagskul.

Sitter vid datorn och borde egentligen ta en dusch och styra upp lite geografi innan sängen men olika vänners bloggar håller mig fast. Ett av Jennys senare inlägg handlade faktiskt om mig och med handen på hjärtat så hade jag aldrig tänkt på att det stod "S" före efternamnet vilket ju gör det hela alldeles mer intressant:

Inlägget hittar du här.

Vore intressant att höra med den nämndas korridorkamrater om hur mycket han syns till och så =)

Olearys summer games'08, part 2 - planeringen klar!

Efter en träff väldigt centralt i Skellefteå har sommarens 10-kamp fått sitt ansikte. Den hetaste och längsta diskussion behandlade vilka grenar som skulle vara med. Efter ett tag kom vi fram till att dela upp 10-kampen och köra 6 st större grenar och 4 st mindre. I detta läge hade vi åtta grenar som kandidater till de stora grenarna, efter en röstning och en omröstning strök Basket (21) och Gocart på foten. Debatten om vilken av de små grenarna som sedan skulle röstas bort var sedan desto vildare, Richard tyckte bordshockey, Per tyckte Ölhävartävling och jag själv ansåg att Dart skulle få lämna sällskapet. Efter många om och men, mordhot, blodvite och osämja blev det Dart som fick lämna sällskapet. I slutändan hade jag fått bort de tre grenar jag minst ville ha kvar. De grenar som kommer ingå i vår 10-kamp är följande:

Stora grenar :

- Freesbeegolf

- Fotbollsgolf


- Minigolf


- Fotbollsstraffar (dunken)


- Poker


- Tennis

Små grenar :

- Trisslott-tävling


 - Ölhävning


- Bordshockey


- Biljard

Poängsättningen kommer vara två poäng för seger i de stora grenarna, en poäng för andraplatsen och inget om man kommer sist. I de små grenarna får endast vinnaren en poäng. Efter denna planering bestämde vi priset = En middag och två öl på O´learys som tvåan (½ middagen) och trean (½ middagen + 2 öl) bjuder på samt ett vandringspris som vi kan ha varje år.

När all denna planering var klar satte vi oss givetvis och tippade hur det skulle gå, alla tippade sig själva som vinnare med olika marginal. Vi summerade sedan poängen och kollade vem som fick mest (alltså den tippade slutsumman av alla tres tippande på varandra) och då slutade det som följer:

Richard = 27 p
Per = 23 p
Jag = 17 p

Jag är alltså tippad som underdog vilket känns otroligt bra, lättare att jaga än att jagas helt enkelt. Jag tror att det kommer bli en hård tävling med kamp in till de sista poängen. Här kommer lite bilder från uppladdningen ikväll.



Vinnartippade Richard med googles och en fet Buddha.




Perulf med svärdet tippad på andra plats av totaltippningen.



 Samt jag tippad sist i sammandraget, men allt är öppet.




Taggade grabbar, med killerögat på killen längst till vänster är det ju omöjligt att förlora !!

Kolla även in Pers blogg och Richards blogg för de har garanterat skrivit om detta eller kommer i alla fall att göra det, säkerligen mer än mig också. Imorgon är det jobb på byggen så jag siktar på sängen !!

Vore kul om någon annan än Per-Zlatan Ibra-gren kommenterade om vem de tror vinner ??


The three kings project, summer of -08, part 1

Ikväll är det planering för mig, Lundgren och Lindström.
Vi ska avgöra vilka grenar som ska finnas med i vår X-kamp som ska avverkas under sommaren, poängsättning och annat viktigt. Med detta inlägg kan bettingen börja, väldigt höga odds innan grenarna är satta vill jag lova.
Frågan lyder helt enkelt, vem vinner ?

Täcket över huvudet. (Uppdaterad och tillfixad.)

Upptäckte att bloggsidan bara var konstig i firefox och inte i explorer så därför tar jag tillfället i akt att redigera detta inlägg så att det är läsligt samt lägga till en fjärde dröm som jag kom ihåg först efter att ha sett en reklamsnutt hos Per och Carro på kvällen !!

