Blod, svett och småbröder.

Var och gjorde min första insats i vårt korpenlag Dynamo Permafrost denna kväll. Det var riktigt kul och vårt lag vann över SQS med hela 7-1 !! Rubriken är en aning överdriven när det gäller blodet men det var iaf mycket svett och inte mindre än tre småbröder i farten. Då dessa tre - Wahlbergs, Perssons och Degermans bröder är lika gamla som mig kände jag mig lite som den gamla räven i laget. Det var tur att Rikard Holmgrens campus-Skellefte studenter var med och styrde upp medelåldern lite. Jag spelade på topp och lyckades göra två mål tack vare underbara framspelningar !! Ser fram emot nästa match den 9:e juni.

Surströmming.

Är ett väldigt värdeladdat ord tänkte jag på tidigare idag, när någon säger att de ska, har eller vill äta det måste direkt omgivningen visa sina ståndpunkter och antingen säga "USCH" alternativt  "Åhhhh, jag vill också äta det."

Köttbullar med mos har inte riktigt samma effekt.

Take it on the run.

Tänkte kasta in ett förslag på en gammal goding till andra sommarlåten, You´re the best är ju redan klar men nu börjar det brinna i knutarna för den andra låten !!



Imorgon är det sista dagen på A-torp med MP3, en riktigt bra klass.
Skriv en kommentar om vad ni tycker om låten !!

Flashback.

Sitter och sammanfattar enkät svar från mina Media 3or och Fordons 2or, får enorma flashbacks från när vi gjorde det med projektarbetet och ångesten kommer över mig. Om filmen som vi gjorde, den härliga gruppen och presentationen i aulan var de positiva delarna av det vi gjorde våren 2004 så hörde enkäterna definitivt till de negativa. Jag gissar att som så många gånger förr under gymnasiet (i alla fall om jag ser till mig själv) är jag/gruppen skyldiga Alle lite beröm !! Om jag inte minns helt fel var det hon som styrde upp det.

I jobbet med den här omgången enkäter får trösta mig med att första intrycket av enkäterna är att jag gjort ett bra jobb.

I brist på annat - December 2069.

Sitter här i min fönsterlösa bunker och känner mig stressad över att jag inte har något att göra. Pillade lite på kalendern i min mobil och kom på den briljanta idén att se hur långt min kalender räcker, resultatet blev imponerande Dec 2069. Jag undrar om det kan vara en indikation på när jag ska trilla av pinnen ? Då har jag uppnått den respektabla åldern av 84 år och har man inte blivit dement, drabbats av prostatacancer eller blivit allmänt vek tidigare så kan jag nog tänka mig att dö knall och fall just innan ett nytt 70-tal ska inledas.

Nej nu blir det ett besök hos Magnus och Sunk för att se om de lever i sin bunker (en väsentlig skillnad är dock att de har fönster).


Försök nummer 2.

Efter att ha läst Idas blogg fredag den 16:e tänkte jag göra en likadan lista som hon hade gjort. Det gick mindre bra och dagen efter ser jag att listan spridit sig till bla Lisas blogg, när jag påpekar detta för henne får jag en bitsk kommentar där hon kallar mig för SUCKER och påpekar att hon bevisligen var först. Först med att publicera = Ja, före med tanken = Nej. Nu skiter jag i om jag är sist av alla i detta bloggande och avlånga land här kommer min lista.

För fem år sen: Slutet för S2E dvs andra året på Kaplan, trivdes i klassen och livet i stort. Sommaren skulle sedan spenderas med jobb på golfbanan (några veckor) samt golf med Mårten Hedberg. Det var vid denna tid vårt gäng i klassen med jag, Mx2, Cx2, P, L, F, A mfl började ta form. En underbar tid med underbara människor. (Ja jag vet att jag lätt blir nostalgisk och tårögd).

För
tre år sen: Gjorde jag lumpen uppe i Boden, bara det faktum att det är tre år sedan känns skrämmande. Vi hade vid denna tidpunkt avslutat en lång och ganska hård grundutbildning under mannen som är hårdare än Arnold och Stallone tillsammans dvs Kapten Tomas Öberg. Maj fylldes av en härlig försommar i Boden där vi tränade inför stundande högvakt som också var en upplevelse. Helgerna spenderades med Mx2 + R och fylldes av minst lika mycket film som fest. Det enda tråkiga under denna tid var att jag missade farsans 50-års fest. 

För ett år sen
: Hade jag och M varit hemma på svensk mark i 1 ½ månad. Jag var tillbaka på Coop Bygg för andra sommaren i rad och i lägenheten på Torsgatan var det fest sådär lagom ofta. Likt alla andra år i maj såg jag fram mot en sommar i staan.

För
tre månader sen: Var det februari och väldigt mycket vinter. Mitt liv fylldes av sociala frågor blandat med lokaliseringsteorier i en salig röra. Jag bodde på universitetsbiblioteket och slet mycket, en tung period som dock gav studieresultat.

Igår: Spenderades dagen lite bakis i Umeå efter en kul schlagerfest på lördagen. Vi hade sista planeringen inför höstens nollning så om det är någon läsare där ute som söker till högstadie eller gymnasielärare nästa år kommer ni att få en kul tid där i September. Hemma blev det hockey med G, P och C, mysigt och kul då Ryssarna vände och vann. Kvällen avslutades med att hjälpa syster (som åker till Turkiet idag) med hennes historialäxa.

