Tur?

Gjorde ett IQ-test som jag hittade på en av bloggarna jag följer. Tror bestämt att detta test var förenklat för att fler ska göra Mensas riktiga test! För mitt resultat kändes lite för bra för att vara sant:

Resultat

Din IQ beräknas vara

126, eller mer


Grattis! Det här är det högsta resultat som går att uppnå på provtestet.

Endast 4% av befolkningen har en IQ på 126 eller mer.

För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen.

Du har goda chanser att kvalificera dig för medlemskap i Mensa. Anmäl dig gärna till vårt antagningstest så får du veta säkert!

(Jag känner dock inget behov av att söka till Mensa och framstå som Hans Brettschneider gör i Robinson.)


Hädelse!

Min gode idol John Ronald Reul Tolkien har varit död i snart 40 år, men om han levde och kunde prata svenska skulle han vända sig i graven av detta. Mera ord är överflödiga, men jag tror att det blir svårsålt!

20100117.

Borde egentligen bilddagboka så att det projektet är ur världen men kände för att skriva av mig lite här istället. Imorgon startar en ny termin, den sjätte i ordningen och denna helg har varit helgen som signalerar halvvägs igenom utbildningen. Första halvan har varit riktigt bra, många intressanta lärdomar har inkasserats, både inom den akademiska sfären och i det övriga (även kallat livet). Har under dessa två år lärt mig att lyssna i större utsträckning och inte bara att lyssna till andra utan även (tror jag) lärt mig att lyssna till det jag vill.

Har också många iakttagelser och lärdomar från denna tid som är lite väl privata för denna blogg, erfarenheter jag tror alla måste uppleva själva för att kunna dra nytta av dem senare i livet. En av dessa erfarenheter som inte är hemliga för den stora massan är från i fredags då min cykel blev stulen utanför NH =P. Vet inte riktigt vad jag ville säga med detta inlägg men jag lyfter i alla fall på hatten för att alla i min närhet mår bra och att det finns många stjärnor där ute som förgyller min vardag.

"Livet bör levas med och genom andra människor men inte med och genom andra människors drömmar", skrev det först utan citattecken men det kanske blir ett etablerat citat så småningom - ELLLER SÅ INTE! Nu är jag hungrig.

Mitt 2009.

Här kommer en kortversion av mitt 2009, ska skriva en längre krönika i det som för drygt ett år sedan var min fotodagbok där det blir mer detaljerat exakt vad som hände. Här blir det mest tankar =)



2009 var året då jag fann kärleken igen för första gången på länge. Jag tar också med mig erfarenheten att det inte behöver vara svart eller vitt.

Det var också året jag insåg att det kanske inte alltid går att göra alla i sin omgivning nöjda och glada i alla situationer.

2009, året då jag fick smaka på de 9 milen mellan Sälen och Mora.

Året med en vår fylld av energi och levnadsglädje, en sommar fylld av längtan och glädje, en höst fylld av erfarenheter och reflektion samt två vintrar där den första i början av året bestod av förälskelse och den andra av framtidstankar samt brädspel.

2009, året då jag för första gången kräktes dagen efter en fest.

Ett år att minnas för alla nya härliga människor jag lärt känna på olika sätt, bla genom nollningar ett fenomen som nu fyllt sin kvot i mitt liv och jag går i pension.

En vår fylld av mycket kristendom, vetenskapsteori och uppsatsskrivande. En höst med varierande geografikurser och ett allmänt utbildningsområde som räddades av en fantastisk grupplärare och seminariegrupp samt en bra praktik under slutet.

Tjugohundranio, har gjort mig fortsatt mer trygg i mig själv och vem jag är, men samtidigt har mina planer i det stora utmanats och ifrågasatts, både av mig själv och av andra.

Detta var året då jag började uppskatta försommaren och dess långa ljusa nätter i högre grad.

09 innebar min 4:e sommar på Coop Bygg med ett härligt gäng och några guldkorn bland kunder som ibland gör att man funderar över att istället jobba i affär. En tanke som absolut grusas när man kl 08:45 midsommardagen är på plats för att öppna butiken, det är inte livskvalité.

Sommaren 2009 uppvisade "i en annan del av Boden" vilket var bra mycket bättre än I 19 2005/2006, jag fick också bekanta mig med två idyller i de norrländska skogarna; Sikfors på sommaren och Bäckboda till firandet av de nya året.

År 2009s höst började jag prioritera det jag själv vill göra och inte det som förväntas av mig. Detta har bl.a. resulterat i inga styrelseuppdrag men desto mer brädspel med JL och DB. Hösten övergav också mina träningsparhästar GR och PL IKSU för att botanisera i Gammlias källare, jag hittade dock snabbt nya i TH och JS. Året som kommer blir det mycket träning.

2009 gav mig också erfarenheten att "egen tid" inte är helt fel ibland.

Något jag utvecklat under 2009 är förmågan att se vilka relationer som är något att ha och vilka som inte är värda att lägga ned tid och energi på.



Jag nöjer mig sådär för att inte upprepa mig mer än vad jag säkert redan gjort, resten av dagen ska jag fylla av sport på TV:n och pyssel! Känns som ett bra sätt att avsluta vistelsen i Tjärn =)

RSS 2.0