En liten länk,

till min vän Per som äger ordets gåva och förmedlar upplevelser likt denna på det mest underbara sätt.

O´learys summergames part 6, gren 5 - Ett väntat resultat.

Ikväll har det varit discgolf på 10-kampsschemat, det hela slutade som väntat dvs jag kom, jag kastade snett åt vänster och jag förlorade. Om det inte var 28 grader i rummet där denna dator befinner sig samtidigt som jag har vätskebrist så skulle jag ladda upp lite kort. Striden om segern blev desto jämnare - Per ledde med 2 slag då det var tre banor kvar, tyvärr (för min och hans del) föll hans idrottspsyke och Richard gick förbi han på hålet efter genom att vinna det med hela 3 slag över Per för att sedan segerdefilera på de sista två hålen.

Antal kast (Vi spelade bara 15 hål av 18 pga att en viss Richard hade tidsbrist):
Jag 83
Per 70
Richard 67

Ställningen totalt efter fem grenar:
Richard 8 poäng
Jag 6 poäng
Per 1 poäng

Ibland förstår jag...

...varför alla i södra Sverige tror att det bor ca 14 personer norr om Gävle. Med artiklar likt denna spär vi på fördomarna mot vår region.

Ikväll är det fest med gänget, kommer att bli underbart med det väder som är !! Dags att kasta sig på cykeln nu =D

O´learys summergames part 5, gren 4 - even Steven.

Orkar inte skriva så långt men igår körde vi gren 4 = Tennis i vår 10-kamp. Richard var mest Björn Borg av oss (han spelade tennis som pojke) och jag tog en andra plats.

Ställningen efter 4 grenar:
Jag 6 poäng och Richard 6 poäng
Per 0 poäng

Det är dock sex grenar kvar, två stora och fyra små därmed har alla fortfarande chansen att knipa förstaplatsen. Den största frågan just nu är dock om vi hinner ? Per åker till USA den 11:e Augusti och innan dess måste vi vara klara.
Nu ska jag lägga mig och läsa "En halvgul sol" av Chimamanda Ngozi Adichie, läs den om ni vill få en inblick i Nigeria efter kolonialismens slut och under inbördeskriget - riktigt bra.

O´learys summergames part 4, gren 2+3 - ordningen återställd.

Söndag för en vecka sedan utkämpades gren två och tre i 10-kampen O´learys summergames, har tänkt skriva ett inlägg under hela veckan men bara kommit till ett litet utkast.

Den första grenen för kvällen var minigolf där jag tror att alla tre deltagares förhandstips var jag 1:a, Per 2:a och Richard 3:a, detta kom dock inte att bli resultatet. Efter ett väldigt jämt och fint spel var ställning inför bana 15 att jag och Per var lika på 42 slag och Richard ett slag efter, jag tappade ett och Per var i ensam ledning. Innan jag skriver något mer väljer jag att redovisa ställningen inför respektive bana samt slutresultat:

Inför Bana 16 = Per 44, jag 45, Richard 46
Inför Bana 17 = Per 46, Jag 47, Richard 48
Inför Bana 18 = Jag 49, Richard 49, Per 51
Slutresultat = Jag 50, Richard 51, Per 52 (+)

Ingen av er läsare behöver ha samma hjärnkapacitet som Stephen Hawking eller Albert Einstein för att utläsa hur mycket Per fuckade upp det hela på hål 17. Till Pertans försvar bör nämnas att hans första putt på hålet bara var någon millimeter från att gå i men nära räknas inte i O´learys summergames. Richard fick sedan kalla fötter inför sista hålet då han insåg att han faktiskt hade chansen till poäng, han gjorde dock en tvåa och jag fick spika för att ta hem segern. Per gick och lämnade in klubban i samma ögonblick som min boll gick i på sista hålet (därav det lila +et =P).



"Putt-Per", även när vi var klara fortsatte han vara "putt"
.



Richard med hans skadade ben, sträckning - därför "lugna grenar" denna kväll.