Hade ställt väckarklockan på halv nio imorse, tanken var att stiga upp då för att börja göra nyttiga saker utomhus. Efter att ha tittat ut genom fönstret och sett temperaturen på ynka 7 grader i kombination med snålblåst och regn gick jag tillbaka till sängen och drog täcket över huvudet. Jag hade redan här sovit 8 timmar och behövde egentligen inte alls mer sömn, min kropp hamnade därför i ett härligt läge där jag låg i en dvala och drömde men inte sov särskilt djupt. Tror det kan vara därför jag kommer ihåg ett urval av drömmarna:

 
- Drömde att jag var född som en liten tatuerad latinogangster i någon förort till LA. Utan att veta om det var jag en del av verklighetsserien "Entourage" (namnet är en aning kapat) och det jag sysslade med var att göra "hit and run"-stötar mot videobutiker och springa ifrån tjocka vita poliser, kände mig astuff.

- Drömde också att jag och Anna Burman från gymnasieklassen tillsammans fick sommarjobbet att dammtorka alla artiklar på Coop bygg innan de skulle säljas, fruktansvärt tråkigt.

-Drömde att Erik ringde mig och var förtvivlad över att Lisa hade lämnat honom för Carl Bildt, kände mig otillräcklig. Vad ska man säga en sådan gång?

- Drömde vidare att Björn Gustafsson skulle komma till Skellefteå på skyltsöndag som kompensation för att han inte dök upp på festivalen. Det roliga var att han hade mask på sig när han agerade tomte så att han varit här fick vi veta först efteråt.

Samt en massa mer drömmar som jag nu bara kommer ihåg fragment från. När jag väl vaknade till på riktigt var kl 11:30 och jag hade sovit i totalt 11 timmar, just nu känner jag mig oövervinnerlig och väldigt pigg. Ikväll spelar Sverige första EM-matchen mot Grekland, mitt tips är att det laget som gör första målet vinner om det nu blir några mål! --> Med facit i hand hade jag ju ganska rätt =)

Bloggtorka.

Det är sommar här i blogglandet, hälften så många besökare som vanligt och ungefär hälften så mycket inlägg. Känns inte direkt som något jag mår dåligt över. Nu ska jag sova och hålla tummarna för att det varken blir regn eller sol i morgon så att huset kan börja målas!!

"Don´t you wish ?"

Min syster är härlig och utöver det så tog hon studenten igår vilket firades med buller och bång !! Hon har dock ärvt samma förmåga som jag av vår far dvs att ibland säga något utan att riktigt tänka efter vad man egentligen säger. Detta hände syster under gårdagskvällen på studentstatt:

Syster kommer fram till en kille i hennes klass (vi kan kalla honom X) som står med sin flickvän och bråkar, följande konversation tar vid:

Syster: Vad gör du X ?
X: Jag gör slut med min tjej !!
Syster *sjungandes*: Don´t you wish your girlfriend was hot like me?
X *märkbart irriterad*: Anna gå härifrån !!



Jag hämtade sedan partyprinsessan halv fem på statoil norr imorse, idag har vi fortsatt med evighetsprojektet att måla om huset m.m. Ikväll blir det först god middag i Degersjön sen blir det spel med vänner hemma hos L och E.

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen.

Kontoutdrag
Datum                        Text                     Insättning                     Uttag
2008-06-03         Res. köp                                                        176,80
2008-06-03         Res. köp                                                        209,00
2008-06-03             Skatt                      10.092,00



Var in och kollade mitt bankkonto, bara för att och fick mig en glad överraskning i att skatteåterbäringen hade kommit, känns bra.
Kvällen har också varit väldigt bra, spenderades med två genuina människor som jag verkligen uppskattar. Jag uppskattar den längre av dem ännu mer när han var 13,5 sekunder efter mig på korta broarna.


Den arga lilla hunden.

Efter ett härligt och ganska hårt träningspass med Pertan på hälsostudion ska jag cykla hem i den härliga sommarvärmen. På gågatan ser jag på ganska långt håll en gullig liten gubbe med två hundar, en stor vit och en liten svart - båda ganska fluffiga (mina raskunskaper bland hundar uppgår ungefär till schäfer, labrador, golden retriver, pudel och tax, var ingen av dessa iaf). Samtidigt cyklar jag förbi två kvinnor med en tredje hund (också stor och vit), när jag närmar mig gubben med de två hundarna börjar den lilla svarta hunden skälla väldigt intensivt på den mötande hunden. När jag sedan är i jämnhöjd med gubben böjer han sig ned mot den lilla svarta hunden och säger till på skarpen med hög röst:

"NU är du tyst Gunvor"

När jag sedan fortsatte min väg på cykeln var det med ett stort leende.
Helgen har för övrigt varit bra med yran på fredagen och lugn spelkväll i korridoren på lördagen.

RSS 2.0