Små guldkorn i vardagen.

Då sitter man med en hemtenta på en lördagkväll, Madde och Linus har fest i respektive rum med öppna dörrar. Jag har min dörr för att få viss lugn och ro i skrivandet =) Helt plötsligt öppnas dörren och jag antar att det är Linus, Madde, Hanna eller Johannes (- som håller på att städa ur Hannas gamla rum) som dock brukar knacka, i dörröppning står en vilt främmande kille som lite påverkat säger: Är det här ölen finns ??

Jag:
Nej, du ska nog ta nästa dörr till vänster där Madde bor.

Killen (förvirrat):
Nej det var ju därifrån jag kom, de sa att ölen skulle finnas här !!
Men då får jag be så mycket om ursäkt !!

Jag:
Det är lugnt !!

Killen går ut i korridoren och stöter där ihop med en annan kille (kille 2).

Killen till sin kompis:
Ja du här inne fanns det ingen öl !!

Kille 2:
Nej men du ska ju gå bort till köket där kylskåparna finns, kom jag visar dig !!

Det känns kort sagt bra att inte partaja =)
Nu har de växlat musik, från någon tung techno till Ted Gärdestad och då snackar vi inte Satellit utan För kärlekens skull - Den platsar inte ens på efterfest i mina ögon och nu är klockan 22:30 !!

Snart är det hem till Skellefteå, är otroligt peppad på praktik men först har jag en halv hemtenta kvar till måndag !!

Tentaångest.

2 ½ timma till tenta på Det globala systemets ekonomiska och politiska geografi, känner mig mer förberedd än till förra tentan men det är så mycket att det blir tentafrågorna som avgör resultatet. Pratade just med Richard på MSN och räknade ut att jag denna vecka (inkl. helgen) har ca 3-4 timmar då jag kan göra något annat än plugga, sova, äta eller duscha etc. På ett sätt känns det värt att vara produktiv och studera men om det skulle bli mer än en vecka tror jag det skulle kännas - psykiskt.

Efter denna period ser jag fram emot 8 veckors praktik, känns bra att lämna skolbänken för katedern.

Korridorsfika på en Tisdag.

Det enda lilla avbrottet i min "100 % studier av vaken tid" - vecka har varit kvällens korrefika. Extra kul då en del varit borta länge över påsk !! Efter fikat sitter jag, Madde och Maria kvar och pratar lite, följande dialog utspelar sig:

Jag: Oj, vad jag är mätt efter fikat. Skönt att komma hem snart så man kan börja gymma lite =)

Madde frågar:
Vart ska du gymma ?? Samtidigt som Maria frågar: Med vem ?

Jag svarar:
Pertan på Marias fråga

Madde:
Vart ligger det ??

*Alla Skratt*


Härmed är min vän Pertan inte längre än "gymmare" utan han ÄR ett Gym.
Starkt jobbat av en stark man.

Tröttsamt.

En del får påsklov i två veckor, en andra (läs min klass) har hemtenta över påsk. En hemtenta bestående av ett referensmaraton på tio sidor där det bara är att ordbajsa och just referera. Jag vill ha praktik NU !!

En blick tillbaka.

Idag när jag cyklade i det underbara vårvinter vädret kom jag att tänka på en militärövning i Tåme under slutet av grundutbildningen för tre år sedan. När jag insåg att det var tre år sedan fick jag ångest, tiden går så otroligt snabbt när man ser tillbaka på det som hänt. Direkt ur minnet är det här mina senaste 4 år:

Mars 2007: Slutet på resan, dagens datum den 16/3 spenderades i Singapore och var ingen hit alls. Blev bättre när vi tog oss till Kuala Lumpur i Malaysia.

Mars 2006: Slutövningen - Cold Response i Norge, många bra minnen - vädret under andra halvan av övningen samt att det närmade sig MUCK. Givetvis en del sämre också, bra exempel är vita bönor i konservburkar och det förbannade skruvandet med halkskydden på 90:an.

Mars 2005: Slutet på grundutbildningen, ännu mer minnen - Karlsson. Norlund. Elmberg. Forsberg. Mäki. Bäcklund. mfl. Inget man skulle göra om men det gav mig väldigt mycket.

Mars 2004: Sista året på gymnasiet, rätt mycket arbete med vårt projektarbete - Hur människor reagerar i olika situationer ? som skulle vara klart till någon gång i April. Skulle gärna bränna en kopia på filmen som jag gissar att Lisa har kanske ?

Längre tillbaka än så minns jag inte särskilt mycket men de senaste åren har varit mer händelserika. Hoppas det är bra med alla som läser, nu ska jag ta och söka mig till sängen i mitt välstädade rum. Imorgon har vi vårt sista seminarium av ett 10-tal, är väldigt less på att läsa texter och sedan diskutera. Överslagsräknade att vi på vår kurs i Sociala frågor haft över 2000 sidor kurslitteratur, det är för mycket !!

Långa toabesök.

Jag gillar långa toabesök, det är inget jag försöker hemlighethålla. Sitta ett tag filosofera för sig själv och kanske läsa något, det finns dock gränser. Min gräns brukar gå vid 10-15 minuter då jag får sockerdricka i benen som en pik om att det är dags att röra på sig.

Vissa människor verkar dock helt sakna gränser då det gäller toalettbesök.
Kvinnan har nog inte bidragit särskilt aktivt till USAs ekonomiska tillväxt de senaste två åren.

Youtubeförsök.



Hoppas jag lyckas få upp det här nu på egen hand, klippet är lite varierande men det finns vissa riktiga guldkorn !! Titta och njut så ska jag återgå till mina böcker etc.

En blick framåt.

Sitter och ska sammanfatta en bok, är inte alls peppad på det och vill helst av allt bara att det ska vara April och praktik !! Har lite för lite tid här hemma och lite för mycket tid på campus, det är lika kul och intressant som det är påfrestande och segt..

1981.

image81

För första gången sedan 1981 är nu Skellefteå AIK hockey i SM-slutspel, jag trodde uppriktigt sagt inte riktigt att de skulle hålla men nu är det med glädje jag konstaterar att de gjorde det. Jag hoppas att på 1 ½ månad få skriva ett inlägg som skulle heta 1978, detta skulle betyda att de tog guld.

 Baksidan är dock att jag måste börja spara ut skägg efter ett litet vad med Jenny. Min skäggväxt har aldrig varit särskilt tät även om det blivit lite bättre på senare år.

image82

Jag om tre veckor ?

Nu är det verkligen dags..

..att dra ut internetkabeln och göra något vettigt !! Har hur många uppgifter som helst men sitter ändå och plöjer igenom all vänners vackra bloggar efter en härlig helg med syster =) Nu drar jag ut kontakten tills jag förtjänar lite kontakt igen =)

I  w a n t  t o  t u r n  b a c k  t i m e, b a c k  t o  w h e n  I  w a s  y o u n g  a n d
 w e  w e r e  r u n n i n g  a r o u n d  t h e  f i e l d s  o f  T j ä r n
w h i t o u t  a n y  p r o b l e m s  o n  a r e  m i n d.

För att känna mig lite tillbaka när man var yngre fick Anna ta med sig vårt Super Nintendo så nu ska mina elitkunskaper i Super Mario world upprätthållas på lediga stunder.

image80

RSS 2.0