Kvällenfortsatte med gren 3 = Poker hemma hos Per.
I denna gren var jag till skillnad från minigolfen starkt nederlagstippad. Vi beslutade att köra först till två segrar, 1:a omgången vann jag efter heads-up mot Per, 2:a vann Richard efter heads-up mot Per och 3:e vann jag efter seger i heads-up mot Per som hade tre gånger så mycket marker när vi gick in i heads-up:en.

Ställningen efter tre grenar:

Jag 5 poäng
Richard 4 poäng
Per 0 poäng


Stay tuned for more action !

Inte många lugna stunder.

Det är fullt upp nu vill jag lova, har tänkt hela veckan att jag ska ta mig tid och skriva ett inlägg om söndagens kamp men har bara börjat. Kommer imorgon kan jag nästan lova !! Nu är det sängen som gäller för imorgon är det ännu en dag på Coop bygg.

Svar på utmaning. (Från Jenny, vem annars skulle orka ??)

Utmaning Jag har blivit utmanad av Värmlands svar på Fran Fine aka Jenny Andersen 
1. Beskriv reglerna
2. Svara på alla frågorna
3. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar.
4. Be dem läsa din blogg.
5. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

Klockan är 02:19 så min Att-göra-lista är väldigt kort, dagen har dock varit produktiv, fem grejer som kvarstår till imorgon är:
1. Att måla klart huset
2. Styra upp övning 2 på min sommarkurs,
3. Ha lite ångest över att min fem dagar ledighet går in på sin sista dag.
4. Träna några pass till (blev ett gym och två timmar härlig beachvolley idag)
5. Fylla på mobilen.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Summer of 1998, minns det som igår. Satt och rökte jointar i en vägtrumma och grubblade över livet tillsammans med mina kära barndomsvänner. Nej skämt åsido, jag hade sommarlov mellan 6:an och 7:an. Sommarjobbade hos farfar tillsammans med kusin Jim och gjorde massa nyttiga grejer. På "fritiden" nördades kortspelet Magic och det ständiga kriget pågick.

Vilka platser har du bott på?

1, Tjärn, född och uppvuxen i denna fantastiska by.
2, Boden, femton månader i Sveriges värsta stad. "Det finns en plats på jor......." Äh, alla kan den ändå, ni som gjort lumpen där vet vad jag menar.
3, Torsgatan 19 I, ett och ett halvt år med M men vi var iof ute och reste ett halvår under den tiden.
4, Umeå, i studentkorridor trivs riktigt bra och det är härligt att bo med blandat folk.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
Detta rör sig om astronomiska summor, observera att mitt svar inte skulle vara detsamma om det rörde sig om en miljon eller dylikt.
1. Skulle hyra en lyxkryssare med plats för väldigt många människor, skulle skicka ut inbjudan till all släkt, vänner och bekanta som jag någonsin träffat (och tycker om) för att erbjuda dem att hänga med på en "once-in-a-life-time" kryssning jorden runt under något år sådär. Självklart skulle alla bli ekonomiskt kompenserade för förlorad inkomst. Lika självklart är det att man skulle kunna hoppa på och av kryssningen vart man vill samt få betalt flyg hem.

2. Skulle anlita ett litet crew med folk som tog hand om mig på olika sätt, en ekonom står ganska högt upp på den listan.

3. Skulle investera i någon form av bidrag till fattiga länder där jag är säker att hjälpen når fram.

4. Skulle fortsätta utbilda mig till lärare men sedan bara jobba max halvtid eller så.

5. Skulle göra något udda "bara-för-att", kanske ett stort Äggkrig i Skellefteås centrum med mängder av ägg sponsrade av mig, eller något mer orginellt.

Nu ska jag utmana folk, ska börja med att ta de jag tror har för "fina" bloggar för att släppa in kedjeinlägg =P I denna kategori inkluderas Per, Carro A, Richard och Lisa. Sen väljer jag att ta med Carro D då hon mest troligt kommer vara den enda som eventuellt svarar. Mitt sista kort får bli Ida i klassen, mest för att jag är sugen på att veta vad hon skulle göra med så mycket pengar .

The "96 t-shirt" is on.