Idag: Har jag just inlett sista veckan på praktiken, känner mig ganska mätt och har i princip inget kvar att göra förutom att genomföra lite lektioner, utvärdera och bjuda på fika. Det hela känns mest som en segerdefilering på en väldigt lyckad praktik och aldrig tidigare har jag kännt mig så säker på att det är lärare jag vill bli.

Imorgon: Är det tisdag och sista gången jag har FP2B, vi ska ha partiledardebatt! Efter dagen på skolan blir det att löpa broarna för 6:e och näst sista gången i år. 

Om ett år: Håller jag förhoppningsvis på att avsluta en tung skolperiod med uppsatsskrivning kombinerat med geografipraktik, om det är genomförbart återstår dock att se. När det är klart har jag avklarat min Samhällskunskap och 40 % av lärarutbildningen.

Om tre år: Är jag på väg hem eller nyss hemkommen från en längre resa till Sydamerika. Skulle gissa att jag ser fram emot en annan sommar i Skellefteå, en sommar på Byggen samt återförening då det kommer vara 10 år sedan vi gick ut högstadiet.

Om fem år: Skriver jag examensarbete alternativt gör slutpraktik på Nya Zeeland (vet inte vilket man gör först på CK3) sen är jag färdig med min utbildning.

That´s it.

Ilska.

Skulle blogg.se finnas i fysisk form just nu skulle jag strypa "den". Hade skrivit ett bra och ganska långt inlägg som bara försvann. Grrr... Aja, tar upp det i eftermiddag igen !!

En smärtfri flytt.

Min blogg är nu flyttad till den nya plattformen och jag kan hälsa att det verkar funka bra och det ser i princip likadant ut.
Nu är det lunchdags!

100 inlägg på bloggen.

Då har jag kommit upp i ett tresiffrigt antal inlägg sedan jag började blogga i september förra året. Antar att det är rätt lite men jag gillar ändå att ha denna blogg. Den är bra på många sätt - om man vill berätta något för omgivningen eller visa något kul etc. Dessutom tänker jag att det ska bli kul att se hur man ser på bloggen om X antal år, kan bli intressant.

Är nu inne på min nästsista praktikvecka, efter dessa 9 skoldagar är det kvar två måndagar i Umeå med skola samt en rapport på 5 sidor innan det är "sommarlov". Allt känns ganska överkomligt och jag är peppad på sommaren. En annan sak som känns bra är att jag tillsammans med Hulken och Heman kommit igång med träningen. På gymmet känner jag mig fortfarande som Lille-skutt om än lite starkare. När det gäller löpningen är det dock lite ombytta roller, Per skrev ganska bra om detta på sin blogg (http://lundgren.blogg.se), gick inte att länka från denna dator men jag ska styra upp det sen) för några veckor sedan. Förra tisdagen var jag nere på 20:41 när det gäller broarna runt, får se om prestationen kan upprepas i afton kl 16:30 - start Nordanå för mig och Gustav (Per jobbar).

Alla är välkomna!

6 år.

Är den tiden det tog för mig att kunna förmå mig själv att förlåta Vitryssland och hejja på uppstickaren när de mötte storebror Ryssland, tyvärr förlorade de på straffar men ändå en praktfull överraskning!
Hur kul känns det med jobbarhelg då?

Rätt svar: Inte värst kul


En klassiker.

Känner mig manad att plocka fram något av mina lite mörkare sidor, dvs en annan av mina små tvångstankar. Jag ska er tillbaka till året då Frankrike vann fotbolls-VM, Natscha Kampusch blev kidnappad och jag började högstadiet. På mitt högstadium, Sörböleskolan i Skellefteå fanns det som på i princip alla skolor korridorer. Inget konstiga med det men Sörböleskolans korridorer hade ett visst mönster på stengolvet i sina korridorer.

Det var stora svarta fält på kanske 2x5 meter, efter fem meter var det sedan en smal silverlinje på runt en halvcentimeter, därefter ett grått fält på 30-40 cm, följt av en till smal silverlinej innan nästa stora svarta fält på 2x5 meter. Under mina tre år på skolan trampade jag aldrig medvetet på en av de smala silverlinjerna. Kalla det tvångstanke men efter ett tag gick det av sig självt att undvika dem, jag behövde inte ens tänka på det. Jag kom också ihåg att jag visste hur jag skulle justera steglängden för att det inte skulle se konstigt ut när jag gick i korridoren. Här nedan har jag gjort ett lite försök att visa i paint hur korridoren såg ut. Det blev dock en aning litet.



Ingen där ute som vill delge någon tvångstanke?

Scarface.

Ikväll har jag och Per varit på en rafflande fotbollsmatch mellan Bastuträsk och Klutmark som till slut Bastu vann ganska lätt med 5 eller 6 mål mot 0. När jag kommer hem frågar morsan om jag vill se film med henne - svensk drama med Helena Bergström, sa jag vänligt men bestämt nej till, passade dock på att kolla vad annat som erbjöds.

Hittade först Terminator vilket lät som ett alternativ men när jag sedan såg att SVT 1 skulle visa Scarface nu kl 22:30 blev jag lite lyrisk. Det borde väl vara straffbart att aldrig sett den vid 22 års ålder eller vad säger läsarpanelen?


image86


RSS 2.0