Nöjd med panelens röstning!

Godkväll eller godnatt om ni hellre vill det. Nu har röstningen efter några veckors fixande och trixande avgjorts :) Lite synd att det bara blev runt hälften av antalet röster jämfört med ifjol men det kan bero på att det var lite för mycket alternativ i år. Här följer röstningen baklänges, minst röster först för att sedan avslutas med de två vinnande bidragens videor :)

I årets omröstning fanns det 16 st bidrag och det är faktiskt bara två som inte fått några röster alls --> Bananrama - Cruel Summer, kanske lite för lugn för att bli en sommarhit. Det gick dock bättre för Saras andra bidrag. Den andra låten utan röst var Journey - Ask the lonely, en bra låt men jag kan tro att Journey fått lite för mycket utrymme här på sommarlåtsomröstningen de senaste åren.

Totalt är det 5 låtar som skrapat ihop en ynka röst och slutar därmed på en delad 10:e plats. Dessa är: Mott the Hoople - All the young dudes, Cheap Trick - Surrender, Queen - Princess of the universe, Rolling stones - Paint it black och Lill Babs - Gröna, granna, sköna, sanna, sommar. Mycket rock som här bara fått en röst.

På en delad femte plats hittar vi också 5 låtar som alla fått 2 röster. De fem låtarna som delar denna plats på den bättre halvan av listan är: Rick Springfield - Jessies girl, Kiss - Heavens on fire, Survivor - Burning heart, Cornelis Vreeswijk - Turistens klagan och Kool & the gang - Fresh.

Vi har därmed en ren 4:a, 3:a, 2:a och 1:a! I denna omröstning är dock både ettan och tvåan vinnare :)

På fjärde plats (3 röster): GES - När vi gräver guld i USA --> Ingen direkt överraskning när det kommer till en bra svensk sommarlåt.

På tredje plats (5 röster): Magnus Uggla - Trubaduren --> Klockren text men kanske saknades lite drag i låten för att inte få det till en efterfest :P

På andra plats (7 röster):

Slade - Run runaway

 

På en första plats (9 röster) i 2011-års sommarlåtsomröstning:

The Outfield - Your love

Nu håller mina ögonlock på att stanna butiken så nu är det dags att poola med John Blund! Jag är nöjd med låtarna som vann och jag tror ni andra är det med?! Ha en fortsatt bra helg :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0