Har dragit på mig min absoluta favorit t-shirt (någon av de blivande språkkonsulterna kan ju kommentera huruvida det ska vara ett eller två ord) inför kvällens grenar i O´learys summer games 2008. Min t-shirt är lika maläten som den är legendarisk och en skönare t-shirt går inte att hitta

Minigolf, Poker och Trisslottstävling ska avgöras, tror på förhand att vi kommer få en del omkastningar i ligan. Håll utkik efter fler uppdateringar med bilder, nu är det mat och uppladdning.

Off.

Efter att ha fått tillbaka min kamera från lagning, gått över till veckobok samt fått utstå en del pikningar från paret Ahlbäck Lundgren så kan jag härmed deklarera att jag efter aftonens spelkväll slagit av datumfunktionen - forever, för att sedan ta några väldigt vackra kort av en fin solnedgång helt utan "date imprint".

So no more våldtäkter på fina kort !!

6 år med Polaren Per.

Följande inlägg är ett väldigt spotant inlägg som garanterat skulle bli bättre om jag la ned några veckor på det och verkligen tänkte efter, nu skriver jag det jag kan på en halvtimma istället:



Just i detta nu sover min gode vän Per sin första natt i sitt studentrum i Umeå. Detta rum är beläget ca 55 meter från mitt rum i Umeå, denna enkla ekvation ger oss produkten att vi dels kommer att bo i samma stad men också i samma stad till hösten. Detta kommer att resultera i många timmar på gymmet och mycket annat med Per och Gustav, men det är inte tiden på gymmet detta inlägg ska handla om.

Nej detta inlägg ska handla om Polaren Per, har väldigt mycket inom mig som jag vill skriva ut men ska försöka göra en läsvärd story för andra och eventuellt avslöja någon liten grej om Polaren Per som ni inte tidigare visste, detta i kombination med lite minnen och annat kul.

Min och Pers vägar korsades i augusti 2001, det är nu snart 7 år sedan men förutom en turnering i utslagspoker med en del andra i klassen pratade/umgicks vi inte särskilt mycket alls under det första året. Det var först senare och efter studenten 2004 som vi börjats umgås mer frekvent. Detta var den formella korta "background infon" om jag och Per.

Vad har då hänt med Polaren Per som person sedan 2001/02 ?

- Ja, till att börja med har Per gått från att vara 1,90 cm pojke till att bli 2 meter man.

- Per har gått från att inte vara kapabel att blanda en kortlek till att arbeta två år som croupier på Cherry casino.

- Per har bytt CS mot CA.

- Per har i mina ögon växt mer än på bredden och längden utan även som person (kanske gäller för alla mellan åren 17-23) men hur som helst skiljer sig polaren Per anno 08 från polaren Per anno 01 väldigt mycket.

- Per har lärt sig att min far inte heter Ertazz på riktigt utan Erland.

- Per har också utvecklat en grym berättarförmåga som jag avundas lika mycket som jag uppskattar.

Vad för kul har då jag och Polaren Per varit med om sedan 2001/02 ?


- Where to begin ? Körkortet hösten 2003, allt från teori till uppkörning gjorde vi samtidigt. Guldkornet är helt klart halkbanan där Per och jag dominerade i vår bil under tiden som det inte gick lika bra som någon Svedin och Isak i den andra bilen. Vi halkade och skrattade åt de andras misstag, skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Uppkörning på samma dag vilket båda klarade och som sedan firades med pizza.

- Alla ungdomsfester från tiden då alkohol fortfarande var något nytt och spännande, polaren Per tog med mig på manliga promenader där framtidens planer och annat avhandlades.



- Säfsen sommaren 2006, kanske den mest misslyckade folkölsfesten någonsin ? Jag och P drack 9 folköl var i väldigt högt tempo, kände oss inte alls onyktra, vomerade på varsin sida av en stuga, gick tillbaks till tjejerna i stugan som trodde det hänt något, åt köttbullar och makaroner för att sedan somna innan midnatt.

- Gudfadernmaraton 2004 - innan film 1, taggad till tänderna, efter första filmen, inte fullt så taggade, efter andra filmen, inte alls taggad så vi (iaf inte jag) har än idag inte sett Gudfadern 3 bara för att vi blev förbannat less.

- Kön till biljetter för "Sagan om de två tornen" 2002, jag var varm och peppad, polaren Per var kall och efter någon timme väldigt opeppad.

- Pers största misstag under vår vänskap - att under "summer of '06" introducera låten "Video killed the radiostar" med Buggles från 1980. För att sammanfatta det hela i en mening så tror jag inte det är den låten Pertan skulle önska om han kom fram i ett radioprogram, inte Masquerades gamla hit "Guardian Angel" heller för den delen.

- När jag, Malin och Lisa sommaren 2004 fick veta att han och Carro inlett ett förhållande genom att han råkade skicka ett sms till Lisa som skulle till Carro, samma dag beklagade sig Per för de myggbett han fått under de första fältveckorna i Boden, myggbett har väl alla haft ?

- Min första och Pers enda sommar på Coop Bygg 2006, mängder med roliga med minnen men två guldkorn är dels när Per försökte ringa Nina (som jobbar på byggen) då en kund frågade efter rosen "Nina Weibull". Det andra var när en man med gravt talfel frågade efter "Kälcher" (istället för Kärcher), Per frågar då mig om vi har "Kälcher" (med samma uttal som han med talfel), jag tittar konstigt på Per och frågar om han menade "KäRcher". Polaren Per hade sedan några jobbiga sekunder.

Det var åttaminnen jag kom på rak arm, vet att jag kommer komma på åtta till direkt jag publicerat detta inlägg och tänka "varför skrev jag inte ned det där?", men för att inte tråka ut er som läser får detta räcka.

Vill avsluta med följande, polaren Per är en riktigt bra kille vilken jag uppskattar att för hans personlighet. Han är ödmjuk, uppriktig, snäll, intelligent, social kompetent och har en bra humor, med dessa sex egenskaper kommer man väldigt långt i mina ögon. Någon sa också att "den där Per han är ju lika snäll som han är lång".

Avslutar med en låt om hur det kommer att gå för polaren Per om han inte klarar av sin språkkonsultutbildning som han inleder nu i höst, jag tror inte det ska vara några problem men skulle de uppstå är det jag som är Cornelius i texten (lyssna på hela och lyssna på texten)






En gammal bild men det var den "finaste" jag hittade.

Ps. Till Richard - Om du överlevt Cypern (vilket jag inte tror för tillfället) vill jag bara att du ska veta att detta inlägg inte kommer påverka min insats i O´learys summer games 2008 !! Ds.

Topp 3 av Emils tvångsmässiga repliker på jobbet.

För att göra det hela lite mer spännande börjar vi bakifrån med bronsplatsen:

Plats nummer 3: När en kund frågar "- Är du ledig ??", lider jag av tvångstanken att dra en replik i stil med "Då skulle jag inte vara här" alternativt "Nej, jag har bara en orange tröja för skojs skull", replik nummer två funkar utmärkt när någon frågar om man arbetar på bygget.

Plats nummer 2: Om en kund frågar efter något vi inte har känner jag mig tvingad att svara "-Då är det bara att jaga vidare"

Plats nummer 1: En klar vinnare i denn obskyra tävling är den replik jag använder mig av säkert 80 % av gångerna efter jag blandat färg åt någon, säger jag ofta följande när jag lämar över burken: "-Ja, då var det bara jobbet kvar"

Vinnarrepliken resulterar i att hälften skrattar och en tredje del frågar om det inte ingår med ett leende. När vi liks är inne på krassa repliker kan vi ju dra det mest episka gubbskämtet genom tiderna, det man får höra i kassan när man ställer frågan "Vill du ha det på summan ?". Jag har åtminstone varit med om ett 30-tal gubbar som skojat till det hela med "Helst mindre !! =)", tilläggs bör att jag inte sitter i kassan ofta numera. Skämtet är så otroligt torrt men jag kan tänka mig att CA uppskattar det.


RSS 2.0